Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Радоњић: Победу посвећујемо Марку Ивковићу

Црвено-бели су наставили са успесима у регионалном такмичењу тријумфом против Цедевите у Загребу у неизвесној завршници резултатом 88:87. Звезда има најбољи старт у АБА лиги у клупској историји и импресиван скор од 9-0.

Имали су црвено-бели лепу предност у финишу, али су домаћи играчи успели да се врате у игру и чак поведу у финишу, али је Јака Блажич био прецизан са линије слободних бацања, после чега је Цедевити остало нешто више од пет секунди за напад, који нису успели да искористе.

– Ову победу посвећујемо нашем Марку – рекао је тренер београдског клуба Дејан Радоњић на конференцији за медије након утакмице.

– Дошли смо из Истанбула после доста тешког меча са два продужетка, али и догађаја који нас је све изузетно погодио. То нам је одвукло сву пажњу, једноставно нисмо могли да се концентришемо на меч у мери у којој је то потребно. Покушали смо да се спремимо најбоље што је могуће, с обзиром на ситуацију. Самим тим, очекивао сам осцилације и покушао да их смањим на најмању могућу меру. Била је присутна и нервоза. На крају смо славили, дошли до бодова, али и даље све је то… – остао је помало замишљен тренер црвено-белих, након шокантних дешавања минуле седмице у Истанбулу.

Бранко Лазић је против Цедевите постигао шест поена, али је и њему у глави била трагична вест из Истанбула:

– Пре свега желим да изјавим саучешће породици трагично преминулог Марка Ивковића. Јако ми је жао што се то догодило. Ову победу посвећујемо њему, његовој породици и пријатељима – истакао је борбени бек, који је у овој екипи Звезде одиграо највише утакмица за клуб од свих саиграча, а затим изнео своје утиске о мечу у Загребу:

– Било је тешко и неизвесно до краја. У првом делу смо имали мање-више контролу дешавања на паркету, иако смо правили доста грешака. Ипак, на крају смо успели да исконтролишемо резултат и да утакмицу решимо у нашу корист – истакао је Лазић.

 

Повезане вести

Leave a Comment