Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Радоњић: Ништа нас није поколебало

Наши кошаркаши остварили су изузетно важну победу вечерас. Нептунас је савладан резултатом 79:62, а Топ 16 фаза такмичења ближа је за један корак.
Тренер Радоњић је био задовољан након утакмице, а оно што је све највише занимало био је необјашњив пад у Звездиној игри.

„Стекли смо рано велику предност и дошли до огромне количине самопоуздања, а самопоуздање има и своју другу, лошу страну. Нептунас је тим који има квалитет да прави велике серије, урадио је то и против Олимпијакоса, тако да смо морали да се потрудимо да створимо реакцију код играча и доведемо се у нормалу, вратимо основним принципима које гајимо. Једна грешка водила је у другу, они су узели неке добре шутеве, скочило је њима самопоуздање из ког су долазили до ничијих лопти и слали их право у кош“.

Затим је наставио…

„Играли смо јако добро у свим осталим периодима утакмице, али је недопустиво примити 19 поена на такав начин и покушаћемо да нам се то никада више не догоди. У свему томе, било је и позитивних ствари, јер смо доказали да та серија није нешто пред чим смо се предали, већ да је то само пробудило инат и натерало нас да покажемо прави карактер. Добро је да, и кад играш слабо, кад те не иде, у амбијенту који није био уобичајен, пронађеш начин да стигнеш до крајњег циља. Ништа нас није поколебало вечерас“.

Радоњић је говорећи о шансама за пласман у Топ 16 рекао да ствари изгледају много боље са овом победом:

„Сада смо у много бољој позицији него што је то било пре утакмице, а није било једноставно припремати се за меч. Догодила се та трагедија, имали смо и тежак распоред, много путовања, а мало времена за опоравак и тренинг. Ипак, издржали смо притисак који је природан и очекиван, али смо тиме показали шта од нас може да се очекује у утакмицама које долазе“.

Истакао је да ће се његова екипа сада посветити припреми утакмице са Партизаном.

„Упркос победи већој од два поена разлике, што нам је било важно, и даље ништа није готово што се тиче пласмана у Топ 16. Размишљамо само о наредном противнику, већ у недељу очекује нас тежак меч с Партизаном и пробаћемо колико год будемо успели да се одморимо и припремимо“, рекао је Радоњић и закључио:

„У веома тешком распореду се налазимо и то се осетило на неким играчима ове вечери“.

Повезане вести

Leave a Comment