Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Најава: Црвена звезда – Нови Пазар Јуниор

Одбојкаши Црвене звезде у седмом колу Wiener Städtische Суперлиге Србије дочекују екипу Новог Пазара. Црвено-бели су у серији победа у домаћем шампионату, последњих неколико је остварено максималним резултатом, одлично су стартовали и у Купу Србије и у Купу изазивача, па у одличном расположењу дочекују ову утакмицу. И противник се „захухтао“, везавши три узастопне победе у Суперлиги, па ће се нечија серија победа прекинути, а уверени смо да то неће бити наша.

Одбојкашки клуб Нови Пазар је основан 1977. године, а од ове сезоне су чланови најјачег ранга домаћег шампионата. Прошле сезоне су били врло убедљиви у Првој лиги Србије, остваривши 21 победу уз само један пораз, чиме су обезбедили пласман у елиту. Лоше су започели ову сезону – поражени су у прве три утакмице (Инђија – 2:3, Млади радник – 1:3 и Партизан 0:3), али су затим везали три победе (Спартак (Љ) – 3:1, Раднички – 3:1 и Рибница – 3:0). Тренутно су пети у Лиги са 10 освојених бодова. Пред меч са Звездом, одиграли су меч осмине финала Купа Србије, у коме су након велике борбе поражени од Партизана (2:3), а имали су примедбе на суђење након овог меча, истакавши да су оштећени у кључним моментима.

Црвена звезда је везала четири узастопне победе у Суперлиги, последње три максималним резултатом (Ђердап. Инђија, Млади радник), и тренутно је друга на табели са 15 бодова и бодом мање од Партизана. Што се тиче међусобних дуела са Пазарцима, издваја се меч од пре две сезоне у оквиру полуфинала Купа Србије, када је наш тим победио са 3:0 и прошао у финале, где је касније побеђен Раднички из Крагујевца и освојен нови трофеј. Нови Пазар је тада био домаћин завршног турнира, а пред ову сезону су такође организовали један турнир („Турнир пријатељства“), када су се у мечу за треће место састали са нашим тимом и изгубили са 3:1.

Одбојкаши поново имају „лош“ термин, тј. њихова утакмица се преклапа са утакмицом фудбалера Звезде, који дочекују ОФК Београд, али ко не буде ишао на „Маракану“, може да оде до „Шумица“, и пружи подршку нашем тиму и помогне му да настави серију победа. Противник се сигурно неће лако предати, али, уколико наш тим уђе максимално концентрисано у овај меч, као што је улазио и у све остале, победа не би требало да изостане.

VII коло Wiener Städtische Суперлиге Србије:

Црвена звезда – Нови Пазар Јуниор,

СЦ „Шумице“, субота, 29. 11. 2014. године, 18h

Повезане вести

Leave a Comment