Moja Crvena Zvezda
АтлетикаВажноНајновијеОстало

Атлетика: Душан Макевић нови члан црвено-белих

Атлетски клуб Црвена звезда добио је још једно појачање на крају прелазног рока. Црвено-белима је приступио талентовани Душан Макевић, такмичар на средњим и дугим пругама, који је до сада био члан Луизијане, где се налази на студијама.

Макевић је препознао здраву причу и одличан тим стручњака у Звезди, тако да је сам одлучио да појача београдски клуб, али не одмах, јер наредне године има још пословних обавеза у Америци, већ нешто касније, а управа црвено-белих је разумела и прихватила његове разлоге, тако да ће се он накнадно прикључити трофејном клубу.

Макевић је ове године наступао на 800, 1500 и 5000 метара на отвореном, а касније је имао повреду од које се опоравио, па се постепено враћа у ранији ритам. На 800 метара је 12. априла у Лејк Чарлсу имао резултат од 1:56,87, док је лични рекорд на овој дистанци од 1:53,97 истрчао у Сремској Митровици 13. јуна 2010. године. Ове сезоне је истрчао и личне рекорде на 1500 метара у Растону (3:48,52) и 5000 метара у Бирмингему у САД од 14:35,5.

Црвена звезда је поред Макевића у прелазном року ангажовала Стефана Вујанића, Давида Одрија и Немању Церовца, тако да се клуб осетно појачао за нову сезону у којој ће покушати да са трона скине екипу Радничког из Крагујевца.

Повезане вести

Leave a Comment