Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Радоњић: Победа нам много доноси, али није меч одлуке

Кошаркаши Црвене звезда Телеком настављају серију тешких мечева. Само три дана након веома драматичне утакмице у Загребу коју су тријумфално окончали, црвено-бели у четвртак од 19 часова у Комбанк арени дочекују Нептунас у 7. колу Евролиге.

За веома важан меч Црвене звезде Телеком у борби за пласман у Топ 16 фазу карата још увек има на свим продајним местима Евентима и то по цени од 600, 800, 900, 1.200 и 1.500 динара. За места у луксузно опремљеним скајбоксовима потребно издвојити 5.000 динара, а карте за почасна места тик уз терен коштају 10.000 динара.

КК Црвена звезда Телеком апелује на све навијаче да навијају фер и спортски, без убацивања било каквих предмета на терен, коришћења пиротехничких средстава и употребе ласера. Посебно се апелује на навијаче да се суздрже од било каквих увредљивих скандирања на верској или националној основи јер ће очи читаве Европе у четвртак бити упрте у Комбанк арену.

У жељи да организација меча протекне на најбољем могућем нивоу капије највеће дворане на Балкану отварају се два и по сата уочи почетка меча, односно од 16 часова и 30 минут, па се позивају навијачи да раније доу како би се избегле гужве. Такође, уочи почетка утакмице минутом ћутања биће одата почаст трагично преминулом навијачу Црвене звезде Марку Ивковићу.

Капитен Црвене звезде Телеком Лука Митровић истакао је да ће црвено-бели као и у сваком мечу ићи на победу, али да ова утакмица ништа не одлучује:

– Могу слободно да кажем да се налазимо у пакленом ритму утакмица и путовања. Сигурно нас и сутра очекује јако тежак меч и вероватно најбитнији у досадашњем делу сезоне. Нептунас је проглашен као аутсајдер у групи, али се налазе у положају где би их евентуална сутрашња победа довела на врата Топ 16 фазе и то ће им бити огроман мотив. Они ће бити спремни на праву мушку борбу свих 40 минута, али ћемо ми одговорити као што смо чинилу у сваком мечу ове сезоне без притиска да утакмица о нечему одлучује – почео је причу Митровић и потом додао:

– У Црвеној звезди постоји увек одређени притисак, али ово није одлучујући меч за пролазак у наредну фазу јер нас и након Нептунаса очекује још довољан број утакмица и све је у нашим рукама. Ово је један од ретких мечева у Евролиги који дочекујемо са улогом фаворита, а иако неће бити ни мало лако желимо да пред својим навијачима остваримо победу – истакао је Митровић.

Тренер Црвене звезде Телеком Дејан Радоњић је похвално причао о наредном ривалу:

-Приликом жреба и у тренутку када смо извукли Нептунас прављена је анализа да смо имали среће што смо добили противника који неће парирати осталим екипама у групи. То задовољство се пренело на све и тако се ушло у групу, а ја сам и тада сматрао да треба сачекати прелазни рок и да прође припремни период па тек онда направити анализу квалитета противника. Имали смо четири екипе са великим квалитетом и огромним буџету и готово потпуну непознаницу, Нептунас – започео је излагање Радоњић, а онда наставио:

– Формиран је много квалитетнији тим од оног који је прошле сезоне у конкуренцији Лијетувос Ритаса и Жалгириса изборио Евролигу. Типичан су представник литванске школе кошарке, имају искуства и поседују пуно квалитета и ми смо са тим виђењем отишли на гостовање у Литванију – рекао је стратег црвено-белих који се подсетио првог окршаја његових изабраника и Нептунаса који су Литванци решили у својој корист након драматичне завршнице:

-Пораз у Клаипеди је сагледан тако да се створило мишљење да Нептунас не може никог да добије после нас, а евидентно је било да Нептунас чврстином може да игра на високом нивоу. Томе у прилог говори да су од свих ривала у групи били најближи да савладају Олимпијакос који је славио тек након продужетка. Литванци су екипа која има пуно добрих и искусних играча. Завацкас и Гаилијус су главни, плејмејкер Шакур даје посебну чврстину екипи, а у односу на тај први меч јачи су за Бенсона на позицији центра. Знамо да нас чека један тежак меч против озбиљног и јако мотивисаног тима, који се налази у равноправној позицији да се бори за ТОП 16 – рекао је Радоњић пре него што се осврнуо на амбиције црвено-белих:

– У овај меч улазимо са потпуном мотивацијом и идејом да победимо иако смо свесни да се у сусрету са Нептунасом ништа не одлучује. Показали смо да можемо да играмо са свим противницима и да можемо свакога да савладамо. Свесни смо да би нас победа ставила у веома добру позицију да остваримо оно што желимо, а то је једно од прва четири места у групи. Играмо важне мечеве ове сезоне, а биће и још важнијих од престојећег у наредном делу сезоне – рекао је Радоњић.

