Moja Crvena Zvezda
ВажноДруги пишуКлупска дешавањаКошаркаНајновије

Лазић: Напорним радом сам заслужио поверење навијача

На паркету је против Нептунаса провео највише времена, уз Бобана Марјановића, навијачима и целом тиму уноси велико поверење када најбољим бековима Евролиге не да да дишу, а постао је познат и по сигурном шуту за три поена кад стане на своје место у углу. Звездин „специјалац“ за дефанзивне задатке и човек са тренутно најдужим стажом у клубу, Бранко Лазић, у изјави за Б92 прича о својој улози у тиму.

– Трудим се да на сваком тренингу дам свом максимум како бих зарадио минуте на утакмици, а на мечевима се трудим да сваки минут искористим на најбољи могући начин. Можда је и због тога дошло поверење навијача, а ја ћу се и даље трудити да радим свој посао за добробит екипе и клуба – као и увек је скроман Лазић.

Оно што је видљиво у последње две године јесте његова сигурност и у фази напада. Већ поменути шутеви из угла су постали знак препознавања, као и повремени улази и утрчавања приликом убацивања лопте са стране.

– Претпрошле године почео сам да радим на шуту са Гуровићем, после је он отишао у ФМП, али ја сам наставио да радим. Кроз тренинг се све исправља и све долази на своје – каже Лазић.

Још нешто што одлично ради је „ролинг“ око центра у блоку и брзо избегавање пик-ен-рола. Међутим, каже да тај део није посебно вежбао, већ то ради јер је тако најлакше поново стићи ниског играча.

У победи над Нептунасом је управо он, одличном игром у одбрани, дао велики допринос.

– Чудан меч у Арени, с обзиром да није било навијања, али знамо због чега се то десило. Можда је и то разлог оноликог пада у игри у другој четвртини. Ипак, у другом полувремену смо успели то да исправимо и да на време направимо разлику како бисмо привели меч крају – закључује Звездин бек.

Повезане вести

3 comments

pera нов 28, 2014 at 19:54

Dečko ima sličnu energiju kao Jaka u odbrani ali bi morao da se ugleda na kolegu da grize u napadu i da uvek trči kontre jer je jak i skočan. Mnogo, mnogo mora da radi na poboljšanju šuta. Strašne fizičke predispozicije ali mi se čini da malo ide na ulaz a ima snagu i razmišlja u igri što je prednost. Nekad deluje nezainteresovano što je samo utisak sa strane i mislim da su grobari prošle godine dobili plej of jer su njega eliminisali.

Reply
dexy122 нов 28, 2014 at 14:32

On je jedan od onih igraca koji odlican tim cine sampionskim. Moram da kazem, iskreno nisam ga gotivio pre dve sezone, pa cak ni prosle nesto puno. Ali ove sezone igra fenomenalno. Taj sut iz ugla mu je specijalnost, kao i ulazi. Vecinom ubacuje poene kada se najmanje nadas. O odbrani ne treba da trosim reci. Kao sto mnogi kazu, verovatno jedan od najboljih defanzivaca u evropi.

Reply
Delija mp нов 28, 2014 at 13:49

Odlican u odbrani,sve bolji u napadu,Branko samo nastavi tako,bices vrhunski igrac

Reply

Leave a Comment