Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Радоњић: Фантастичан успех

Изабраници Дејана Радоњића и други пут ове сезоне славили су над Валенсијом (68:77), а овога пута победа је била вредна овере пласмана међу 16 најбољих тимова Европе и то два кола пре краја првог дела елитног такмичења.

За тренера црвено-белих Дејана Радоњића ово је била седма победа из исто толико мечева са шпанским тимовима од како је преузео Звезду. Тријумф је посветио свом недавно преминулом пријатељу Аци Петровићу. Звездин стратег потом је коментарисао ток утакмице у Валенсији:

– Меч нисмо почели добро, имали смо лошу концентрацију и играли лоше у одбрани. Имали смо много изгубљених лопти које су биле производ наших лоших процена у игри. Није у тим тренуцима изгледало да ће у наставку меча све изгледати другачије, јер смо морали да направимо потпуну стабилизацију игре како бисмо могли да парирамо Валенсији. Ипак, поправили смо игру у одбрани, одиграли пуно боље у нападу где нас је служио шут за три поена. Наставили смо са добром одбраном и у другом делу утакмице чиме смо константно одржавали предност. У тренуцима при крају меча, када је било само три поена разлике за нас, такође нас је одбрана довела до позиције да дођемо до реализације у нападу која нам је обезбедила мирну завршницу. Честитам играчима, мојим сарадницима, управи и навијачима. Два кола пред крај првог дела Евролиге и теоретски смо обезбедили пласман у Топ 16 фазу што је за нас стварно фантастично. Веома смо радосни због тога – констатовао је са осмехом Дејан Радоњић који је додао да посебно радује начин на који је то остварено:

– Одиграли смо јако квалитетно досадашње мечеве у Евролиги. Могуће да смо управо због чињенице да смо јако добро играли и раније иницирали та размишљања о пласману у Топ 16. У сваком случају, у Звезди је притисак увек присутан. Идемо даље, следећа је утакмица против Металца – изјавио је стратег црвено-белих, пре него што је прокоментарисао да је још рано за размишљање о противницима у наредној фази:

– Не бих уопште о томе причао, имамо још два меча до краја првог дела Евролиге. Видећемо како ће се остали резултати развијати, тренутно смо фокусирани само на нашу игру и на оно што следи. Коментарисаћемо када добијемо нову групу, али свакако је да ће противници бити одличне екипе. Чека нас једна сјајна друга рунда – закључио је Радоњић.

Повезане вести

9 comments

vukasin дец 6, 2014 at 15:28

Ozbiljan tim i ozbiljna igra. Sve cestitke stabu na selekciji i komponovanju ekipe. Zvezda izgleda mocno, Radonjic odlicno vodi ekipu i covek prozivljava svaki napad sa ekipom. Zvezda timska ekipa i to zajednistvo se vidi. Pravi tim. Sve cestitke za uspeh i da se dalje nadmecomo sa najjacima jer tamo nam je i mesto. Pozdrav svima

Reply
Marko дец 6, 2014 at 14:21

Ovo je bilo i vise nego lagano,dva kola pred kraj a mi vec prosli,nadali smo se ali ovako brzo,siguran sam da niko od nas nije.Kada pogledas neke greske koju mogu da se poprave,da i Vilijams moze bolje,Djenka,Dangubic od koga nista nismo vidjeli a odlican je igrac,Cirbes znaci da Zvezda jos za klasu moze vise,i ocekivati i top 8 ako nam se posreci sa protivnicima,nije nerelano ali za mene je i ovo veliki uspjeh,a dalje mozemo samo da ucimo i to je dovoljno.