Тренер Црвене звезде Телеком је потом истакао да Стефан Јовић неће бити спреман за дуел са Нептунасом:

– Јовић је добро, почео је са планираним тренинзима и требало би да у наредних седам дана буде у саставу. Сигурно је да пропушта утакмицу са Нептунасом, а врло вероватно и дуел са Партизаном, али по плану би требало да буде у конкуренцији за тим против Валенсије.

Уследило је питање новинара о атмосфери у Комбанк арени с обзиром на трагичне догађаје у Истанбулу:

– Све одлуке наших навијача ми поштујемо. Очекујем да сви заједно, ми на паркету и навијачи на трибинама дамо све од себе да дођемо до нове победе – закључио је Радоњић и позвао навијаче да у што већем броју дођу у Комбанк арену.

Повезане вести

4 comments

Бранимир нов 27, 2014 at 00:24

Како ова утакмица није одлучујућа? Јесте, ту нема дилеме. Остала су још четири кола. Реално је посматрати да Звезда добије двије утакмице у БГ а изгуби од Олимпа и Валенсије и да са 5-5 прође даље. Нептунас ће добити Турке који играју дивљу кошарку, много лошију од других који су играли у Литванији. Валенсија ће уз добар распоред добити преостале утакмице, а у директном шпанском дуелу бити боља од КЛаборала и сигурно ићи даље. Побједа са +15 дала би Валенсији чак предност у директном дуелу над Звездом, као што је ми имамо против Турака. Ако Звезда изгуби ову утакмицу, реално нема више простора за вађење, осим против Олимпа. Према томе, ОВА УТАКМИЦА ЈЕ МЕЧ ОДЛУКЕ!

Reply
josif нов 27, 2014 at 08:56

Ma znaju oni da je ovo odlucujuca utakmica samo pricaju tako da skinu pritisak sa sebe jer i sami znaju da bez podrske Delija bice puno teze ali sta je tu je.Ocekujem tvrdu utakmicu,nesto slicno kao protiv Budiveljnika prosle sezone ali se nadam da cemo u odnosu na tu utakmicu ovog puta kontrolisati celi tok utakmice i da cemo je ranije prelomiti u nasu korist.Ocekujem pobedu.Pozz.MKD

Reply
Damjan Martinovic нов 26, 2014 at 20:48

Braco da li ima kraja ovim odlukama,nepravdama,bukvalno tretiranjem kao prema nizoj rasi prema Srbima!!!Pazite ovo – na nas ce se maksimalno obratiti paznja kako cemo da reagujemo na verskoj i nacionalnoj osnovi,a smrt jednog Srbina je okoncana minutom cutanja i gotovo!Pa da,zar je potrebno uopste vise kad je u pitanju zivot jedne nize vrste,zar ima potrebe zaliti zivot jednog Srbina!Gde se mi nalazimo ljudi moji,braco Delije,ali pre svega braco Srbi!Nalazimo se ispod cekica i nakovnja,ispod EU s jedne i Islama sa druge strane.Ponizavaju nas iz dana u dan.Cepaju nam Kosovo,Sandzak,Vojvodinu,nemojte uopste da se iznenadite za ova poslednja dva sto sam pomenuo.I mi se i dalje pitamo gde treba da se okrenemo…Ne znam sta bih rekao,iz dana u dan sam sve vise i tuzan i pogodjen i skrhan.Valjda ce i nas Bog jednom pogledati.Samo stvarno moramo biti ujedinjeni.Zeleo bih da ovaj derbi u kosarci bude posvecen ovom mladom coveku,jer on je jedan od nas,Srbin,a to sto je bio okrenut crveno-belim bojama,to je sad ponajmanje bitno.Ovo treba da nam je svima nauk,da znamo ko nam je zaista neprijatelj!Videli ste sta je bilo i sa Milijasem,suvisno je uopste vise govoriti koliko je mrznje prema nama Srbima!Zivela Srbija!

Reply
pera нов 26, 2014 at 19:23

Kvalitetniji smo od protivnika ajmo da to pokažemo na terenu. Bez lažne skromnosti idemo da pobedimo. Ajmo Zvezda.

Reply

Leave a Comment