Moja Crvena Zvezda
ВажноЗвездаши широм светаНајновијеФудбал

Учинак Звездаша широм света: Гол Чаушића, црвени картони Милијаша, Димитријевића и Јаковића

Претходни викенд није био нарочито успешан за некадашње фудбалере Црвене звезде. Гол је постигао Горан Чаушић, а Ненад Милијаш, Милош Димитријевић и Дејан Јаковић су добили црвене картоне на различитим крајевима планете.

Италија

Серија А

Лацио – Јувентус 0:3

Шампион је протутњао Римом и стигао до четврте узастопне победе у свим такмичењима, а за небеско-плаве је у стартној постави после дуго времена заиграо Душан Баста, који је добио жути картон у 49. минуту, а из игре је изашао у 87. минуту. Филип Ђорђевић је ушао са клупе у 57. минуту заменивши Мирослава Клосеа, али није успео да савлада Ђанлуиђија Буфона. Лацио је сада пети на табели са 19 освојених бодова.

Торино – Сасуоло 0:1

Никола Максимовић је играо свих 90 минута за екипу Торина, али је његов тим доживео неочекиван пораз од неугодног госта. Торино после 12. кола заузима 15. место са 12 бодова.

Верона – Фиорентина 1:2

“Љубичасти“ су однели сва три бода у Фиренцу, а на клупи је остао дефанзивац Ненад Томовић. За Верону није играо Бошко Јанковић, који је раније повредио зглоб на тренингу, у петак је оперисан и очекује га пауза до краја ове године. Фиорентина је сада на 10. месту, док је Верона пала на 13. позицију.

Милан – Интер 1:1

У миланском дербију није било победника. За Интер је цео меч одиграо Здравко Кузмановић, док је Немања Видић меч посматрао са клупе за резерве. Неро-азури су после трећег узастопног ремија у свим такмичењима на деветом месту са 17 бодова.

Ћезена – Сампдорија 1:1

Синиша Михајловић је наставио да скупља бодове на клупи екипе из Ђенове, тако да је после освојеног бода на стадиону “Дино Мануци“ његов тим сада четврти на табели са 21 освојеним бодом.

Удинезе – Кјево 1:1

Андреа Страмаћони и његов помоћник Дејан Станковић ремизирали су на “Фриулију“ у мечу који је обележио Антонио Ди Натале својим 200. поготком у Серији А. Удинезе је осми на табели са 18 бодова.

Серија Б

Катанија – Латина 1:0

Филип Јанковић је још једну победу Катаније испратио са клупе, а његов тим је након 15. кола избио на 11. позицију са 19 бодова.

Модена – Пескара 2:0

Урош Ћосић је овај пут остао на клупи Пескаре, која је поразом у Модени само захваљујући бољој гол разлици од Тернане тренутно на безбедном 17. месту са 16 бодова.

Енглеска

Премијер лига

Челзи – Вест Бромвич Албион 2:0

Челзи је наставио своју серију мечева без пораза у свим такмичењима, која траје од почетка сезоне, а Немања Матић је још једном био стандардно добар одигравши свих 90 минута. Лондонски клуб и даље убедљиво држи чело табеле са 32 освојена бода.

Манчестер Сити – Свонси 2:1

Александар Коларов није играо због повреде за шампиона Енглеске, који је и после овог тријумфа остао на трећој позицији са 24 бода.

Француска

Лига 1

Бастија – Лион 0:0

Милан Бишевац је још једном одиграо цео меч за Лион и зарадио жути картон у 48. минуту. Његов клуб је трећи на табели са четири бода мање од водећег Марсеља.

Монпеље – Тулуз 2:0

У поразу Тулуза на гостовању Урош Спајић је одиграо цео меч, док Павле Нинков није улазио у игру са клупе. Тулуз заузима 13. позицију са 17 освојених бодова. Евијан, чији је члан Милош Нинковић, није имао утакмицу претходног викенда.

Лига 2

Кретеј – Ним 2:0

Ненад Ковачевић је одиграо целу утакмицу за Ним и добио жути картон у 40. минуту у поразу на стадиону “Доминик Дувошел“ у Кретеју. Ним је 12. у другом рангу са 18 бодова.

