Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Најава: Олимпијакос – Црвена звезда Телеком

До краја Евролиге су остале још две утакмице, а у Атини се у 9. колу састају две екипе из групе Д које су обезбедиле пласман у ТОП 16 фазу.

Утакмица између братских клубова, без такмичарског значаја, осим борбе за прво место, играће се у добро познатој дворани „Мира и пријатељства“. Ово сјајно здање са великом традицијом може да прими и до 17 000 гледалаца на кошаркашким мечевима. С обзиром на односе навијачких група оба тима и на начин на који су Грци дочекани у Београду, од домаћина не очекујемо ништа мањи спектакл на трибинама.

Олимпијакос је до сада доживео само један пораз у групној фази, и то од Лаборал Куће у гостима убедљивом разликом у корист шпанске екипе. Био је то један од ретких мечева у сезони када ниједном играчу Олимпијакоса није ништа полазило за руком, док је домаћи тим предвођен Бертансом играо одлично у нападу. Да би Црвена звезда завршила на првом месту, поред обе победе у преостала два кола, потребно је да победа над Олимпијакосом буде са више од 5 разлике.

Снагу тима из Пиреја смо видели у Београду. Агресивном одбраном, која је синоним за Звездину игру, успели су у потпуности да неутралишу тандем Вилијамс-Марјановић, а притом не заборавивши ни остале наше играче у нападу. Међутим, на крају је дошло до пада концентрације, али наш тим није то искористио јер је Спанулис убацио у вишу брзину и погодио неколико важних шутева.

Осим Спанулиса, на овом мечу се видело колико Марјановићу не одговарају центри као што је Брајант Данстон. У потпуности је својом покретљивошћу и скочношћу неутралисао Звездиног дива. Нешто лакши посао је Марјановић имао са Хантером који је брзо ушао у проблем са фауловима.

Нашу спољну линију је мучио грчки специјалиста за одбрану, нешто слично Лазићу у нашем тиму, а то је Вангелис Манцарис. Све време је дисао за вратом Маркусу Вилијамсу, али и Чарлсу Џенкинсу када би ушао у игру. Оно што може да радује јесте повратак Џенкинса у стару форму, тако да ће Манцарис сада ипак имати нешто тежи задатак, али и остали бекови Олимпијакоса. Међутим, с обзиром да су сви јако покретљиви и брзи са лоптом, не зна се од кога прети највећа опасност у тренуцима када Спанулис није на паркету.

Што се здравственог билтена тиче, ван тима су Принтезис, Папапетру и Катсивелис, док је могућ повратак Мата Лоџеског.

У Црвеној звезди лакше повреде имају Тејић и Лазић, док се Јовић полако враћа у такмичарски ритам, што смо видели и против Металца.

Утакмица без такмичарског значаја, али ипак једна од оних у којима можемо само да добијемо. Самим проласком у ТОП 16, овај тим је већ доста учинио, а јак отпор и евентуална победа би сигурно били непроцењиво искуство за ове момке, а можда би им донело и прво место у групи.

Јучерашњи дан је протекао у знаку казне коју је изрекао дисциплински судија Евролиге и због које ћемо највероватније у последњем колу играти без публике против Лаборал Куће. Свесни смо да су то ствари изнад свих нас, али председник Човић је данас врло оштро реаговао и најавио жестоке протесте и жалбу овој институцији. Од играча очекујемо само да наставе да се боре као и до сада и да са поносом носе Звездин грб, за себе, за историју, за навијаче, за све жртве насиља у спорту и тако покажу колико су снажни. А наше мишљење можете прочитати овде. Јер са нама се може све што се пожели…

Олимпијакос – Црвена звезда Телеком, петак, 20:45, дворана „Мира и пријатељства“

Повезане вести

Leave a Comment