Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеРукомет

Димитријевић зауставио Звезду у Пожаревцу

Рукометаши Црвене звезде поражени су на гостовању у Пожаревцу разултатом 27:29 у оквиру 10. кола Супер лиге Србије. Знатно ослабљени београдски тим је другим узастопним поразом пао на пето место на табели. Голман домаћих Дарко Димитријевић чинио је чуда у другом полувремену и предводио Пожаревац до победе.

Црвено-бели су добро отворили меч и головима Војислава Брајовића се одлепили на 6:4 у 10. минуту. После поготка Младена Шотића било је и 8:5, али су Пожаревљани врло брзо узвратили и преко Перовића изједначили на 8:8, након чега је Ненад Перуничић затражио тајм-аут. Звезда се брзо консолидовала. Савети легендарног аса су одмах дали резултате и гости из Београда су головима Шотића и Алчаковића поново стекли предност од два разлике. Стефан Алчаковић је био расположен у овим тренуцима и головима је одржавао вођство Црвене звезде, која је на овом сусрету наступила у белој гарнитури дресова. Голман Владимир Цупара је добро бранио у првом делу игре. Зауставио је неколико тешких шутева рукометаша Пожаревца, а разиграо се и Дејан Бабић, који је за кратко време успео три пута да се упише у стрелце, па је Звезда у 24. минуту стигла и до четири гола предности (16:12). Међутим, домаћи су до краја првог полувремена заиграли нешто боље и седмим поготком Марка Перовића смањили на 17:18 после првих 30 минута.

10394544_838013009592930_3752037491900758581_n

Пожаревац је у другом полувремену заиграо знатно чвршће у одбрани, а голман Дарко Димитријевић је бројним одбранама израстао у јунака сусрета. Деветим поготком Перовића домаћи су стигли до изједначења (21:21). Након тога је Димитријевић одбранио ударац Денића, а Перовић је новим голом довео Пожаревац у вођство по први пут на утакмици. Нешто касније су Нешовановић и Станко Димитрић поравнали на 24:24. Звезда није имала решења у нападу. Знатно теже су долазили до гола, а када би то и успели, тамо их је чекао голман Димитријевић, који је у другом полувремену блистао на голу домаћих. Пожаревац је стекао два гола предности (27:25), а смањио је Дарко Тодоровић. Ипак, одбранама Димитријевића и ефикаснијом игром у нападу домаћи тим је стигао и до три гола предности (29:26). Црвено-белом саставу није помогао ни тајм-аут у 56. минуту. Чувар мреже Пожаревца је био несавладив, тако да су гости само успели да ублаже пораз седмим голом Брајовића.

Најефикаснији на утакмици био је Марко Перовић са 10 погодака, док је Милош Тица седам пута успео да се упише у стрелце. У редовима Црвене звезде седам голова је постигао Војислав Брајовић, а Стефан Алчаковић је пет пута погађао мрежу.

Пожаревац – Црвена звезда 29:27 (17:18)

Пожаревац – Спортски центар. Гледалаца: 350. Судије: Бранка Марић и Зорица Машић. Седмерци: Пожаревац 2 (2), Црвена звезда 2 (2). Искључења: Пожаревац 6, Црвена звезда 10.

Пожаревац: Димитријевић, Перовић 10, Ристовић, Здравковић, Манић 1, Вељковић, Тица 7, Бракус, Чаваљуга 2, Радосављевић 4, Витас, Девић, Тодоровић 4, Младеновић, Вучковић 1, Стевановић.

Црвена звезда: Поповић, Вујовић, Алчаковић 5, Милошевић, Протић, Антељ, Тодоровић 2, Цупара, Шотић 3, Нешовановић 1, Матичић 2 (2), Станко Димитрић 2, Бабић 3, Денић 2, Брајовић 7, Гачевић.

Црвено-бели су након 10. кола пали на пето место и сада морају да јуре пласман међу прве четири екипе, јер само те позиције доносе пласман у доигравање. У следећем колу Звезда дочекује Рудар из Костолца.

Повезане вести

Leave a Comment