Шпанија

Примера

Еибар – Реал Мадрид 0:4

Првак Европе је предвођен двоструким стрелцем Кристијаном Роналдом лако изашао на крај са екипом Еибара и задржао прво место на табели, а за домаћи тим је од 78. минута уместо Микела Аруабарене заиграо Дејан Лекић. Еибар заузима 12. место на табели са 13 освојених бодова.

Елче – Кордоба 2:2

Кордоба је испустила предност од 2:0 на гостовању, а Александар Пантић је одиграо цео меч и добио жути картон у петом минуту. Кордоба је и даље на зачељу табеле, без победе, са седам освојених бодова.

Русија

Премијер лига

Урал – Рубин 1:3

Рубин је однео сва три бода у Казањ са гостовања у Јекатеринбургу, а за госте је целу утакмицу одиграо Бугарин Благој Георгијев. Рубин је девети на табели са 23 освојена бода.

Локомотива Москва – Уфа 0:0

Миодраг Божовић “Гроф“ је и даље непоражен на клупи Локомотиве, али је Уфа успела да одоли и откине два бода фаворизованом домаћину. Немања Пејчиновић је утакмицу посматрао са клупе Локомотиве, која је сада на осмом месту са 23 бода и нешто бољом гол разликом од Рубина.

Арсенал Тула – Амкар 4:0

Тежак пораз екипе Славољуба Муслина против фењераша на табели, али и поред тога Амкар је са 11 бодова на безбедном 12. месту са бодом више од Урала који је у опасној зони.

Немачка

Бундес лига

Мајнц – Фрајбург 2:2

Филип Ђуричић је ушао у игру за Мајнц од 72. минута, а његов тим је стигао до бода поготком Штефана Бела у 88. минуту. Мајнц је сада осми на табели са 16 бодова.

Холандија

Ередивизија

АЗ Алкмар – Витесе 1:0

Абиола Дауда је био у саставу Витесеа до 77. минута, али није успео да прекине голгетерски пост који траје већ пет утакмица у свим такмичењима. Витесе је 12. на табели са 16 бодова.

Белгија

Про лига

Мускрон – Лирс 2:1

Бобан Бајковић је стандардан на голу Лирса. Још једном је бранио цео меч, али екипа Славише Стојановића и његовог помоћника Братислава Живковића никако да изађе из кризе, па су после петог узастопног пораза остали на последњем месту са 12 освојених бодова.

Бриж – Беверен 4:2

Абубакар Оумару је по ко зна који пут био ван сваке комбинације за састав екипе Беверена, који је после овог пораза пао на 13. место са 14 бодова.

Остенде – Стандард 3:2

Стандард је први пут поражен у шампионату од како је екипу преузео Иван Вукомановић, па је дошло и до мањег пада на тебели за тим из Лијежа, који је после 16. кола на седмој позицији са 24 бода.

Генк – Мехелен 3:0

Убедљив пораз на гостовању екипе коју води Александар Јанковић значио је и пад на 12. место.

Друга дивизија

Левен – Ендрахт Алст 0:0

Ибрахим Соме је ушао у игру од 55. минута за домаћи састав, који је после овог ремија остао на 6. месту са 31 освојеним бодом.

Грчка

Супер лига

Све утакмице у Грчкој су одложене због напада на судију судију Христофороса Зографоса, који је раније претучен дрвеним палицама.

Кипар

1. Дивизија

Неа Саламис – Ермис 0:1

Нова победа Ермиса после које су трећи на табели са 17 бодова. Ифеани Оњило је одиграо целу утакмицу за госте, а и поред тога што овај пут није погодио мрежу и даље је трећи стрелац лиге са пет голова у девет сусрета.

Турска

Супер лига

Ескишехир – Кајзери Ерције 2:1

Горан Чаушић је постигао водећи гол за домаћу екипу у 35. минуту. Одиграо је цео меч и добио жути картон у 56. минуту. Нигеријац Рахим Лавал је погодио мрежу у 86. минуту за победу.

Акхисар – Мерсин 1:1

Акхисар је освојио само бод на домаћем терену, а у тиму није било Бразилца Бруна Мезенге.

