Moja Crvena Zvezda
Domaća takmičenja Košarka

Zoran Savić najavljuje tešku sezonu košarkaša

Zoran Savić

Meč protiv Unikahe u Španiji, koji je Zvezda glatko izgubila od Evroligaša, posmatrao je i nekadašnji naš reprezentativac Zoran Savić. Njegovi utisci posle susreta bili su da crveno-bele očekuje veoma teška sezona.

„Teško je govoriti na tu temu, pogotovo posle utakmica u predsezoni, koje u principu ništa ne znače. Takođe, Zvezda ima i mnogo povređenih igrača, Amerikanac Jang nije tu. To su veliki problemi. S obzirom na finansijsku situaciju napravili su šta su mogli. Sigurno će imati tešku sezonu. Nije lako promeniti desetoricu igrača. Osim Miloševića, bukvalno nikog nisam poznavao“, rekao je Savić i dodao da mu se od igrača najvise dopao novajlija Milošević.

„Meni se sviđa Strahinja Milošević. Nije toliko mlad, ali mislim da je izvanredan igrač. Mogao je da nađe i dobar ugovor u Evropi. Njegovo iskustvo biće od velike pomoći mladoj ekipi. Teško je videti ko je dobro igrao na utakmici koju izgubiš sa 40 razlike. Ali, plejmejker Katnić mi deluje veoma dobro.“

Nedović i Radosavljević?

„Dobri su, ali nisu na nivou potrebnom za mečeve sa Unikahom koja spada u red najboljih evropskih ekipa. Ipak su to deca koja izlaze iz juniorskog pogona i sada treba da igraju protiv evroligaša“, istakao je Savić.

Povezane vesti