Moja Crvena Zvezda
ВажноЗвездаши широм светаНајновијеФудбал

Учинак Звездаша широм света: Голови Дауде, Вилотића, Мирића, Станојевића…

Претходног викенда неколико бивших играча Црвене звезде успели су да затресу мреже за своје клубове у националним шампионатима. Абиола Дауда је био стрелац за Витесе у Холандији, Милан Вилотић је допринео победи Јанг бојса, Марко Мирић је са два поготка трасирао пут ка победи екипи Славена из Копривнице, док је бивши члан Звездиних млађих категорија, Марко Станојевић постигао гол за Симурк из Азербејџана.

Преглед почињемо мечевима италијанске Серије А и Серије Б, где игра већи број некадашњих фудбалера Црвене звезде.

Италија

Серија А

Кјево- Лацио 0:0

“Летећи магарци“ су ремизирали против небеско-плавих на Бентегодију. Душан Баста је одиграо целу утакмицу за Лацио, док је Филип Ђорђевић на терену провео 83 минута, након чега га је заменио Мирослав Клосе. Звезда је почетком овог века играла против ових тимова у Купу УЕФА, а навијачима је посебно у сећању остала победа против Кјева управо на овом стадиону од 2:0 и пласман у наредну рунду где је противник био Лацио, који је уз мало среће прошао даље после реванша у Београду. Лацио је тренутно седми на табели са 20 освојених бодова. Већ данас игра против Варезеа у Купу Италије, а у наредном колу гостује Парми, где ће покушати да прекине серију од три меча без победе.

Јувентус – Торино 2:1

“Стара дама“ је до тријумфа у 143. торинском дербију стигла поготком Пирла у 93. минуту и то са играчем мање после искључења Лихтштајнера у 78. минуту. Никола Максимовић је одиграо свих 90 минута за Торино, који се после мечева 13. кола налази на 15. месту са 12 освојених бодова.

Рома – Интер 4:2

Рома је победом над Интером наставила трку са Јувентусом, а Здравко Кузмановић је за неро-азуре одиграо цео меч и асистирао Ранокији код изједначујућег гола у 36. минуту. Немања Видић није био у саставу гостујуће екипе за овај сусрет, а Интер је после четвртог пораза у сезони пао на 11. позицију са 17 освојених бодова.

Каљари – Фиорентина 0:4

У убедљивом тријумфу љубичастих из Фиренце на гостовању на Сардинији учествовао је и Ненад Томовић, који је ушао у игру од 75. минута. Екипа Винћенца Монтеле је напредовала до осме позиције са 19 бодова.

Сасуоло – Верона 2:1

Бошко Јанковић је због повреде пропустио још један меч Вероне, која је после пораза на гостовању против Сасуола пала на 14. место са 14 освојених бодова. Јанковић ће паузирати до Нове године.

Милан – Удинезе 2:0

Екипи коју са клупе предводе Андреа Страмаћони и његов помоћник Дејан Станковић на гостовању у Милану пресудио је француски интернационалац Жереми Менез са два поготка у другом полувремену. Оба тима зарадила су по један црвени картон. Удинезе је након овог пораза девети на табели са 18 бодова.

Сампдорија – Наполи 1:1

Велики пех за екипу Синише Михајловића десио се у 92. минуту, када је Запата погодио мрежу и донео бод гостима на гостовању у Ђенови. Сампдорија је тренутно пета на табели са 22 освојена бода. Наполи и Ђенова имају по бод више.

Серија Б

Пескара – Виртус Ланћано 1:1

Урош Ћосић је одиграо 80 минута за Пескару, која је остала без три бода у 94. минуту, када је Мелкјори постигао гол и донео бод гостима. Пескара се налази на безбедном 17. месту са бодом више од места које води у бараж за опстанак.

Тернана – Катанија 1:0

Филип Јанковић је меч посматрао са клупе гостујуће екипе, а Катанија је након овог пораза пала на 13. место са 19 бодова.

Енглеска

Премијер лига

Сандерленд – Челзи 0:0

Водећи тим није успео да стигне до три бода на неугодном гостовању, али су и даље једина непоражена екипа у лиги и имају шест бодова више од Манчестер ситија. Немања Матић је поново одиграо цео меч за лондонски клуб и добио жути картон у 86. минуту.