Генчлербирлиги – Карабук 2:2

Душко Тошић је још једном одиграо свих 90 минута за свој тим и продужио серију одиграних утакмица без замене на 10 у овом шампионату.

Коња – Газијантеп 2:0

Јагош Вуковић је ову утакмицу преседео на клупи домаће екипе.

1. Лига

Газијантеп Бујукшехир – Маниса 0:2

Маниса је овом победом побегла из опасне зоне, а Ненад Милијаш је добио директан црвени картон у 89. минуту без икаквог разлога. Бивши капитен Звезде је у једном дуелу са играчима Бијукшехира остао изударан и одгурнут, а судија Суат Арсланбога му је на изненађење многих показао пут у свлачионицу. Наши медији су овај инцидент повезали са недавним убиством навијача Звезде у Истанбулу, као још један вид нетрпељивости према Србима у Турској. Никола Микић и Бранимир Субашић су одиграли цео меч за Манису, а Субашић је добио и жути картон у 13. минуту.

Дуел Милијаша са играчима Бујукшехира, насртај на доскорашњег капитена Звезде и црвени картон можете погледати на снимку од 5:01

Кајзери – Аланија 2:0

Срђан Мијаиловић “Мићко“ је пропустио још једну утакмицу у екипи Кајзерија.

Швајцарска

Супер лига

Тун – Јанг Бојс 0:1

Милан Вилотић је однео победу против некадашњег саиграча Андрије Калуђеровића. Вилотић је одиграо цео меч за госте, док је Калуђеровић у игру ушао тек у 89. минуту. Јанг Бојс је овим тријумфом престигао Тун и сада је четврти на табели са бодом више од ривала.

Базел – Арау 3:0

Убедљив пораз екипе Огњена Мудринског на гостовању против водећег клуба, а нападач је у игру ушао тек у 83. минуту. Арау је тренутно седми на табели са 16 освојених бодова.

Мађарска

НБ 1

Ђер – Дебрецин 0:1

Никола Трајковић је меч посматрао са клупе екипе Ђера, која је поражена на домаћем терену и сада заузима девето место са 19 освојених бодова.

Папа – Хонвед 1:1

Милан Богуновић је одиграо свих 90 минута за домаћи састав, који је после 15. кола на 12. месту са 14 освојених бодова.

МТК – Диошђер 0:2

Искусни дефанзивац, Драган Вукмир је одиграо целу утакмицу за МТК и добио жути картон у 75. минуту. Његов клуб је и поред пораза усамљен на другом месту са 33 освојена бода.

Кечкемет – Ујпешт 0:2

Млади чувар мреже, Марко Дмитровић, није био у протоколу за овај меч у екипи Ујпешта, која је седма на табели са 25 бодова.

Белорусија

Премијер лига

БАТЕ Борисов – Гомељ 4:0

Филип Младеновић је пропустио ову утакмицу, а БАТЕ је још раније обезбедио нову шампионску титулу.

Нафтан – Динамо Минск 1:1

Немања Николић је одиграо свих 90 минута за госте, који ће шампионат завршити на другој позицији.

Молдавија

Дивизија Национала

Шериф – Костулени одложено

Каду није имао утакмицу минулог викенда, јер је сусрет његовог Шерифа против Костуленија одложен.

Азербејџан

Симурк – Нефчи 1:0

Марко Станојевић је одиграо свих 90 минута за Симурк, добио жути картон у 14. минуту и радовао се победи против Нефчија, за који није бранио Саша Стаменковић, који је још један меч провео на клупи. Симурк је сада четврти са 17 бодова, док је Нефчи на другој позицији са 20 бодова.

Грузија

Умаглеси лига

Торпедо Кутаиси – Зестафони 3:3

Бојан Павловић је бранио цео меч за Зестафони, који је ремизирао шести пут ове сезоне, па је после 13. кола на 9. месту са 18 бодова.

Украјина

Премијер лига

Ворскла – Зорја 2:0

Никола Игњатијевић је одиграо цео меч за Зорју, али је победа припала Ворскли за коју је Јован Маркоски заиграо тек од 92. минута. Зорја је и поред пораза задржала одлично четврто место са 18 бодова, док је Ворскла шеста са бодом мање.

