Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Лалатовић и Грујић пред утакмицу у Лучанима

Пред последњу утакмицу у јесењем делу првенства, своја очекивања пред новинаре су изнели шеф стручног штаба Црвене звезде, Ненад Лалатовић, и млади првотимац Марко Грујић.

Лоше вести за Црвену звезду свакако су и то да терен у Лучанима није у добром стању, али по речима представника нашег клуба, то не сме да буде непремостива препрека у походу на три бода.

– Ово је последње коло јесењег дела, и најтеже могуће гостовање за нас у овом тренутку. Идемо у госте екипи Младости која ове полусезоне игра јако добро код куће, има само један пораз, и то нам је опомена и позив на велики опрез. Погледали смо последње три њихове утакмице, и закључили смо да за сваку лопту изгарају, знају да играју на резултат и играју веома озбиљно. Имају пар јако добрих појединаца. Моји играчи су добро упознати са њиховим квалитетима, и они морају знати да је потребно дати 120 % могућности да би се забележила победа. Не очекујем леп фудбал, јер је терен био под водом, биће јако мекан, и већ после загревања ће бити још и лошији, блатњав. Зато нас само три бода занимају, а не лепршава игра. На таквом терену предност има екипа која се брани, али ми морамо да нападнемо, и извешћу играче који могу да трче 90 минута и који су спремни да изгарају за сваку лопту – рекао је Лалатовић.

Марко Грујић је један од фудбалера који се трудом, радом и пре свега квалитетом ове јесени изборио и за статус играча који спада у најужи круг фудбалера на које тренер Лалатовић рачуна. На тај начин, Грујић је на најбољи могући начин показао на који начин треба да се развија један млади фудбалер.

– Очекује нас веома тешка утакмица. Упознати смо са тиме да све екипе из наше лиге против Звезде играју са 150% својих могућности. Биће изузетно мотивисани, добра су екипа предвођена новим тренером. Чињеница је и да нас у Лучанима не очекује добар терен. Неће ту бити много лепоте што се тиче фудбала, али ми морамо освајати „ничије“ лопте, морамо бити агресивни и добијати дуеле, стајати близу играча. На таквом терену, тешко ће бити показати неку нашу техничку доминацију. Наравно, више волим да играм на доброј подлози, на Маракани, али мислим да могу да одговорим и задацима на тим лошијим теренима. Надам се освајању три бода, као и на свакој утакмици – рекао је Грујић, који се осврнуо и на солидну полусезону коју има иза себе.

– Имао сам доста утакмица у Колубари, и мислим да ми је то у овим годинама најважније, јер сам осетио сениорски фудбал, контакт игру са старијим играчима. До сада сам у омладинској школи био углавном доминантан у односу на вршњаке. Одигао сам и три, четири утакмице за Звезду, и мислим да сам, рачунајући уз то и наступе у репрезентацији, имао континуитет игара. На мени је да радим и да се што боље спремим на зимским припремама, а нека тренер одлучи да ли и колико могу да помогнем екипи на пролеће – рекао је Грујић.

10641024_823100217750876_854003030214905551_n

Лалатовић је најавио Ђорђа Деспотовића у шпицу у недељу.

– Имаћемо опет кадровских проблема. Не можемо и даље да рачунамо на Ракића и Јовића, Лазић има парне картоне, Савићевић и даље има упалу плућа, а Аврамовски вуче повреду препона. Сви они, уз дуже одсутног Петковића, неће наступити. Са Печником сам експериментисао против ОФК Београда, и он се добро снашао. Добро се креће, сјајно користи дубину, и Маракана има погодан терен за њега јер му пружа простор. Ипак, против Младости ће вероватно Деспотовић почети, јер ће у Лучанима бити потребно скакати, градити се, сачувати лопту и неће толико брзина долазити до изражаја. Ко се боље снађе на таквом терену, победиће. Ја бих волео да се екипа Младости не брани. Волео бих да све екипе играју против Звезде и Партизана офанзивно и да на таквим утакмицама буде доста голова. Волео бих да се надигравамо, али колико ће то бити могуће по тешком терену, видећемо – рекао је Лалатовић.

