Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Најава: Црвена звезда Телеком – Нептунас

У петак је Црвена звезда доживела пораз у Истанбулу, а такође и читав спорт и све лепо што би требало кошарка да представља. Изгубљен је један млад живот, пале су многе тешке, непромишљене речи, проливена је нечија крв и много наших суза. Одавно тежи дани нису били међу Звездиним навијачима и играчима, али живот иде даље. У понедељак је пала Цедевита, један од директних конкурената за титулу, а у четвртак играмо меч у којем се од нас очекује нова евролигашка победа.

Противник је Нептунас, литванска екипа од које смо доживели први пораз у сезони. Они, заједно са Звездом и Галатасарајем, деле друго место у групи Д и управо је због тога важно да Црвена звезда оствари победу у овом мечу. Након што смо обезбедили бољи међусобни скор са турским тимом, ваљало би да исто учинимо и са литванским. Први меч су добили резултатом 81:83, стога је Звезди важно да добије са више од два поена разлике.

Нептунас се показао као класична „домаћа“ екипа. Све три победе су остварили на свом паркету, уз тесан пораз од Олимпијакоса у продужетку. На свом терену играју потпуно растерећено, праћени одличном публиком лако уводе противника у свој брзи, а када се распуцају, као против Звезде, Гаилијус и Шакур, онда заиста делују моћно.

Управо су ова два играча и Црвеној звезди у Клаипеди задали највише проблема. Под кошем нису нарочито јаки, иако се опоравио повређени Бенсон, што би наши центри који су у одличној форми тренутно, требало да искористе максимално, као и неки високи спољни играчи, Калинић и Дангубић пре свега. У спољној линији доста пажње треба посветити и незгодном универзалцу Завацкасу.

Наши играчи неће имати подршку са трибина на какву су навикли, али нажалост морамо имати размевање за такву одлуку навијачке групе. Никоме није до славља и певања ових дана. Најмање што наши играчи могу да ураде за трагично настрадалог Марка јесте да победе, а сви ми на осталим трибинама у Арени, треба да им дамо какав-такав ветар у леђа и спортски, не жалећи грла нити дланове да помогнемо да се оствари још једна победа, можда и кључна за пролазак у ТОП 16 и испуњење сна. Навијајмо фер и спортски јер је само то у интересу НАШЕ Звезде.

Играј Звездо, играј и победи…за Марка!

Повезане вести

2 comments

aca nis нов 26, 2014 at 22:36

Ovo je za sada najvaznija utakmica ove sezone i valjalo bi da je tako i shvatimo. Ako dobijemo, prakticno cemo uci u drugi krug evrolige jer mislim da nece ostali konkurenti sve da dobijaju. Oni vise biju nego sto igraju i igraju najprljavije u evroligi. Kao sto pise, klasicna su domacinska ekipa i nadam se da cemo da iskoristimo to i dobijemo utakmicu. Brine to sto kad povedemo sa vise od 10 poena, olako gubimo, mislim zbog nonsalacije i nedostatka drugog pleja. To se dogodilo i protiv galatasaraja i cedevite, s tim sto smo i imali srece protiv cedevite i dobili. Mnogo nam fali drugi plej, Dzenkins to najblaze receno ne radi dobro, videla se neka naznaka protiv cedevite, ali vrlo slabo je to bilo. Njihovi centri su slabi, moramo pik dobro da igramo i da koristimo sve visoke igrace, pogotovo Cirbesa i Tejica kome ce dobro doci da oseti prljavu igru i tako stekne dodatno iskustvo. Bice tesko, pogotovo ako udjemo u njihov haoticni ritam, ali nadam se pobedi sutra. Moramo da se izdignemo iz ove katastrofe iz istanbula i odigramo hrabro i pametno da bi dobili. Sto se tice aba, protiv partizana mislim da ce isto biti tesko, ali bi trebalo da dobijemo i to. Srecno ekipi i sutra i u nedelju.

Reply
Nikola M. нов 27, 2014 at 11:22

Tacno je da fali drugi plej, ali nekako imam osecaj da je Dzenkins slabije poceo ovu sezonu jer je cele prosle igrao pleja, tacnije vise pleja nego beka sutera. Sada kad opet glumi pleja, vidimo barem poneki njegov prodor, imao je i 5 asistencija protiv Cedevite, dok kao bek nije imao ni priblizno takav ucinak jer mu ruka previse drhti.

Reply

Leave a Comment