Moja Crvena Zvezda
ВажноВатерполоНајновијеРегионална лига

Морнар славио у неизвесној завршници

Ватерполисти Црвене звезде поражени су у 9. колу Триглав регионалне лиге на гостовању у Сплиту против Морнара резултатом 7:8. Одлучујући погодак постигао је Јапанац Мицуаки Шига.

За Звезду је први меч у регионалном такмичењу одиграо Денис Шефик. У првом делу прве четвртине црвено-бели су играли брзоплето, што је средином деонице Морнар са играчем више искористио и повео преко Марина Бана. Минут касније је из полу-контре изједначио Виктор Рашовић, да би Анте Ћорушић са позиције центра вратио предност свом тиму. Могао је наш тим да дође до новог изједначења крајем првог периода, када је Александар Његован шутирао два пута, али леворуки играч Звезде није био прецизан.

После неколико минута игре у другој четвртини капитен нашег тима, Сава Ранђеловић, одличним ударцем са пет-шест метара поравнао је на 2:2. Убрзо је после полу-контре шутирао Страхиња Рашовић, али је одбранио искусни Миро Качић. На другој страни, домаћи играчи су неколико пута погађали оквир гола.

Први пут на мечу Звезда је повела у 13. минуту, када је старији од браће Рашовић са крила изненадио Качића (2:3). У последњој секунди првог полувремена са пола терена шутирао је Ранђеловић, али није успео да изненади голмана Морнара.

Домаћи су на старту трећег периода за само 60 секунди постигли два гола и тако дошли до нове предности. Могли су и до +2, али нису мало касније искористили играча више. Казнио је то на другој страни центар црвено-белих, Никола Томашевић – 4:4.

Страхиња Рашовић је после украдене лопте кренуо у контру, имао је на леђима једног играча Морнара и шутирао је у Качића, а неколико секунди касније на другој страни је Шефик зауставио два ударца домаћих играча. Ипак, Јуре Мареља је средином треће четвртине погодио за 5:4.

Већ у следећем нападу Звезда је после одличне акције са играчем више, преко Николе Ешкерта, стигла до новог изједначења. Ранђеловић је 10 секунди пре краја треће деонице искористио одличну асистенцију Ивана Рацкова и затресао је мрежу, па су црвено-бели пред почетак последње деонице имали гол предности (5:6).

Маринић-Крагић је успео да изненади Шефика и изједначи на 6:6, али је одмах Ђорђе Бијелић вратио предност на страну Звезде. Пре тога је Рацков шутирао, Качић одбранио а лопта се одбила до Бијелића, који је једном руком подигао лопту а другом је проследио у мрежу. Међутим, одличним ударцем са седам метара Маринић-Крагић донео ново изједначење четири минута пре краја утакмице.

Мало касније, голман Морнара је упутио одличну асистенцију ка Шиги, који је био испред Шефика и погодио је за 8:7. Два минута пре краја Звезда је са играчем више могла до изједначења, али су наши играчи изгубили лопту. Домаћи су 45 секунди пре краја имали напад са играчем више, али је један играч шутирао у Шефика. Црвено-бели то нису казнили и у последњих 20-ак секунди нису успели да дођу до поготка – 8:7.

Код домаћих је најефикаснији је био Јерко Маринић-Крагић са три поготка, а у гостојућем саставу два гола је постигао Сава Ранђеловић.

Морнар – Црвена звезда 8:7 (2:1, 0:2, 3:3, 3:1)

Сплит – Базен: Пољуд. Гледалаца: 300. Судије: Штампалија и Станојевић.

Морнар: Качић, Чагаљ, Маринић-Крагић 3, Ћорушић 2, Ћалић, Шига 1, Зовић, Лушић, Бурић, Глухаић, Мареља 1, Бан 1, Анић, Д. Врдољак. Тренер: Здеслав Врдољак.

Црвена звезда: Шефик, С. Рашовић 1, Драшовић, Танкосић, Томашевић 1, Ешкерт 1, Бијелић 1, В. Рашовић 1, Ранђеловић 2, Његован, Рацков, Обрадовић, Драксимовић, Јовић. Тренер: Дејан Савић.

Црвено-бели следеће недеље играју против Јадрана из Херцег Новог.

 

Повезане вести

Leave a Comment