Ono cega se bojim da necemo pretempirati formu,zavrsnica Aba lige domaceg prvenstva sve nas to ceka,neko ce reci ima jos do toga ali na sve treba misliti,moramo neki trofej osvojiti a ja vise od svega zelim Aba ligu i napokon domacu titulu.Dolazi nam nesto laksi raspored u Aba ligi,neka se igraci odmaraju treba nesto napraviti od Rebica,Tejica ne valja ni za njih da sjede,godine im prolaze a sada se najvise uci.Dvojica igraca iz Fmp-a jos nisu dobila sansu,sada je prava prilika nikad se ne zna,mozda dobijemo i od njih nesto,znaci jos jaci smo.Sto se Radonica tice,treba da poradi na Dangubicu mozemo ga cekati jer nam to na rezultate ne utice sada,ali nije ni sigurno da li cemo nesto docekati od njega.Izvrstan je igrac,atleta,treba ga gurati pod kos kao sto je i Dejan radio u Megi,prodori,asistencije za Bobija sve on to moze,dobar je skakac to vidimo.E sad,pitanje je da li Radonjic od njega trazi odbranu i daje mu takve zadatke ili se ovaj ne usudjuje da nesto uradi u napadu.Ipak mislim da je ovo prvo,mozda i grijesim,moze on dati doprinos i u jednom i drugom segmentu igre,mlad je i kvalitetan zasto ga onda samo za odbranu koristiti?! Procitao sam i jedan komentar da se on ne uklapa u ovaj tim,pa ne bi rekao,istina da je on u Megi navikao da sam dosta rjesava da se njemu daju lopte da je jedan od najvaznijih igraca,ali moze to i kod nas,treba ga ukljuciti u napadu.Djenka se dize,a Cirbes ima manju minutazu odlican je u odbrani bio,a znamo da moze i u napadu.Ravnog Bobiju nema,ali ne treba ni njega podcjenjivati niti se treba osjecati zapstavljenim ili kako drugacije da se izrazim.I jos nesto,upravo sam procitao izjavu Nedovica,novinari su to odma preformulisali da bi on htio da se vrati,mislim da bi reakcija Radonjica bila da nam ne treba,dok poznajuci Covica on zeli da ove sezone budemo najbolji ali postuje odluke trenera,pa se nemamo cemu nadati.A slazem se sa komentarom ispod,da nam treba jedna jaka cetvorka,ako zelimo nesto vise u Evropi.Nece Mitrovic moci sve sam,ali vidjecemo.

Reply
Lakarijee дец 6, 2014 at 10:41

Bravo majstori, bravo Radonja! Ja sam prezadovoljan, ali budimo realni, za top16 bi nam jako dobro dosla jedna dobra cetvorka, makar kao zamena Luki da se ne trosi Kalina na tom mestu iako igra fantasticno, ali bice jacih klubova sa jakim cetvorkama, samo to nam mozda fali ili makar malo vise Tejica da ubacuje u ABA da se ocelici i bice kao i Mitrovic, onda smo bez brige 🙂

Reply
Aleksandar MKD дец 6, 2014 at 09:38

Cestitke igracima, strucnog staba i upravi kluba. Nasa ZVEZDA ponovo sija. Raduje sto ekipa svake utakmice sve vise napreduje kao kolektiv i sto na svaku utakmicu 2 do 3 igraca malo odskoknu od ekipe, pa protivnici ne znaju koga pre da cuvaju. Lepo je videti kad se igraci megu sobob hrabre, posebno mi pala slika kad Bobi i Cibers na kraju zajedno sa Rebicem u zagrlaj slave. Sada punom parom na Metalac, pada se malo odmorite sa Olimpijakosom onda zestoko na Igokeom, Laboralom i cekamo vas u Skoplje da slavimo zajedno. Srecno i samo napred!

Reply
Delija mp дец 6, 2014 at 07:04

Gde su sad oni koji teraju ovu velicinu od trenera,a?Za njih je bolji Vujosevic koji sa Macvanom,Pavlovicem i Milosavljevicem izgubi kuci od Hapoela sa 20 razlike,koji je ostvario samo jednu pobedu u cipiripi kupu gde smo mi stigli do polufinala,njega vise cene od Radonje koji je dva kola pre kraja obezbedio top16.RAdonja raste sa ekipom,definitivno trener na duze staze,imamo igru,konstantni smo za razliku od ostalih ekipa.Nije puno nedostajalo da sve utakmice pobedimo.Ovo je mlad tim,koji moze biti samo bolji.
Radonji i momcima SVAKA CAST,idemo dalje sledece je cetvrt finale Evrolige!!!Vi to definitivno mozete

