Moja Crvena Zvezda
АнализеВажноНајновије

Прича о „Звездиној четвртини“

Црвена звезда бележи један од најбољих стартова сезоне у својој историји. У регионалном такмичењу, АБА лиги, наш тим има десет победа, у исто толико утакмица, а у најјачем европском кошаркашком такмичењу, Евролиги, Звезда такође има позитиван скор – четири победе и три пораза, сва три веома „тесна“.

За разлику од претходне, ове сезоне, колико квалитетнија, толико и искуснија екипа, игра знатно зрелије, а тим је са клупе вођен исто тако.

Оно што од прве утакмице „упада“ у очи јесте игра црвено-белих у трећој четвртини. Навијачи нашег тима чак су „крстили“ ових десет минута именом „Звездина четвртина“.

 

Када је реч о овом делу игре, Црвена звезда има следећи скор:

Укупно:

– 17 утакмица

– 13 пута трећа четвртина решена у своју корист

– 1 пут нерешен резултат

– 3 пута изгубљен трећи период игре

АБА лига:

– 10 утакмица

– 8 пута трећа четвртина решена у своју корист

– 1 пут нерешен резултат

– 1 пут изгубљен трећи период игре

Евролига:

– 7 утакмица

– 5 пута трећа четвртина решена у своју корист

– 2 пута изгубљен трећи период игре

У АБА лиги, Звезда је само два пута завршила трећих десет минута а да није постигла више поена од противника. Било је то против Крке, у утакмици у којој је наш тим вероватно највише осцилирао од свих утакмица у регионалној лиги од старта сезоне, те против Мега Визуре, против које је утакмица решена у последњих десет минута. Тада је трећи период завршен нерешено. Обе утакмице наш тим је добио. У осталим утакмицама, често је Звезда добијала противнике двоцифреном разликом у овом делу игре, „остављала“ их испод десет поена и, најчешће, решавала утакмице на тај начин.

Списак добијених „трећих четвртина“ изгледа овако:

АБА лига:

Левски 23:12 (за +20 након 30 минута)

Цибона 27:19 (за +31)

Олимпија 28:10 (за +23)

Мега 17:17 (за +9)

Задар 28:18 (за +17)

Будућност 20:19 (за -5)

Солнок 28:5 (за +30)

Крка 15:18 (за -2)

Цедевита 31:19 (за +10)

Партизан 19:14 (за +21)

Евролига:

Галатасарај 17:18 (за +15)

Нептунас 24:20 (за -6)

Валенсија 26:16 (за +23)

Олимпијакос 10:13 (за -14)

Кућа Лаборал 25:16 (за +16)

Галатасарај 23:9 (за +9)

Нептунас 27:10 (за +15)

Занимљиво, Црвена звезда ниједном ове сезоне није изгубила трећу четвртину на гостујућем терену! Три пута се то десило у Београду, уз један „реми“ (Арена, против Олимпијакоса и Галатасараја, Железник, против Меге и Пионир, против Крке) и ниједном на гостујућим теренима.

У просеку, наш тим слави са осам поена разлике у трећем периоду, у 17 утакмица, постиже 22,8 поена, а прима 14,8.

Највише поена, Звезда је постигла против Цедевите – 31, а примила само 20, против Нептунаса. С друге стране, црвено-бели су Олимпијакосу убацили свега 10, а од Солнока примили само 5 поена.

Када је добила трећу четвртину, Звезда је изгубила само две утакмице ове сезоне, од укупно 17.

Дефинитивно, Звездина четвртина!

Повезане вести

3 comments

cz дец 4, 2014 at 18:58

U prve dve,tj do kraja prvog poluvremena ili gubimo razlikom do jedno 5 koseva ili sa istom vodimo.Treca furizona,idemo na +20 i u 4/4 nesto nedupustivo.Veliki pad,dodjemo na ispod 10 razlike,ili cak izgubimo za sada to se desavalo u Evroligi.Naravno da se visok tempo ne moze izdrzati,niko to ne moze,ali takav pad je problem i tek ga mozemo osjetiti.Mora se napraviti neki balanas i uskladiti energija.Ne zelim ni da pomislim da je ovo sto Zvezda pruza i kako je do sada igrala,maksimum naprotiv uvjeren sam da moze jos bolje,jer na svakoj utakmici neki pojedinci iskacu.Do prije par utakmica bili su to Kalinic i Vilijams,sada su nesto slabiji ali zato odlicno igraju Jaka i Djenka.To pokazuje da imamo dosta dobrih igraca i da se imamo na nekoliko njih oslonuti,a ne samo ocekivati magiju jednog.Zvezda najbolje igra timski,kada svi daju svoj doprinos i to treba da se cuva za kraj,sada mozemo ovako gurati odnosno za top 16 moramo svi biti ukljuceni,izdrzati jos malo.Imamo utakmica gdje mozemo odmarati igrace,Aba liga,i citao sam par komentara da je ovo sada tempirana forma i da cemo opet puci na kraju.Pa ima djelova koji se ne popravljaju,ali prosle sezone se desiti ne smiju.Radonjic je rekao da cemo najbolji biti na kraju,pa nek bude da mu vjerujem.

Reply
Властимир дец 4, 2014 at 13:29

Ех…трећа /четвртина/.
Па зар три не говори све!
Три пута Бог помаже!
Напред наша ЗВЕЗДО!

Reply
DelijaBL дец 4, 2014 at 13:04

Obožavam treću četvrtinu, ali zato mrzim četvrtu. Ajde da malo popravimo i to.

Reply

Leave a Comment