Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Нова европска искушења за одбојкашице

Одбојкашице Црвене звезде настављају са утакмицама у Купу Цев. У оквиру осмине финала овог европског такмичења, очекују их два дуела са екипом Локомотиве из Бакуа.

После убедљивих победа против Калцит Камника ( 3:0 у Словенији, 3:1 у Београду), црвено-беле очекује знато озбиљнији противник у борби за место међу 8 најбољих.

Екипа из Азербеjџaна до окршаја са Црвеном звездом, дошла је после две победе против Роте Рабен Вилсбибурга ( 3:0 у Немачкој, и 3:1 у Бакуу). Знатно су искуснија екипа, састављена углавном од страних играчица, а до скоро су у редовима имали и једну бившу Звездину одбојкашицу, Ивану Ђерисило, која је скоро напустила тим, и сада тренира са нашим девојкама. Тренутно имају једну играчицу са ових простора, Александру Црнчевић.

Што се изабраница Бранка Ковачевића тиче, овај меч дочекују у добром расположењу после две везане победе, над Јединством из Старе Пазове и Колубаром . Биланс у домаћем такмичењу је шест победа и два пораза, што је довољно за 17 бодова, и друго место на табели. 
Екипа од почетка има проблема са повредама. Ван тима је, од меча против Камника и Љубица Кецман, док од почетка сезоне „одмара“ Николина Лукић.. Љубица је близу повратка у пун тренажни процес, и до реванша се може очекивати њен повратак, док ћемо на Лукићеву причакати још око мецес дана.

По правилима ЦЕВ за победе од 3:0 и 3:1 добијају се 3 бода. У случају резултата 3:2, победник добија 2, а поражени 1 бод. Уколико су после две утакмице ривали изједначени по броју бодова одмах по завршетку друге утакмице играће се “златни сет” до 15 поена.
Уколико елиминише Локомотиву, Црвена звезда ће у четвртфиналу Купа ЦЕВ (14. и 21. јануар) играти против победника дуела Динамо Краснодар (Русија) – ХПК Хаменлина (Финска).

Ова утакмица на програму је у четвртак, 11. децембра, у 18 часова, у „Шумицима“, а реванш је у среду, 17. децембра у 15ч у Бакуу.

Повезане вести

2 comments

Danilo дец 11, 2014 at 11:55

Ivanu Đerisilo obavezno zadržati u Zvezdi! Ona je Zvezdino dete i red bi bio da pomogne timu sada kada je najpotrebnija…

Reply
Lucano дец 11, 2014 at 13:46

JA cenim da je njoj ipak cilj da zaradi nešto dok još uvek može… Dala je već puno Zvezdi.

Reply

Leave a Comment