Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Марјановић: Рекорд није битан, али ја гледам да га оборимо

Кошаркаши Црвене звезде Телеком имају пуно разлога за задовољство јер у досадашњем току сезоне играју веома добро у Евролиги, а посебно се истиче беспрекоран скор у АБА лиги и учинак од десет победа без пораза.

Фантастичне игре црвено-белих пропраћене су и индивидуалним признањима. Последње у низу је припало Бобану Марјановићу који бриљира од почетка сезоне па је тако задужио и признање за најкорснијег играча новембра у АБА лиги. Почетак и крај месеца обележиле су изузетно тешке утакмице за изабранике Дејана Радоњића. Први меч у новембру је био окршај две до тада непоражене екипе где су црвено-бели славили, а против подгоричке Будућности Марјановић је уписао 12 поена и 15 скокова за индекс успешности 31. Звезда је месец новембар завршила у великом стилу, славила је у вечитом дербију, а високи центар црвено-белих је уписао 13 поена уз осам скокова и забележио индекс корисности 21.

У интервју за званчни сајт АБА лиге доминантни центар је био сјајног расположења. Прво питање упућено Марјановићу било је која му је утакмица била најтежа до сада у АБА лиги:

– Све су биле тешке на свој начин, од прве против Левског, па преко Крке која нас је умало победила овде у Београду, па увек неугодног гостовања у Задру и наравно евролигашког окршаја са Цедевитом. Ипак, ако бих морао да одаберем за најтежу утакмицу издвојио дерби са Партизаном НИС. Просто та утакмица је посебна, тешка је и психички и физички – истакао је Марјановић.

Када је већ започео причу о вечитом дербију следеће питање је било како је реаговао на овације са трибина у том мечу које су биле симболично пропраћене узвицима: ‘’МВП, МВП…’’:

– Баш ми је пријало. Било ми је толико топло око срца да ми чак у том тренутку није било битно да ли ћу да погодим оно бацање. На крају сам га и промашио, али сам дао друго. Тешко је заиста описати тај осећај. Рецимо, ја сам се као клинац преселио у Вршац да играм кошарку, али тај осећај кад се вратим кући је био чудесан. Некако најсличнији овом – рекао је високи центар црвено-белих који је потом упитан да ли у табору Црвене звезде Телеком размишљају о обарању рекорда Олимпије од 12 узастопних победа на старту такмичења:

– Па не знам да ли је екипи битно, али ја гледам да га оборимо – уз осмех је рекао харизматични Марјановић, а потом додао:

– А и тај рекорд стоји већ дуго, било би лепо да га оборимо, да и ми удјемо у историју. Победнички низ који имамо нам првенствено значи за самопоуздање. Желимо да нам победе пређу у навику – закључио је Звездин центар који је на Евролигиној листи први по просечном индексу корисности.

Повезане вести

1 comment

Filip дец 4, 2014 at 23:45

Ko još veruje da možemo bez poraza do kraja godine ? 😀 Ja mislim da možemo 😀 😀 😀 😀 To nije toliko bitno, ali bilo bi neverovatno 😀 Bobi majstore, nadam se da ćeš potpisati novi ugovor 😀

Reply

Leave a Comment