Черноморец – Металист одложено

Владимир Дишљенковић није имао меч претходног викенда, јер је сусрет против Черномореца одложен.

Јапан

Џеј лига

Омија – Кашива Рејсол 1:2

Екипа Драгана Мрђе је изгубила врло битну утакмицу на домаћем терену и сада су два кола пре краја у незавидној позицији са три бода мање од екипе Шимицуа, која држи безбедно 15. место. Мрђа је одиграо цео меч, а његовој екипи је наду за преокрет у финишу отежао и црвени картон Карлињоса Параибе у 84. минуту. Прошле сезоне најбољи стрелац шампионата Србије је у Јапану на 16 првенствених утакмица постигао осам голова, а ако Омија испадне на крају ове године можда би могао да размисли о повратку у Звезду, којој недостаје један расни центарфор, какав је без икакве сумње Драган Мрђа.

Шимицу – Нагоја 2:2

Дејан Јаковић је добио други жути картон у 90. минуту, па је домаћи састав у финишу био ослабљен, али су ипак освојили изузетно вредан бод у борби за опстанак. Први гол за Шимицу је постигао словеначки репрезентативац, Миливоје Новаковић, који се у јавности помиње као могуће појачање Звезде у зимском прелазном року. Шимицу је тренутно 15. на табели са 35 бодова.

Џеј 2 лига

Кјото – Гифу 0:0

Милош Бајалица је одиграо цео меч за Кјото, а његов тим је у последњем колу ремизирао на домаћем терену и сезону завршио на 9. месту са 60 освојених бодова. Бајалица је био стандардан члан дефанзивне линије Кјота са 36 одиграних утакмица ове сезоне.

Мацумото Јамага – Мито Холихок 3:0

Такајуки Сузуки је ушао у игру за госте од 63. минута. Некадашњи репрезентативац Јапана је ове сезоне на 33 утакмие постигао један гол, а Мито Холихок је шампионат завршио на безбедном 15. месту са 50 освојених бодова.

Индија

Супер лига

Мумбај – Ченај 0:3

Бојан Ђорђић је одиграо цео меч за Ченај, који води на табели индијског шампионата са 19 бодова.

Иран

Персијска Гулф Про лига

Зоб Ахан – Падидех Корасан 2:0

Милан Јовановић “Мрва“ није играо за госте у поразу на гостовању у Фуладшару. Падидех Корасан заузима 10. место на табели са 18 освојених бодова.

Аустралија

А – Лига

Мелбурн – Сиднеј 1:2

Сиднеј је однео три бода из Мелбурна, а Милош Димитријевић је у 89. минуту зарадио други жути картон, па је морао ван терена. Његов саиграч Никола Петковић био је у саставу током свих 90 минута. Сиднеј је четврти на табели са 15 бодова.

Јужна Африка

ПСЛ

Кајзер Чифс – Мамелоди Сандаунс 1:1

Гости су једна од ретких екипа, која је успела да остане непоражена против лидера на табели. Бернард Паркер је за домаће одиграо друго полувреме, а његов тим је убедљиво први са 29 освојених бодова.

Мексико

Лига МX – Апертура

Пачука – Веракруз 1:0

Екипа за коју је цео меч одиграо Колумбијац Кристијан Борха, поражена је поготком у 93. минуту и неславно завршила лигашки део сезоне на претпоследњем 17. месту са 15 освојених бодова и била је далеко од пласмана у плеј-оф. Борха је одиграо 14 од могућих 17 мечева, постигао два гола, добио три жута и један црвени картон.

Бразил

Серија А

Коринтијанс – Гремио 1:0

Бразилски шампионат улази у сам финиш, а у 36. колу екипа Гремија није успела да остане непоражена против трећепласираног Коринтијанса. Ернан Баркос је одиграо цео меч за госте и тренутно је са 14 постигнутих голова четврти стрелац лиге. Гремио је два кола пре краја на 6. месту са 60 бодова.

Перу

Примера

Алијанца Лима – Кахамарка 2:0

Мигел Араухо је одиграо цео меч за Алијанцу, која је после ове победе друга на табели са 30 освојених бодова уз меч мање од водећег Спортинг Кристала, који је два бода испред.