Reply
ds дец 6, 2014 at 14:34

Ej stani malo,ne mozes da prozivas te navijace.Sta ako partizan ne uradi nista u Evropi,ne osvoji nijedan trofej ove sezone da li to njima znaci,pa i ne bas.Da se ne lazemo,a nemamo potrebe jer znamo svi to dominirali su godinama unazad,nismo im mogli nista ni mi a ni ostali.Igrali su oni tu Evropu i vise puta od nas i imali dobre uspjehe.Vujosevic iako je najveci olos,dobar je trener digne formu uvijek kada treba,on je od Bogdanovica napravio to sto jeste sada,Bertans i Lovernj i od njih odlicne igrace, Lovernj dosao iz znj kluba i niko za njega nije znao,preporodio ga je.Postao je stub svoje reprezentacije.Kada kazes gdje su pljuvaci Radonjica,tu su ne brini ahahah ja ga i ne gotivim bas,ali ceka opet cekam ako i predhodne dve sezone,Trebas i ti i ostali da shvatite,da nismo nista postigli predhodne dve godine,cekali smo,obecavali nam,mi se nadali i nista,dobise svaki bitan derbi,pa mi ne bi sada u Evropi bili da Cibona nije odustala i ne bi postigli ovo sve,sjeti se samo.A ako si vec spomenuo to sto su izgubili od Hapoela,ako se ne varam i prosle god se jedva izborise za F4 Aba lige,a na kraju je osvojise i to je ono najbitnije,a mi imali 20 pobjeda samo 4 poraza,prvo mjesto i nista.I taj Milosavljevic se tek oporavlja,odlican je igrac zar je mogao odma to vece dati 20 koseva,tek treba da ih daje,Macvan je pokazao sve,a i Pavlovic ce. Njih trojica koji su jako kvalitetni i provjereni igraci i pored svega toga nikad ih na derbijima ne iznevjere,plus dobri Muric,Tepic i jos jedan plej kojeg ce sigurno dovesti,kukaju da nemaju a imaju i ocekujem da ce biti mocan,mozda i jos neki igrac i eto njih ravnih nama.Ne treba podcjenjivati,obilo nam se od glavu vise puta,brate.

Reply
Delija mp дец 6, 2014 at 19:37

Mi u proteklih 15 godina nismo imali bolji tim od njih,prosle godine se pricalo da smo javi,zapravo su oni bii jaci(Bogdanovic,Bertans,Lovernj,Kinsli,Palovic..) mi nismo iali takve igrace,a uporno se pricalo da smo jaci.Hocu da kazem da samo budemo realni,ovoje ogroman uspeh,mlad je tim,PArtizan ce sada da ima jako iskusan tim ali verujem da smo jaci od njih,da rastemo kao tim.Nemojte da dizete Vujosevica,a da spustate Radonjica.Uvek to radimo,teramo dobre trenere posle kukamo za njima,za raziku od njih koji umeju da cene.
Da nismo igrali Evroligu bili bi diminantni u Evrokupu,kao sto se nsimo obrukali prosle godine.Ima igraca koji tek treba da pokazu sta znaju,pre svega mislim na Dangubica,sada i Nedovica kozemo da dovedemo ali mislim da nema potrebe.Postali smo privlacni igracima,kao sto su oni bili

Reply
ds дец 6, 2014 at 21:28

Svjestan sam svega toga,naravno da ima igraca koji kod nas ne igraju jos na nivou a imamo Cvorovica i Kaplanovica,mozda se desi neko cudo i sa njima.Ali zelim samo da kazem da mi ne smijemo podcjenjvati njih ma kakvi bili,na pocetku sezone kukali a traze pojacanja,i imaju cetvoricu dobrih igraca koji se mogu nositi sa nama.Bez zurbe,sve ce se na kraju vidjeti.Ne samo partizan tu su i Cedevita,Buducnost,Olimpija..ja zaista ocekujem nesto od ove sezone.I da, dobro je sto postajemo privlacni za igrace,top 16 nece donjeti samo novo iskustvo,ucenje,mozda i nadu za dalje vec i finansijsku inekciju za klub cime bi se vec sledece sezone,uz privlacenje sponzora mogla jos bolja pojacanja dovesti.Ja znam da mi polako koracamo ka vrhu,i bicemo siguran sam standardni u Evropi ali se ne mozemo samo tim zadovoljiti,mora stici i neko trofej napokon,privuci jos navijaca jer ima ljudi koji sumnjaju.A ne samo to,u Srbiji je nemoguce da neki klub raste,ide prema svom cilju uvijek tu postoje osobe koje rade na tome da se to zaustavi.

Reply
Delija mp дец 7, 2014 at 00:51

Daleko od toga da ih treba potcenjivati,oni samo kukaju,nemaju los tim,bice gusto.Voleo bih da ne budu medju prve 4 ekipe.Sta boli,boli to sto i dalje veliki broj pljuje Radonjica i ne daje podrsku ekipi u ABA ligi.Oni nisu navijaci,oni su prodane duse,oni ne vole Zvezdu.

Leave a Comment