Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Победа Звезде у Пожаревцу

У оквиру шестог кола Wiener Städtische Суперлиге Србије, одбојкаши Црвене звезде су гостовали екипи Младог радника и остварили нови убедљив тријумф – 3:0 (25:23, 25:16, 25:19).

Црвена звезда је одлично отворила ову утакмицу, и врло брзо направила велику разлику (1:7). Одржавао је наш тим ову предност, чак је и повећао у једном моменту, а онда се десио пад у игри црвено-белих, што су домаћини знали да искористе и приђу на само поен заостатка (14:15), а убрзо су дошли и до вођства (18:17). Уследила је неизвесна завршница, у којој је прво домаћин дошао до два поена предности (21:19), након чега је наш тим везао три узастопна поена, и поново дошао до вођства. Одговара Млади радник са два везана поена., а онда црвено-бели поново освајају три узастопна поена и освајају први сет – 0:1 (23:25).

Било је прилично изједначено на почетку другог сета, након чега Звезда везује неколико поена и долази до прве осетније предности (5:9), а на технички тајм-аут одлази са пет поена вишка (7:12). Играло се поен за поен неко време, а затим су црвено-бели додатно повећали своју предност (9:15). Предност је наставила да расте (10:18), Звезда је мирно привела овај сет крају – 0:2 (16:25).

Изједначено је било и на почетку трећег сета, а онда је наш тим поново почео да прави разлику (9:15). Домаћи тим успева да смањи резултат (13:16). То је све што је противник успео да уради у овом сету, Звезда рутинкси приводи овај сет крају, а тиме и меч – 0:3 (19:25).

У победничкој екипи, најефикаснији је био Филип Стоиловић са 14 поена, док је Лазар Копривица постигао 12. Код домаћина се истакао Димитрије Пантић (20).

После пролаза у следећу фазу Купа изазивача, наш тим није дозволио изненађење у Суперлиги Србије, и могло би се рећи рутински освојио нова три бода.

Браво, момци!

Повезане вести

Leave a Comment