Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеРукомет

Најава: Десеткована Звезда путује у Пожаревац

Рукометаши Црвене звезде покушаће да стигну до тријумфа на гостовању у Пожаревцу у оквиру 10. кола Супер лиге Србије. Црвено-бели ће бити знатно ослабљени на овом гостовању, а меч у пожаревачком Спортском центру игра се у недељу од 17 часова.

10003499_838012122926352_850754713987203890_nЗа кратко време екипа Ненада Перуничића је остала без неколико врло важних играча. За искусног Уроша Вуковића сезона је завршена због двоструког прелома руке у прошлом колу у Суботици. Вуковић ће можда и завршити каријеру, а после додатних прегледа извесно је да ни голман Стеван Симић неће наступати до краја 2014. године због предњих укрштених лигамената. Од раније је познато да ће Стефан Радоничић пропустити све утакмице до краја јесење полусезоне. Имао је велики пех на сусрету против Металопластике, када му је исцурила течност из кичменог пршљена. Слободан Димитрић је у Суботици доживео тешке тренутке и Звезда ће дуго бити лишена његове помоћи. Покидани су му предњи укрштени лигаменти, дошло је и до напрснућа менискуса, чак и бутне кости. Када се томе дода да је Срђан Милутиновић пропустио последње мечеве црвено-белих, да се млади Никола Милошевић пожалио на повреду у Суботици, да су неколико сусрета током сезоне пропустили Војислав Брајовић и Стефан Алчаковић, ситуација са повредама је алармантна, али здрави играчи ће учинити све да екипа стигне до тријумфа и овако ослабљена на неугодном гостовању. Црвено-бели ће моћи да се ослоне на узданице екипе Брајовића, Тодоровића, Алчаковића, Цупару, Матичића и бројне саиграче. Звезда је тренутно на четвртој позицији са 11 бодова, колико имају и петопласирани Партизан и шестопласирани Спартак Војпут уз слабију гол разлику.

Звезда је у првом колу ове сезоне савладала Пожаревац на свом терену са 29:26. Црвено-бели у Супер лиги Србије имају максималан учинак против овог ривала, јер су по два тријумфа забележена у сезонама 2010/11 и 2011/12. У поменутом сусрету првог кола екипа Ненада Перуничића је сигурном игром стигла до прве победе у шампионату, а противник је само у неколико наврата успео да стигне до изједначења. Истакли су се Урош Вуковић, Стефан Алчаковић и Дарко Тодоровић, док су госте предводили Марко Чаваљуга и Урош Радосављевић.

10429271_838013169592914_4850122579779698843_n

Пожаревац је осми на табели са пет бодова. У питању је једна врло незгодна екипа, која је успела да савлада Спартак на гостовању у Суботици (23:22), док су у прошлом колу ремизирали против Металопластике на свом терену (24:24). Предводи их тренутно девети стрелац лиге, Миљан Манић (50 голова), а одмах уз њега су Марко Чаваљуга, Милош Тица, Ђорђе Тодоровић и Урош Радосављевић. Најбољи стрелац Звезде после девет кола је Дарко Тодоровић, који се са 32 поготка тренутно налази на 25. месту.

Београдски тим неће имати нимало лак задатак у Пожаревцу. Да је Звезда комплетна била би фаворит, а овако ће сви морати да пруже свој тренутни максимум како би уписали два бода и наставили трку за једним од прва четири места која воде у доигравање.

                                                       Пожаревац – Црвена звезда

                                                       10. коло Супер лиге Србије

                                                       недеља, 30. новембар 2014.

                                                       СЦ Пожаревац, 17:00 часова

 

Повезане вести

Leave a Comment