Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Најава: Лоиму Раисио – Црвена звезда, 1/16 финала Купа изазивача

Црвена звезда је у прошлом колу домаћег шампионата победила Нови Пазар, и тако направила добру увертиру пред нова европска искушења. Жреб је одлучио да противник у шеснаестини финала Купа изазивача буде екипа Лоиму Раисио, а први меч се игра у Финској.

Лоиму Раисио је основан 1958. године, а од 1977. се такмичи у најјачем рангу финске одбојке. У досадашњој историји се може похвалити са шест националних титула (последњу су освојили 2001. године) и једним националним купом, а два пута су учествовали и у Лиги шампиона. Екипа им је углавном састављена од домаћих играча, али у свом сасатву имају и Американце. Фински тим је ове сезоне започео такмичење у Европи у Купу ЦЕВ, али је елиминисан из шеснаестине финала овог такмичења, а бољи од њега био је белгијски Асе Леник (1:3, 0:3). Са друге стране, Црвена звезда је успешно пребродила прву препреку у Купу изазивача, победивши израелски Хапоел Мате-Ашер (3:0, 2:3).

И прошле сезоне су се наши одбојкаши састали са једном финском екипом у Купу изазивача (Хурикани Лоима), и били успешни, а верујемо да ће наш тим и из овог дуела изаћи као победник. Наравно, други тим – друга прича, и сигурно да неће бити лако црвено-белима, али, уз максималну концентрацију, позитиван резултат не би требало да изостане. Овога пута се реванш меч игра на нашем терену, што је свакако предност у овом такмичењу. Да подсетимо, даље пролази екипа која освоји више бодова из две утакмице (победа од 3:0 и 3:1 вреди три бода, док победа од 3:2 носи два бода, а један бод добија поражени), а уколико екипе буду изједначене одиграће се „златни сет“ до 15, који ће одлучити ко пролази у следећу фазу. Иако према овом пропозицијама све може да се надокнади у реванш мечу, наши одбојкаши ће сигурно покушати да остваре добар резултат и у првом мечу, и тако олакшају себи посао у реваншу. Свестан је тога и тренер Звезде, Драган Кобиљски, који обећава да ће његов тим пружити максимум. Његову изјаву преноси званични сајт нашег одбојкашког клуба:

„Знамо да нас чека изузетно тешка утакмица. Екипа из Финске је добар тим који у својим редовима има два Американца, као и коректора репрезентативца Финске. Сигурно да имају квалитет који заслужује наш потпуни респект. Спремни смо да пружимо максимум тамо, али исто тако знамо и да нас чека друга утакмица. Морамо добро да одиграмо у Финској и да идемо на што бољи резултат да бисмо што мирније дочекали реванш.“

Слично размишља и капитен Звезде, Максим Буцуљевић:

„Максимално ћемо се потрудити да остваримо што бољи резултат. На гостујућим теренима у иностранству играмо поприлично тешко, то је вероватно због наших година и нашег неискуства, Рачунам да уз максималну ангажованост, борбеност и велику енергију можемо тамо да остваримо добар резултат што би нам омогућило да овде са победом прођемо у наредну рунду такмичења.“

Победник овог двомеча играће у осмини финала против мађарског Фино Капошвара.

Идемо до нове победе!

Шеснаестина финала Купа изазивача:

Лоиму Раисио – Црвена звезда,

Дворана: „Кертулан Лукунтахали“, Раисио, четвртак, 04. 12. 2014. године, 17:30h

Повезане вести

4 comments

Велимир дец 4, 2014 at 19:43

ЗВЕЗДА ПРЕОКРЕТОМ ДО ПОБЈЕДЕ!
ЗВЕЗДА је губила са 2:0 у сетовима, али је добила наредна три сета.
ЗВЕЗДА је побиједила Финце у Финској са 3:2!

Reply
Велимир дец 4, 2014 at 19:23

ЗВЕЗДА је потпуно у игри.
Наши момци су у драматичном четвртом сету изједначили резултат на 2:2 у сетовима.
Наиме, ЗВЕЗДА је водила са 20:17, а онда је дошло до, на срећу, само краћег пада у нашој игри и Финци су били стигли до 21:21.
Тада су наши момци много боље заиграли и четврти сет су добили са 25:22 и тако су потпуно егал ушли у пети сет.

Reply
Велимир дец 4, 2014 at 18:28

Наши момци тренутно губе са 2:0 у сетовима.
Први сет Финци су добили убједљиво са 25;16.
У другом сету ЗВЕЗДА је заиграла много боље и до пред сами крај сета водила је са три четири поена разлике, а онда је дошло до стравичног пада у игри наших момака и тај сет смо изгубили, али овај пут на разлику – 26:24.
*******************
Звезда лоша!

Reply
Велимир дец 4, 2014 at 18:54

ЗВЕЗДА се враћа у меч.
Трећи сет наш тим је добио са 25:20.
Тренутни резултат је 2:1 у сетовима за Финце.

Reply

Leave a Comment