Саутемптон – Манчестер Сити 0:3

Шампион је славио на гостовању против најпријатнијег изненађења сезоне и преузео друго место са 27 бодова, а Александар Коларов је због повреде пропустио још један сусрет. Иначе, Никола Жигић се вратио у Бирмингем где ће играти до краја сезоне и врло брзо ће помоћи овом тиму у популарном Чемпионшипу.

Шпанија

Примера

Кордоба – Виљареал 0:2

Александар Пантић није био у саставу домаћих за овај меч, а његов тим је после још једног пораза остао закуцан на самом дну табеле са седам бодова.

Селта – Еибар 0:1

Врло вредна победа за Еибар, која их је оставила у средини табеле, на 10. месту са 16 бодова, али некадашњи нападач Звезде, Дејан Лекић, није био ни на клупи гостију.

Француска

Лига 1

Сент Етјен – Лион 3:0

Лион је после серије победа стао, а у 15. колу су претрпели убедљив пораз на стадиону „Жофри Гишар“. Милан Бишевац је одиграо цео меч за госте, који су остали на трећем месту са 27 бодова, али су им Марсељ и ПСЖ сада побегли за седам и шест бодова.

Тулуз – Лоријен 2:3

Павле Нинков је ушао у игру од 79. минута за Тулуз, док је његов саиграч Урош Спајић остао на клупи цео меч. Тулуз је после пораза на свом стадиону 13. на табели са 17 освојених бодова.

Евијан – Генган 2:0

Евијан је овим тријумфом побегао из опасне зоне и сада су 16. са исто толико освојених бодова, али у тиму није било Милоша Нинковића, који је ове сезоне одиграо само шест утакмица, од чега три у стартној постави.

Лига 2

Ним – Авр 3:3

Ним је најпре повео са 1:0, а затим два пута стизао предност гостију и то други пут у 90. минуту, када је Ријад Нури постигао гол за освајање једног бода. Ненад Ковачевић је био у саставу домаћих до 88. минута, а његов тим је после 16. кола на 13. месту са 19 бодова.

Немачка

Бундеслига

Шалке – Мајнц 4:1

Мајнц је доживео тежак пораз на Фелтинс арени у Гелзенкирхену, а Филип Ђуричић је утакмицу посматрао са клупе за резерве. Мајнц после одличног старта сезоне наставља да пада, па су сада на 10. позицији са 16 бодова.

Португал

Примеира лига

Порто – Рио Аве 5:0

Евандро још једном није био у саставу домаћих. Одиграо је само пет од могућих 11 првенствених утакмица ов сезоне, а Порто са 25 бодова заузима треће место, три корака иза водеће Бенфике.

Русија

Премијер лига

Локомотива Москва – Спартак Москва 1:0

Локомотива је славила у градском дербију против Спартака, а Немања Пејчиновић је ушао у игру од 32. минута уместо Јенбајева. Миодраг Божовић “Гроф“ је задржао низ непобедивости на клупи Локомотиве. У седам утакмица од преузимања тима забележио је скор од пет победа и два ремија, па је његов тим стигао до петог места са 26 освојених бодова.

Рубин – Динамо Москва 1:1

Благој Георгијев је одиграо цео меч за Рубин, а добио је и жути картон у 58. минуту. Његова екипа није успела да стигне до тријумфа на Казањ арени, па је после 15. кола на осмом месту са 24 освојена бода.

Ростов – Амкар 1:1

Тим Славољуба Муслина је са гостовања против Ростова однео један бод, али су сада на 13. месту које на крају сезоне води у бараж за опстанак. Имају и меч мање против московског Динама, па ће бити прилике да побегну из опасне зоне.

Холандија

Ередивизија

Витесе – Го Ахед Иглс 2:2

Абиола Дауда је прекинуо голгетерски пост. На терену је био до 74. минута, а погодак за вођство од 2:0 постигао је у 50. минуту. Ипак, његов тим је касније испустио предност, па су и пети узастопни меч остали без победе и сада заузимају 11. место са 17 бодова. Дауди је ово био шести погодак у сезони на 12. утакмици.

Белгија

Про лига

Лирс – Локерен 1:1

Бобан Бајковић је бранио за Лирс свих 90 минута, а екипа Славише Стојановића и његовог помоћника Братислава Живковића се бодом против Локерена померила на 15. место, али су и даље у опасној зони.

Стандард – Кортрајк 0:2

Иван Вукомановић је са Стандардом ушао у једну лошу серију, па су после другог узастопног пораза у првенству, а трећег у свим такмичењима пали на 8. позицију са 24 освојена бода.

