Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Радоњић: Металац је најпријатније изненађење у АБА лиги

После великог тријумфа у Валенсији и овере пласмана у ТОП 16 фазу Евролиге кошаркашима Црвене звезде Телеком предстоји нови дуел, овог пута у регионалном такмичењу. Времена за одмор и славље након великог успеха није било. Звездина експедиција је у суботу око 20 сати, након осмочасовног пута, допутовала у Београд, а за припрему меча 11. кола регионалног такмичења има само један дан. Јер, црвено-бели већ у понедељак од 20 сати и 30 минута гостују у Ваљеву екипи Металца која у дебитантској сезони у АБА лиги пружа одличне игре и бележи врло добре резултате. То је посебно желео да нагласи и стратег црвено-белих Дејан Радоњић.

– Металац је најпријатније изненађење досадашњег тока АБА лиге. Ради се о заиста изванредном пројекту. Екипа поседује јако много потенцијала и изврсно је вођена са клупе. Услед реновирања дворане, првих неколико кола били су примиорани да све своје утакмице играју у гостима што је у сваком случају било отежавајућа околност за њих и у значајној мери је утицало да не забележе још који тријумф више. И у прошлом колу су имали практично добијен меч против Цибоне у Загребу и самим тим заслужују све похвале и велики респект – почео је причу Радоњић и потом додао:

– Знамо да нас у Ваљеву сигурно очекује пуна хала, али надам се да ћемо и ми имати подршку наших навијача. Очекујем да и против Металца одиграмо квалитетан меч. Морамо да будемо јако опрезни, јер ће играчи Металца бити јако мотивисани и сигурно ће дати све од себе да нас савладају. Зато морамо да поновимо борбеност и агресивност из претходних мечева и задржимо максималан ниво концентрације током свих 40 минута. После великог пражњења у мечу са Валенсијом и оствареног великог успеха морамо да будемо спремни да квалитетно одреагујемо и да наставимо са добрим играма – поручио је Радоњић.

На питање да ли ће Стефан Јовић, који је са екипом путовао у Валенсију, поново заиграти Радоњић је одговорио:

– Он ће бити у тиму, али на дан утакмице ћемо одлучити да ли ћемо бити у могућности да га користимо – закључио је Радоњић.

Повезане вести

1 comment

ds дец 8, 2014 at 14:25

Samo lagano Radonjaaa…odmori malo igrace,Bobiju i 10 min dovoljno onih uvodnih da se stekne neka prednost i olaksanje.Spremaju oni neku taktiku za njega,ne znaju da ce veceras Cirbes da dominira 😀 Ocekujem da ce se nesto takvo desiti,i da ce Cirbes dobiti vecu minutazu

Reply

Leave a Comment