Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеРукомет

Агонија се наставља, нови пораз рукометашица

Рукометашице Црвене звезде поражене су на гостовању против Железничара у Инђији резултатом 24:33 у 9. колу Супер лиге Србије.

Железничар је од старта кренуо силовито и повео са 7:1 у 11. минуту. После нешто боље игре и голова Владиславе Ђокић и Иване Сикимић, црвено-беле су успеле да смање на 4:10 у 18. минуту. Ипак, то је кратко трајало, јер је домаћи састав само девет минута касније стигао до велике предности од 12 голова разлике (18:6). Већ тада је било јасно да ће београдски тим доживети још један пораз, а до полувремена је вођство Железничара смањено на 19:11 серијом Звезде од 4:0 у којој су голове постигле капитен Катарина Манчић (два), Исидора Сујић и Владислава Ђокић.

У другом делу се Жерајићев тим борио да што пре спусти високу предност екипе из Инђије, и то им је делимично успело, јер су у 43. минуту стигле до минус пет (19:24) поготком Катарине Манчић. Међутим, Железничар је серијом од 4:0 решио све дилеме око победника овог сусрета, поготком Емилије Вељковић у 54. минуту за 30:21.

Најефикаснија на утакмици била је Емилија Вељковић са девет постигнутих голова, док се Милица Којчић шест пута уписала у стрелце. У Звездином тиму заблистала је Владислава Ђокић са седам погодака.

Железничар – Црвена звезда 33:24 (19:11)

Спортски центар у Инђији. Гледалаца: 250. Судије: Пешић и Кнежић. Седмерци: Железничар 4 (2), Црвена звезда 3 (2). Искључења: Железничар 4, Црвена звезда 6 минута.

Железничар: Жак, Вељковић 9, Стојсављевић 2 (1), Крстић 1, Ђуровић 1, Симоновић, Џелебџић, Бурсаћ 4, Јанковић, Ђилас, Стаменић 5 (1), Орловић 1, Милић 4, Бакић, Којчић 6.

Црвена звезда: Манчић 4, Гуџић 1, Ј. Ђорђевић, Ђокић 7, Радуловић 4 (2), В. Ђорђевић 4, Лежаја, Вуклиш, Сикимић 1, Сујић 3, Домби.

Евидентно је да млади тим Звезде тренутно нема довољно квалитета да се избори за излазак из зоне испадања. Екипа је на последњем месту, без бодова у осам одиграних утакмица и ако се ускоро нешто не промени тешко ће се избећи селидба у нижи ранг после једне деценије у елити.

Повезане вести

1 comment

dejca нов 24, 2014 at 13:46

Pa nije bauk i ta druga liga, tj krenuti od nule u danasnje vreme, kad vlada sveopsta besparica… bitno je da se ima vizija ako se desi da klub krene iz pocetka! Lako je da zaduzis klub, uzmes titulu.. A onda??

Reply

Leave a Comment