Мехелен – Остенде 0:0

Мехелен Александра Јанковића је са бодом против Остендеа тренутно 12. на табели са 20 освојених бодова.

Друга дивизија

Леувен – Расинг Мехелен 3:0

И поред убељиве победе домаћи су остали на шестој позицији, али сада имају 34 бода. Ибрахим Соме је заиграо од 80. минута за победнички састав.

Грчка

Супер лига

Керкира – Олимпијакос 0:4

Лука Миливојевић је одиграо свих 90 минута за црвено-беле, који су после ове убедљиве победе на гостовању други на табели са два бода мање од водећег ПАОК-а.

Калони – Платанијас 0:0

Платанијас је до бода на гостовању стигао без Луке Милуновића, а после 10. кола његов тим заузима 10. место са 12 бодова.

Јањина – ОФИ 3:0

Мирнес Шишић није играо у убедљивом поразу екипе са Крита. ОФИ је сада на 14. позицији са 10 бодова.

Атромитос – Ксанти 2:0

Тријумф на домаћем терен за тим Рикарда Са Пинта, после чега је Атромитос напредовао до седмог места са 17 освојених бодова.

Фудбал лига

Пиерикос – Олимпијакос Волос 0:1

Пиерикос је у серији од три пораза и сада су пали на 10. место, а Марјан Марковић није био у комбинацији за наступ на овом сусрету.

Кипар

1. Дивизија

Ермис – Етникос 2:1

Ермис је стигао до четврте победе у низу, а Ифеани Оњило је играо до 54. минута. Иако није затресао мрежу на овом сусрету, он је са пет голова тренутно четврти стрелац лиге, а његов тим држи треће место са 20 бодова после 11. кола.

Турска

Супер лига

Трабзон – Генчлербирлиги 4:1

Душко Тошић је још једном уписао свих 90 минута за Генчлербирлиги, али је његов тим претрпео убедљив пораз на гостовању. Оскар Кардозо се три пута уписао у стрелце, а Тошићев клуб је сада 12. на табели са 13 освојених бодова.

Акхисар – Коња 0:0

Бруно Мезенга није играо за домаћи састав, док је на другој страни Јагош Вуковић утакмицу провео на клупи. Акхисар је седми са 16 бодова, док је Коња на 11. позицији са 13 освојених бодова.

Фенербахче – Ескишехир 2:2

Горан Чаушић је одиграо цео меч за госте, а победа им је измакла у 93. минуту, када је Сов из пенала матирао белгијског чувара мреже Руда Бофена. Ескишехир после 11. кола заузима 14. место са 12 бодова.

1. Лига

Османли – Маниса 3:0

Маниса се убедљивим поразом у Анкари поново вратила у опасну зону, на 17. место са 10 бодова. Никола Микић и Бранимир Субашић су одиграли целу утакмицу за госте, док Ненад Милијаш због неоправдано добијеног црвеног картона у прошлом колу није био у екипи. Микић је зарадио и жути картон у 26. минуту.

Болу – Кајзери 2:2

Срђан Мијаиловић поново није играо за Кајзери, који је тренутно други на табели у другом рангу такмичења са 22 освојена бода.

Швајцарска

Супер лига

Јанг Бојс – Сент Гален 4:2

Милан Вилотић је одиграо целу утакмицу за Јанг Бојс и постигао гол у 44. минуту за 2:2, а његов тим је у другом делу стигао до тријумфа против Сент Галена. Јанг Бојси су тренутно трећи са 27 бодова, а Вилотићу је ово већ други погодак у четвртом наступу ове сезоне.

Нови погодак главом Вилотића је на снимку од 2:32…

Арау – Луцерн 0:3

Огњен Мудрински је ушао у игру за домаћи тим од 70. минута, али није успео да се упише у стрелце. Арау је седми на табели са 16 освојених бодова.

Вадуз – Тун 0:1

Тријумф Туна је прошао без Андрије Калуђеровића, који је меч провео на клупи. Његов клуб је сакупио 26 бодова и тренутно су на четвртој позицији на табели.

Челенџ лига

Вил – Сервет 1:0

Вил је коначно успео да прекине серију пораза, што им је донело и пробој на седмо место другог ранга такмичења са 20 бодова, а допринос успеху дао је и Марко Муслин, који је одиграо свих 90 минута.