Повезане вести

3 comments

pera дец 6, 2014 at 11:25

Ne pljujte po Despotoviću dečko je došao bez uslova i bez priprema i odigrao je na parče. Ovde niko ne pominje da je Rakić prva opcija a da je pogrešan pristup i dekadentnost igrati našu ligu sa jednim špicem. Treba početi sa Despotovićem i još jednim špicem i u prvih pola sata odigrati da se postigne gol. Posle toga mnogo su manje šanse jer će se oni zatvoriti i braniti kao da su Italijani. Taj drugi špic opet mora biti Pečnik a da ako ne može da istrči celu utakmicu zameni Katai. Problem ekipe je što nema snage jer se sakupljala cele jeseni i što nema ustaljenu veznu liniju. Svidja mi se ideja sa dovodjenjem Krunića, dobro je dovesti i Cvetkovića ali nikako ne sme da se dozvoli da Jokić ode jer ima mesta u ekipi pogotovu ako se proda Kovačević. Ali se to momku jasno mora reći i neće biti problema. Forsiramo Grujića ok ali tu ima dobre šanse i za Jokića. Andjelković nam ne treba uopšte on nije imao mesto i kad je bio u životnoj formi a pogotovu ako Džoni ode sramota je ne dati šansu Djordjeviću i Antiću. Prva opcija za dovodjenje u napadu je po meni onaj koji donosi titulu Mrdja a ako ne može Abubakar. Igrače koji ne mogu da se izbore na proipremama za prva dva tima pustiti u druge timove da igraju. Prosto ali bez interesa menadžera jer nam oni uvek samo loše donesu. Ako prodate Lazovića onda šansa za Gavrića po desnom boku ili Kataija ako ne onda je jedan suvišan. Klinci Grujić, Jovanović, Jokić, Savićević, Avramovski, Ristić, Jović moraju da postaju polako osnov tima. Samo tako idemo napred ostalo je sve volja menadžera a mi od toga nemamo ništa. Od domaćih igrača koji se u ovo uklapaju možda Dražić ako nije grobar kao što se priča.

Reply
otpisani101 дец 6, 2014 at 11:23

na zalost vise niko od nas nije siguran da ce zvezda pobediti u lucanima,to je surova istina i to je danas surova realnost…lalatovic opet u svom stilu ,,da ce biti tesko,,…tesko je lalatovicu u kragujevcu, u krusevcu,sa cukarickim na marakani itd…ne znam da li postoji tim u prvoj ligi koji je lak za ovakvu zvezdu…da su fudbaleri zvezde borbeni,agresivni da daju srce na teren,ja bi rekao da su fudbaleri limitirani,da trce i izgaraju na terenu i na zalost to je maksimum koji od losih fudbalera izvukao talentovani trener lalatovic…i to je moja najveca kritika lalatovicu,zasto fudbaleri zvezde na terenu lice na skup veterana koji igraju rekreativno fudbal da im prodje vreme…ako trener nije u stanju da fudbalere primora da trce,sto je osnovna stvar u fudbalu onda nema sta da trazi na klupi zvezde…setite se da posle gola protiv ofk beograda da su fudbaleri zvezde bukvalno stajali na terenu sve dok ofk nije izjednacio,isti slucaj i u kragujevcu do iskljucenja…to nema veze sa kvalitetom jer i limitirani fudbaleri mora da se bore i trce za dres i navijace crvene zvezde…a da li su bas jovic,jovanovic,ristic,grujic,pavicevic,lazovic,rajkovic itd…toliko limitirani da ne mogu da pobede poslednjeg na tabeli,to je veliko pitanje…naravno ja kao veliki navijac ocekujem pobedu u lucanima,jer sve drugo je ravno katastrofalnom porazu…zvezda je zivot a sve ostalo su sitnice…

Reply
dusan дец 6, 2014 at 08:32

interesantna matematicka analiza. mi moramo da igramo sa 120% svojih mogucnosti da bismo dobili jer oni protiv nas igraju sa 150% svojih mogucnosti? lalatovic je odavno poceo da prica cudne stvari. izvesce tim koji moze da trci 90 minuta. pa valjda svi u timu koji nisu povredjeni mogu da trce 90 minuta na kraju polusezone. nemamo spica, i pocece despotovic sto je kao da odmah imamo igraca manje, jer ne vidim sta on moze da uradi na velikom prostoru, na malom prostoru, na dobrom terenu, na losem terenu. jednostavno je slab. meni bi spica igrao lazovic koji je po desnoj strani odavno neupotrebljiv. nadam se da gresim ali mislim da cemo tesko dobiti.

Reply

Leave a Comment