Преглед завршавамо шампионатима у окружењу и учинком бивших играча Звезде на српским теренима

Словенија

1. СНЛ

Олимпија – Домжале 2:1

Олимпија је успела да савлада водећи тим на свом терену и смањи бодовни заостатак, а Немања Максимовић је постигао почасни погодак за Домжале у 77. минуту. Одиграо је цео меч, а његов тим и поред овог пораза има шест бодова предности у односу на другопласирани састав из Љубљане, који има и утакмицу мање.

Марибор – Копер 4:0

У тешком поразу екипе Копера на гостовању у Марибору учествовао је и Ненад Срећковић, који је одиграо свих 90 минута. Копер је тренутно седми са 22 бода.

Хрватска

1. ХНЛ

Локомотива Загреб – Славен Копривница 0:0

Марко Мирић је ушао у игру за госте тек од 87. минута, а Славен је освојио важан бод у борби за опстанак. Тренутно су на претпоследњем деветом месту са 14 бодова.

Задар – Ријека 0:1

Марко Вешовић није улазио са клупе за екипу Ријеке, која је тријумфовала на гостовању против последњепласираног Задра и приближила се водећем Динаму на само бод разлике.

БиХ

Премијер лига

Слобода Tузла – Сарајево 0:2

У петој узастопној победи Сарајева у свим такмичењима цео меч су одиграли Иван Татомировић и Милош Стојчев. Сарајево је на другој позицији са два бода мање од Широког Бријега.

Радник Бијељина – Олимпик Сарајево 2:2

Јадранко Богичевић је пропустио овај сусрет за Олимпик, који је сада на петом месту са 28 бодова.

Република Српска

Прва лига

Леотар из Требиња, чије боје брани Ненад Стојановић “Пурке“, је јесењи првак у Републици Српској са 26 освојених бодова, а зимска пауза је увелико у току.

Србија

Супер лига

Рад – Војводина 0:0

Нино Пекарић је одиграо цео меч за новосадске црвено-беле, који су после овог ремија остали на трећем месту са 26 бодова.

Доњи Срем – Спартак 1:1

Дарко Спалевић је одиграо целу утакмицу за тим из Пећинаца и погодио мрежу из једанаестерца у 47. минуту. На другој страни, у тиму Спартака је до 68. минута у игри био Андреј Мркела.

Борац Чачак – Раднички Ниш 0:0

Петар Ђуричковић и Владимир Ђорђевић нису играли за госте.

Чукарички – Јагодина 0:3

Славољуб Срнић и Филип Стојковић одиграли су целу утакмицу за тим са Бановог брда, док је њихов саиграч Драгољуб Срнић пропустио овај меч. Данијел Михајловић овај пут није играо за госте.

Прва лига

Слога Петровац на Млави – Пролетер Нови Сад 1:1

Милош Рељић је ушао у игру за Слогу од 51. минута, али је његов тим у наставку испустио победу, па се сада налази на 5. месту са 26 освојених бодова.

Слобода Ужице – Бачка 1:0

Весељко Тривуновић је одиграо цео меч за Бачку, која је након овог пораза пала на осмо место са 22 бода.

БСК Борча – Синђелић 2:0

Стефан Чикић је заиграо за госте од 78. минута, али није могао да избегне пораз у Борчи. Синђелић је претпоследњи са 15 бодова.

Бежанија – Јединство Ужице 1:0

Милан Зорица је био у саставу Бежаније до 69. минута, а његов тим је овом победом побегао на два бода изнад опасне зоне и сада су на 11. месту.

Слога Краљево – Мачва 2:1

Мисдонгард Бетолингар није играо за Слогу, која је наставила да скупља бодове, али је и даље последња са седам бодова мање од места које гарантује опстанак у другом рангу.

Српска лига – Београд

ГСП Полет – Земун 0:3

Земунци су убедљиво тријумфовали и учврстили се на челу табеле, а Миланко Рашковић је играо до 75. минута, док је голман Александар Кировски још једном сачувао мрежу одигравши цео меч. Душан Ђокић је пропустио ово гостовање.

Зона Дрина

Златибор – Јединство 1945  1:1

Владимир Мудринић је одиграо свих 90 минута за екипу Златибора у ремију против Јединства.

Повезане вести

Leave a Comment