Белорусија

Премијер лига

БАТЕ Борисов – Шахтјор Солигорск 1:1

У последњем колу белоруског шампионата, БАТЕ је ремизирао, а у тиму није било Филипа Младеновића. Учесник Лиге шампиона је до титуле стигао са 10 бодова предности у односу на Динамо из Минска, а Младеновић је у освајању трофеја учествовао са 26 одиграних мечева у којима је постигао два гола.

Динамо Минск – Гомељ 0:2

Немања Николић је одиграо цео меч за екипу из Минска, која је сезону завршила на другом месту са 61 освојеним бодом. Николић је на 29 сусрета у шампионату постигао три поготка.

Мађарска

НБ 1

Ђер – Пакш 2:2

Ђер је испустио победу у 92. минуту и сада се налази на 10. месту са 20 освојених бодова. Никола Трајковић је ушао у игру за домаћу екипу у 82. минуту, а добио је и жути картон у 91. минуту.

МТК – Печуј 3:2

Драган Вукмир је одиграо цео меч за МТК, а у 85. минуту добио је и жути картом. МТК је тренутно другопласирани тим мађарског шампионата са 36 бодова.

Папа – Видеотон 0:5

Милан Богуновић је одиграо цео меч за домаћи тим, који је претрпео тежак пораз пред само 400 гледалаца, па се сада налазе на 12. месту са 14 бодова.

Ујпешт – Халадаш 1:0

Голман младе репрезентације Србије, Марко Дмитровић, провео је још једну утакмицу на клупи Ујпешта, који је овим тријумфом стигао до 6. места са 28 бодова.

Молдавија

Дивизија Национала

Милсами – Шериф 0:0

Шериф је кикснуо на гостовању, а Каду је ушао у игру од 76. минута. Његов тим је други на табели са 27 бодова.

Азербејџан

Премијер лига

Симурк – Карабаг 2:3

Пораз Симурка на домаћем терену ублажио је Марко Станојевић поготком у 80. минуту. Одиграо је цео меч, а његов тим је после 13 одиграних утакмица четврти на табели са 17 бодова.

Погодак Станојевића са дистанце и неспретна реакција голмана гостију Ибрахима Шехића су на снимку у акији од 5:10.

Нефчи – Кабала 0:0

Саша Стаменковић се вратио на гол Нефчија и остао несавладан за 90 минута на терену, али његови саиграчи нису успели да погоде мрежу, па је Нефчи и даље на другом месту.

Грузија

Умаглеси лига

Зестафони – Динамо Батуми 2:4

Бојан Павловић је савладан четири пута на овом мечу, па је Зестафони остао на деветој позицији са 18 освојених бодова.

Украјина

Премијер лига

Металист – Зорја 4:2

Владимир Дишљенковић се вратио на гол Металиста после дуже паузе. Бранио је свих 90 минута у победи против Зорје, за коју је на почетку другог полувремена заиграо дефанзивац Никола Игњатијевић. Металист је сада шести на табели са 19 бодова, док је Зорја на седмој позицији са бодом мање.

Ворскла – Динамо Кијев 0:3

Динамо је лако стигао до три бода на гостовању у Полтави, а дугогодишњи члан Ворскле, Јован Маркоски, није улазио у игру са клупе. Ворскла је осма на табели са 17 освојених бодова.

Индија

Супер лига

Керала Бластерс – Ченај 0:1

Ченај је забележио нови тријумф којим су се учврстили на челу табеле са 22 освојена бода, али у тиму није било до сада стандардног Бојана Ђорђића.

Јапан

Џеј лига

Нагоја – Омија 2:1

Омија је овим поразом коло пре краја дошла у готово безизлазну ситуацију када је борба за опстанак у питању. Налазе се на 16. месту са 32 бода, три мање од безбедног 15. места, које држи Шимицу. Драган Мрђа је играо до 86. минута за госте, али није затресао мрежу.

Кашива – Шимицу 3:1

Дејан Јаковић због црвеног картона из прошлог кола није наступио за Шимицу, који би бодом на домаћем терену у следећем колу против Кофуа могао да обезбеди опстанак у лиги.

Јужна Кореја

К- Лига Класик

Џеџу Јунајтед – Сеул 1:2

Сеул је тријумфом у последњем колу стигао до трећег места са 58 освојених бодова и пласмана у азијску Лигу шампиона, а Маурисио Молина је ушао у игру са клупе од 26. минута и допринео успеху свог тима. Колумбијац је ове сезоне на 19 одиграних утакмица постигао пет голова за Сеул.

