Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Најава: Цедевита – Црвена звезда Телеком

Црвена звезда је имала победу у рукама у Истанбулу, али је Ерцег постигао тројку којом је одвео меч у продужетак. Након другог продужетка, Галатасарај је ипак тријумфовао, а Звезда је и поред добре игре погнуте главе напустила халу. Тако је то у спорту, али, права трагедија се догодила испред хале „Абди Икпечи“, у којој је навијач Звезде, двадесетпетогодишњи младић изгубио живот. Све остало је тада пало у други план, то више то није имало никакве везе са спортом. Ништа није вредно као људски живот, а такав трагичан губитак због навијачке припадности, националности или било чега другог је нешто на шта не би смело ни да се помисли, а камоли да се догоди. Нажалост, живимо у свету, у коме не само да је то могуће, већ се смишљају различити изговори како би се избегла кривица оних који су довели до овог немилог догађаја. Сви морамо заједно истрајати у овоме, и учинити све да спречимо да се таква трагедија никада не понови, а да одговорни заврше тамо где им је и место.

Након свих ових догађаја, кошаркаши Звезде настављају такмичење у АБА лиги, а следећи противник је Цедевита. Мало је рећи да је тренутак лош, али већ сутра се игра нова утакмица, и наш клуб путује на једно од најтежих гостовања у АБА лиги, против једног од фаворита за титулу.

Цедевита је лоше отворила сезону у АБА лиги са два пораза, али је од тада везала шест победа. У Евролиги су у шест кола забележили само један тријумф, и то против браниоца титуле, Макабија у Тел Авиву. Тим је прилично промењен у односу на прошлу сезону, екипу су напустили Нуркић, Алан Реј, Нолан, Баждарић и Сутон. Из Панатинаикоса је у тим дошао Роко Лени Укић. Он је пропустио неколико утакмица због повреде, а у четири које је одиграо забележио је 39 поена, тј. 9,75 по мечу, уз шут за два од 68,2% и слаб шут за три поена (7,1%). Други плејмејкер тима је Немања Гордић, који је након Партизана и Игокее, ове сезоне појачао хрватски клуб. Гордић је провео највише минута на терену, уз одличан шут за три поена (43,8%), а заблежио је и највише асистенција у тиму (32, тј. 4 по мечу, процентуално је бољи Укић који забележио 20 на четири меча). На позицији бека играју Мазалин, Пилепић, и Анте Делаш, уз Марка Томаса (бек-крило) који је слабо наступао ове сезоне због повреде. Од наведених, Пилепић, који је стигао из Билбаа, има највећу минутажу, и у просеку бележи 9,12 поена уз шут за три од чак 55% (11/20). На позицији крила играју Иван Рамљак и Лука Бабић који имају приличну минутажу у тиму, а шут из игре им је око 50%. Бабић често зна да буде у улози аситента. На позицији четворке су Марио Делаш, Жубчић, Жганец и Араповић. Прва двојица имају прилично већу минутажу у односу на другу двојицу. Уз младог Лончара, који до сада није наступио у АБА лиги, једини класични центар у тиму је Миро Билан. Он је најбољи скакач екипе, а статистички је и најбољи играч Цедевите у АБА лиги (просечан индекс корисности 17).

Што се тиче међусобног скора у АБА лиги, домаћи тим је остварио две победе више (6:4), с тим што је добио свих пет мечева одиграних у Загребу, па би био ред да се та серија прекине. Тренер Радоњић може да рачуна на све играче осим повређеног Стефана Јовића, који се и даље опоравља од повреде добијене у мечу против Лаборал Куће.

Свакако је ово једно од најтежих гостовања ове сезоне, и долази у, благо речено, лошем тренутку, али верујемо да наши кошаркаши могу да се издигну изнад свега и наставе серију победа у АБА лиги.

Идемо до нове победе!

IX коло АБА лиге:

Цедевита – Црвена звезда Телеком,

Дом спортова, Загреб, понедељак, 24. 11. 2014. године, 20:30h

Повезане вести

2 comments

milos rankovic нов 23, 2014 at 21:05

Momci sutra kako god odigrali viste nasi heroji izgubili pobedili nije bitno posle onog sto sam video na utakmici smradova galatasaraja i Besiktasa umesto minut cutanja oni pevaju i zvizde muka mi imam 36god volim Zvezdu puno i vise od sebe al kad bi doslo do neke utakmice izmedju nase Zvezde i ovih smradova ne znam sta bi bilo iskreno kako je MARKO dao zivot tako bi i ja samo da navatam nekog turcina nikad nisam osudjivan al tad nebih odgovarao za svoje postupke i jos nesto mi smo Srbi svaka cast za navijace partizana ne volim ih ni najmanje al kapa dole mi sad imamo veceg neprijatelja od partizana

Reply
Luka нов 24, 2014 at 13:23

Upravo tako, Miloše, trenutno je rezultat protiv Cedevite najmanje bitan, pa neka momci odigraju koliko mogu, i niko im ništa zameriti neće.
Ja grobare volim još manje od tebe, ali isto tako im čestitam i zahvaljujem na onome što su uradili povodom naše tragedije – to ne smemo da zaboravimo, isto kao što ne smemo da zaboravimo sramni minut ćutanja na utakmici Galatasaraja.

Reply

Leave a Comment