Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Најава: Младост (Л) – Црвена звезда

Остало је још само једно коло до одласка на зимску паузу. Црвена звезда је победила ОФК Београд у прошлом колу (2:1), чиме је прекинула серију лоших резултата. Коначно се неко и од нападача уписао у стрелце, црвено-бели су постигли гол након две утакмице, Партизан није успео да победи у Новом Пазару, па је предност „вечитог ривала“ смањена на -4. То је оно што је било добро у прошлом колу, али, и поред победе Звезде, мора се констатовати да је игра и даље забрињавајућа. Срећом, остала је само још једна утакмица до паузе, па ће бити довољно времена за анализе, и доношења одлуке о томе у ком правцу ићи даље. Пре тога, потребно је пребродити још једну препреку – а то је Младост из Лучана.

Фудбалски клуб Младост из Лучана је основан 1952. године, а највећи успех у старој Југославији остварили су 1989. године када су освојили прво место у Трећој лиги (група Исток), чиме су обезбедили учешће у Другој лиги, у којој су се задржали свега једну сезону, и вратили се у трећи ранг такмичења. Након распада СФР Југославије, почињу полако да се пењу ка друштву најбољих. Прво су 1995. године били први у Другој лиги СР Југославије, и пласирали се у Прву Б лигу. Првенство се тада играло по систему по којем су клубови подељени у две групе – А и Б, са по 10 чланова. Играло се четворокружно, с тим што после другог дела (после полусезоне, две рунде), четири најбоља тима из Б групе прелазе у А, а четири последњепласиране из А групе у Б (групу Б су чинили мање квалитени тимови, тј. из ове групе се на крају сезоне испадало у Другу лигу). Заузели су треће место у Првој Б лиги, па су пролећни део шампионата провели у Првој А лиги, а ту су се задржали и наредне две сезоне. Након реорганизације Лиге, на крају сезоне 1997/98 су испали у Другу лигу. У најјачи ранг, враћају се 2001. године, али, иако су у својим редовима имали најбољег стрелца такмичења (Зоран Ђурашковић, 27 голова), провели су само једну сезону у овом рангу. У сезони 2006/07 су освојили прво место у Првој лиги Србије, чиме су обезбедили учешће у Суперлиги. Следеће сезоне су освојили седмо место у том такмичењу, али су одустали од даљег учешћа због финансијских проблема. Након шест година таворења у другом по рангу такмичења српског фудбала, од ове сезоне су поново у друштву најбољих. Своје утакмице играју на стадиону „Младост“, који има капацитет око 8.000 места.

Што се тиче међусобног скора, прилично смо успешнији, мада су знали да нас изненаде неколико пута:

Београд:         6          5          1          0          13:3

*Лучани:        8          5          1          2          13:8

Укупно:       14       10         2          2         26:11

*једна утакмица је одиграна у оквиру Купа Србије, победили смо у Лучанима са 2:1

CZ - Mlad L 4-0 1997Прву званичну утакмицу, Црвена звезда је против Младости из Лучана одиграла 20. марта 1996. у 26. колу шампионата и победила на „Маракани“ са 2:0. Голове су постигли Перица Огњеновић и Горан Друлић. Први меч у Лучанима, одигран је у 35. колу, а то је уједно била и прва победа Младости у међусобним дуелима (3:2). Најубедљивију победу остварили смо 23. августа 1997. године у оквиру трећег кола Првенства Југославије, када смо их са 4:0 победили на „Маракани“. Стрелци су били: Миодраг Пантелић, Блаже Георгиоски, Зоран Јовичић и Драган Мићић. Последњи међусобни сусрет одиграли смо 21. септембра 2011. године у оквиру шеснаестине финала Купа Србије. Остварена је победа резултатом 2:1, а стрелци за наш тим били су Калуђеровић и Борха.

У вези са играчима који су носили дрес оба клуба, поменућемо Владимира Матијашевића, Ненада Ванића, Јована Маркоског, Мисдонгарда Бертолингара и Милана Јовановића.

Пред утакмицу у Лучанима, тренер Лалатовић поново има кадровских проблема: повређени су Петковић, Кахриман, Јовић, Ракић и Аврамовски, док Савићевић има упалу плућа. Лазић има парне картоне, па такође неће бити у саставу, а након одрађене суспензије, у тим се враћају Планић и Мијаиловић.

Младост из Лучана се тренутно налази на осмој позицији у Лиги са скором од пет победа, три ремија и шест пораза, са 18 освојених бодова. Повратнику у друштво најбољих је примарни циљ опстанак у Лиги, и за сада могу бити задовољни постигнутим. Црвена звезда већ дуже време игра лоше, и приметна је поприлична неефикасност нашег тима, али се надамо да ће сутра одиграти боље, остварити победу, и отићи што мирније на зимску паузу. Домаћи тим се сигурно неће лако предати, па позивамо све навијаче, пре свега из Лучана и околине, да дођу и помогну црвено-белима да забележе нова три бода. За оне који не буду у могућности да прате меч уживо, директан пренос је на каналу „Арена Спорт 1“.

Идемо до нове победе!

XV коло Јелен Суперлиге:

Младост (Л) – Црвена звезда,

Стадион „Младост“, Лучани, недеља, 07. 12. 2014. године, 13h

Повезане вести

3 comments

Saša дец 7, 2014 at 12:06

Moze li da se kupi prenos na Zvezdatv?

Reply
Столе дец 7, 2014 at 12:39

Нажалост, не, нема те опције на сајту Звезде већ неко време.

Reply
otpisani101 дец 7, 2014 at 00:58

naravno da se nadam pobedi u lucanima ,jer sve drugo je katastrofa…ali ako pristup utakmici bude kao protiv ofk beograda necemo uzeti ni bod…neverovatno je da posle 1-0 protiv ofk beograda ,pa do izjednacenja, fudbaleri zvezde nisu se cak ni setali po terenu kao dobro poznati manekeni,nego su bukvalno stajali i cekali da prodje vreme…ovaj tim zvezde zajedno sa trenerom lalatovicem i v.d.upravom nam je potrosio sve zivce,potrosio sve kredite kod navijaca i nema vise pravo na nijednu gresku…da su fudbaleri borbeni,agresivni,da trce i daju sve od sebe,niko im ne bi nista zamerio i niko im nijednu rec kritike ne bi uputio…objektivno fudbaleri zvezde najmanje trce u nasoj ligi,nisu motivisani i igra zvezde na sve lici,samo ne na fudbal…mislim da je resenje da terzic u pauzi prvenstva ponaosob poprica sa svakim fudbalerom i ko nece da igra u zvezdi i da daje svoj maksimum,odmah napolje…jer pojedini fudbaleri nisu svesni koji dres nose i ne zasluzuju vise da ih gledamo u zvezdi…

Reply

Leave a Comment