Џеонбук Моторс – Улсан 1:1

Улсан је освојио бод на гостовању против новог шампиона Јужне Кореје и заузео шесто место са 50 освојених бодова. Филип Касалица поново није играо за госте, а ове сезоне је забележио укупно 12 првенствених сусрета, без постигнутог гола.

УАЕ

Арапска Гулф лига

Ал Аин – Ал Наср 1:1

Иван Тричковски је играо до 83. минута за госте и забележио асистенцију Тарику Ахмеду код водећег гола у 51. минуту. Ал Наср је пети на табели са 15 освојених бодова.

Аустралија

А – Лига

Вестерн Сиднеј Вондерерс – Сиднеј 1:1

Никола Петковић је одиграо целу утакмицу за Сиднеј, док је Милош Димитријевић паузирао због црвеног картона у прошлом колу. Сиднеј је пао на четврто место са 16 освојених бодова после четвртог ремија ове сезоне.

Тунис

Лига 1

Стад Габесијен – Бизертин 0:0

Бизертин, који са клупе предводи Ратко Достанић, ремизирао је на гостовању против дванаестопласираног Стад Габесијена. Достанићев клуб се налази у средини табеле, на осмој позицији са 16 освојених бодова.

Бразил

Серија А

Баија – Гремио 1:0

Гремио има лош финиш сезоне. Забележили су трећи узастопни пораз, па су коло пре краја пали на седмо место са 60 освојених бодова. Ернан Баркос је и поред тога четврти стрелац лиге са 14 погодака, а на гостовању против Баије одиграо је цео меч.

Перу

Примера – Клаусура

Мелгар – Алијанца Лима 2:3

Мигел Араухо је још једном одиграо целу утакмицу за Алијанцу, која је тријумфом на гостовању у Арекипи стигла до деобе првог места са Спортинг Кристалом. Оба тима имају по 33 освојена бода и гол разлику плус 16.

Преглед завршавамо шампионатима у окружењу и учинком бивших играча Звезде на српским теренима.

Словенија

1. СНЛ

Горица – Домжале 1:2

Немања Максимовић је одиграо целу утакмицу за Домжале. Максимовићев тим је обезбедио прво место у јесењој полусезони. Тренутно воде на табели са 44 освојена бода.

Радомље – Копер 2:1

Ненад Срећковић је забележио свих 90 минута у гостујућем саставу, који је после овог пораза пао на седмо место са 22 освојена бода.

Хрватска

1. ХНЛ

Славен – Задар 4:0

Марко Мирић је био кључни играч у победи екипе из Копривнице, која им је донела бег из опасне зоне, тако да су сада седми на табели са 17 бодова. Мирић је постигао други и трећи гол у 50. и 56. минуту за убедљив тријумф против екипе коју са клупе предводи Мирослав “Ћиро“ Блажевић.

Ријека – Осијек 2:1

Марко Вешовић је ушао у игру за Ријеку од 83. минута уместо стрелца другог гола Моисеса. Ријека је друга на табели са само бодом мање од Динама, али и утакмицом више.

Србија

Супер лига

Војводина – Чукарички 2:1

Нино Пекарић је играо целу утакмицу за Војводину, док је за Чукарички цео меч забележио Славољуб Срнић уз жути картон у 90. минуту. Филип Стојковић је за госте на терену био до 83. минута, док је Драгољуб Срнић ушао у игру са клупе у 50. минуту.

Раднички Ниш – Младост Лучани 2:2

Владимир Ђорђевић је одиграо цео меч за Нишлије и постигао гол за 1:1 у 43. минуту. Био је то његов трећи погодак у сезони.

Спартак – Рад 0:0

Андреј Мркела је наступао у дресу суботичког клуба до 67. минута, а Спартак је после шестог ремија у сезони на деветој позицији са 18 освојених бодова.

Нови Пазар – Партизан 1:1

Бојан Ђорђевић није био у саставу домаћег тима, а екипа Милорада Косановића је освајањем бода против вицешампиона Србије помогла Звезди да се приближи на минус четири у односу на вечитог ривала.

Напредак – Доњи Срем 3:1

Стеван Луковић је одиграо цео меч за Напредак и био међу најбољим фудбалерима на терену у важној победи Крушевљана, док у саставу Доњег Срема није било Дарка Спалевића.

Јагодина – Раднички Крагујевац 2:1

Данијел Михајловић је одиграо свих 90 минута за Јагодину, док у саставу Радничког није било Марка Перовића, Јована Крнете и голмана Милоша Весића.

Повезане вести

Leave a Comment