Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Звездин апел и молба навијачима

Кошаркашима Црвене звезде Телеком у четвртак од 19 сати у Комбанк арени предстоји веома важан евролигашки меч против литванског Нептунаса. Због велике трагедије која се догодила у Истанбулу у којој је погинуо навијач Црвене звезде Марко Ивковић дуел између црвено-белих и Нептунаса биће под посебном лупом.

Звезда је од стране дисциплинског судије Евролиге већ неколико пута кажњавана, на адресу клуба већ су стизала бројна упозорења на рачун понашања навијача у дворани и из тог разлога КК Црвена звезда апелује на навијаче да на утакмици против Нептунаса навијају фер и спортски. Молимо навијаче да не убацују било какве предмете на терен, да не користе пиротехничка средства нити ласере.

Због специфичности ситуације, свих немилих догађаја у Истанбулу који су довели до повећања тензија, било какво погрдно скандирање или истицање увредљивих парола и транспарената на националној, верској или расној основи могло би да изазове веома оштре казне од стране Евролиге.

Такође, челници Евролиге су у већ неколико дописа посебно апострофирали да није дозвољено монтирање додатних трибина, нити ремонтовање постојећих за стајање, јер је то строго забрањено прописима Евролиге. Свако непоштовање тих правила могло би да изазове санкције, поготово ако се зна да је тим поводом клубу упућено последње упозорење.

Повезане вести

1 comment

pera нов 26, 2014 at 19:22

Iz pijeteta prema Marku bićemo sportska publika na tribinama. Nas interesuje samo naš klub a naše oružje su dlanovi i grla.

Reply

Leave a Comment