Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Лазић: Заслужена победа

Кошаркаши Црвене звезде Телеком наставили су са одличним играма и победама у регионалном такмичењу. У 10. колу АБА лиге црвено-бели су били бољи од вечитог ривала Партизана. Звезда је у 233. вечитом дербију славила резултатом 76:67 и тако уписала 10. узастопни тријумф. На тај начин изабраници тренера Дејана Радоњића изједначили су други најбољи резултат на старту такмичења, пошто је и Макаби у сезони 2011/2012 имао 10 узастопних победа. На овој листи неприкосновена је љубљанска Олимпија која је у премијерном издању регионалног такмичења у сезони 2001/2002 на старту нанизала 12 узастопних тријумфа.

10609534_846854092042155_7583856420754368233_nМаестралну партију у дуелу са Партизаном пружио је Бранко Лазић. Борбени бек је нанизао 15 поена без промашаја шутирајући 3-3 за три и 3-3 за два поена, а имао је и три скока.

– Пре свега честитке екипи на још једној заслуженој победи у АБА лиги – био је први коментар Лазића.

На констатацију да је играо сјајно и да је поред већ уобичајено огромног учинка у одбрани овога пута као најбољи кошгетер тима одрадио сјајан посао и у нападу, Лазић је у свом стилу скромно рекао:

– Не бих нешто посебно о томе причао и специјално коментарисао. За то је заслужна цела екипа.

Црвено-бели су у шестом минуту преузели вођство које нису испуштали до краја меча и које је у једном тренутку износило чак 22 поена:

– Почели смо меч мало лошије, али смо добром и агресивном одбраном до краја првог полувремена успели да стекнемо осетнију предност. Одржавали смо вођство, али смо у последњој четвртини имали пад. Ипак, успели смо да се изборимо са тим, нисмо губили главу, задржали смо вођство и на крају заслужено славили –рекао је Лазић и потом додао:

– Без обзира да ли смо били фаворити или не дерби је прича за себе. Није битно у каквом су стању обе екипе и на којим местима на табели, дерби увек носи неку посебну драж. У прве три четвртине је можда неком изгледало да је било лагано, али они се нису предавали до самог краја. Направили су нам одређене проблеме, али све то смо успели да неутралишемо и на крају решимо меч у нашу корист – закључио је Лазић.

Повезане вести

5 comments

pera дец 2, 2014 at 17:00

Većina momaka u ovom timu je u suštini skromne naravi ali predanih i obavezama i odanih timu i klubu. Mi smo to i priželjkivali, stabilnu Zvezdu. Mislim da će ovi momci tek ove sezone pružati prave partije ovo je po meni tek početak jer tu ima nekoliko novih igrača a promenila se i koncepcija igre. Dobro je što se teži stvaranju akcije za igrača koji je u najpovoljnijoj poziciji tj ko ima prednosti nad čuvarom. Za razliku od prošle sezone ne telefonira se kad se daje lopta Bobiju a i dobili smo Cirbesa koji je neuporedivo korisniji za tim od Katića jer igra baš onaj pik koji nam je falio za raznolikost napada. Grobari luduju od sreće jer misle da se vraćanjem Pavlovića reinkarniraju a ne razmišljaju da tek sada uništavaju najperspektivnijeg igrača koga imaju Marinkovića. Ćeraćemo se sa njima mada oni ipak nemaju para inače bi bili ….. Laprdanja po celi dan, tu se razlikujemo ova skromnost garantuje pravi odnos prema sebi a i prema saigračima . Sad još više verujem u Zvezdu a naša će podrška biti za sve pare.

Reply
Властимир дец 2, 2014 at 09:54

COA – ma neka daje.
Ima ona narodna: Budala, paprati, krivih drva i kamenja, nikad neće nestati!

Reply
Властимир дец 1, 2014 at 23:07

Ово је прави момак и прави звездаш.
Скроман, често запостављан, али играч који даје све за своју ЗВЕЗДУ. Добар играч, добар и човек и ЗВЕЗДА овакве треба да промовише и да се Делије поносе. Момци оваквог срца и понашања треба свима да буду узор.

Reply
coa дец 2, 2014 at 03:15

Sramota je da ti neko da minus na ovakav komentar.

Reply
Goran дец 3, 2014 at 13:31

Opusteno brate to je glodar neki,njima ne ide pa dodju ovde da lece komplekse 🙂

Reply

Leave a Comment