Moja Crvena Zvezda
БлоговиВажноКошаркаНајновије

Равноправан третман

Кад неко пошто – пото тражи реакцију не би ли вас увукао у своје блато, у којем доказано најбоље плива, решење је игнорисати га и не приуштити му то задовољство. Међутим, кад неко оде толико далеко са својим сејањем мржње, толико далеко да питање титуле поставља као питање живота и смрти, онда се таквом човеку мора одговорити.

Поштовани “господине“,

Поново сте се поиграли са “чињеницама“ и чињеницама, по ко зна који пут заменили тезе и дошли до “истине“ по Вашој мери. О “равноправном“ третману СД Црвена звезда и ЈСД Партизан сте, вероватно, последња особа која треба да говори и с којом треба да се дискутује, али ћемо Вам, ипак, одговорити на Ваше тврдње.

Свака Вам част на постигнутим резултатима (о начину не бисмо овом приликом, мада, има се шта рећи о тројкама из аута и уласцима у судијску свлачионицу), али оно што би требало да знате кад тражите новац пореских обвезника је да међу њима има и навијача Црвене звезде. Као што се Ви питате зашто би навијачи Партизана финансирали наш клуб, исто тако се и ми питамо због чега сте ви добијали “незнатно“ више новца када по свим истраживањима Звезда има убедљиво највећи број навијача? Нас ваши резултати и титуле не занимају и немамо разлога да их плаћамо и награђујемо.

Пошто сте се јавности обратили као председник ЈСД Партизан, питамо Вас да ли је равноправан третман када се ВК Партизан поклања базен Бањица, док су ватерполисти Црвене звезде 20 година бескућници? Да ли је једнак третман када се првак Европе у фудбалу очерупа како би тадашњи премијер градио спортски центар клубу који у том тренутку има дупло мање титула? Кад сте се већ дотакли фудбала, тачно је да наш клуб дугује много, али никако да чујемо колико дугује Ваш клуб и поред вишемилионских трансфера. Вас не занима зашто ваши запослени покушавају да изврше самоубиство, али Вас интересује Црвена звезда.

Што се тиче плаћања пореза, зашто не одговорите кад сте почели да га плаћате? Колики је био дуг КК Партизан оног дана када је КК Црвена звезда “утопљен“ у ФМП, како кажете? Да ли је равноправан третман када један клуб мора да се “утопи“ или “заледи“, а други са истим дуговима наставља нормално да функционише? Када ћете изаћи са цифрама колико сте зарадили од тих Ваших успеха, да ли су играчи са НБА искуством долазили код Вас због часова љубави или су играли за новац? Колико сте зарадили од продаје играча? Зашто не кажете због чијег места у одбору ФИБА је одбијен позив да се Србија прикључи УЛЕБ-у, па један новинар већ годинама подмеће причу како је Звезда крива што смо принуђени да играмо АБА лигу?  Постоји ли у Вашем клубу неки званични документ или само исечци из новина? Да ли је Звезда била повлашћена и кад сте јој узимали децу, када сте јој узели капитена Милоша Вујанића или када сте узели Луку Богдановића? Позивате се на пројекат “европска Звезда“, а у тим годинама сте имали дупло скупљи тим??? Наравно, кад на ово треба да се одговори, онда сте председник ЈСД Партизан.

Да ли у овом тренутку КК Црвена звезда треба да запрети да ће њени навијачи отказати  услуге Телекому уколико постану спонзор Вашег клуба или да им препоручи да не сипају гориво на НИС пумпама док се исти спонзорски уговор не потпише и са нашим клубом? Наравно да не, јер манипулације не станују на овој страни брда.

Наша репрезентативна кошарка је ове године почела поново да се враћа на велику сцену, Црвена звезда бележи сјајне резултате у Европи и у својим редовима има 4-5 потенцијалних репрезентативаца, за разлику од периода Ваше “доминације“ када сте стварали играче за друге земље. Схватите да је ово спорт и да су победе и порази саставни део игре. Не уносите више мржњу међу овај народ, радите оно што Вам је посао – учите децу да играју кошарку!

 

Повезане вести

2 comments

Miki дец 11, 2014 at 20:39

Svaka cast za tekst! Prave se oni mnogo ludi, kao d ase titule tolike godine izimaju na klikere. Setimo se samo sponzorskog ugovora sa EPS-om, ili tople preporuke onima koji su hteli da ulazu u nas kk, kako je ipak bolje da ulazu u kk partizan, i to ubedjivanje od individua kao sto su dinkic i itadic, veliki grobari…Sada kukaju, ali nisu kukali kada su ih predvodili Dacic, Tadic, Dinkic koji je vedrio i oblacio ekonomskim tokovima srbije, i da ne pominjem Mirka Marjanovica, jer covek nije medju zivima… Ali oni imaju amneziju, to su zaboravili, a najgore od svega je sto ih ovaj debeli dukljanin bukvalno truje i oni misle da je stvarno tako. Ali zasto ovaj nesrecnik nije odavno u nekoj dusevnoj bolnici to je vec pitanje za neke druge institucije…

Reply
malo ideja дец 11, 2014 at 21:17

Miki sta mislis o 4 iz bivseg Armanija Travis Watson 4 kvaliteta kao Sloter.ili iz razvojne lige Jerrelle Benimon covek ima quadruple-double 13 points, 17 rebounds, 11 assists, 10 blocks
evo jos nekih Jackie Carmichael, ovaj je poseban Adreian Payne,Ronald Roberts. ❓

Reply

Leave a Comment