Moja Crvena Zvezda
ВажноВатерполоНајновијеРегионална лига

Ватерполисти дочекују Јадран у дербију 10.кола ТРЛ

Ватерполисти Црвене звезде угостиће Јадран из Херцег Новог у оквиру дербија 10.кола Триглав Регионалне лиге на 11.априлу, у суботу од 20.15. Ово ће бити последња утакмица ове године у Регионалној лиги, а такмичење ће се наставити 10.јануара.

Црвено-бели су пропустили прилику да уграбе друго место прошле недеље поразом у Сплиту, од Морнара. Јадран у серији од два меча без победе, па им је меч у Београду прилика да се искупе за лошије резултате. Помало неочекивано су ремизирали са Медвешчаком у Загребу, а затим су на Шкверу поражени од Југа. Екипа коју предводи Владимир Гојковић има 13 бодова и налази се на трћој позицији, сакором од четири победе, једном нерешеном и два пораза из 8 утакмица. Најбољи стрелац екипе је искусни Драган Драшковић са 13 голова, Лука Секулић је постигао 11, Јован Сарић 10, Борис Злоковић 8, а Алекса Укропина 7. И Јадран ће имати обавезе у националном Купу, наредне недеље. Очекује их двомеч финала са Будвом, а почетком месеца су савладали Приморац у полуфиналу. Управо ће у наредном колу Регионалне лиге дочекати Приморац у малом приморском дербију.

Црвено-белима ће меч против Јадрана значити и као провера пред завршницу Купа Србије и меч са Радничким у полуфиналу, али и дати потребно самопоуздање пред наставак такмичења. На „11.априлу“, Црвена звезда је непоражена са максималним учинком у три дуела против Морнара, Медвешчака и Приморца. Најбољи стрелац  шампиона је Страхиња Рашовић са 14 голова, Виктор Рашовић постигао 10, капитен Сава Ранђеловић 9, а Ђорђе Бијелић 6 погодака. Црвена звезда се после 7 одиграних утакмица налази на 4.месту са 12 бодова, уз четири победе и три пораза. После Југа, црвено-бели имају најбољи гол количник (+8), а и најбољу одбрану јер су примили 60 голова, осам више од Дубровчана. Гледајући обе групе, осим Југа, само је још Приморје примило мање голова од изабраника Дејана Савића (43). Добра одбрана ће бити адут црвено-белих, а уз Страхињу Рашовића, све више нападачки расположеног Виктора Рашовића, Ранђеловића и Обрадовића можемо да очекујемо да и после четири меча на свом базену Црвена звезда има максималан учинак и занимљив дуел између једне од најбољих одбрана Регионалне лиге и расположеног Јадрана у нападу. Биће ово добра провера за млади тим Дејана Савића пред залет за одбрану трофеја која почиње наредне недеље у Купу Србије. У наредном колу, Звезда путује у Загреб где ће гостовати екипи Медвешчака.

У првом мечу, на Шкверу, славио је Јадран 11:7 и нанео Црвеној звезди први пораз. Ако немате нешто лепше испланирано, најбоња препорука пред суботњи излазак је да дате подршку нашим момцима пред почетак одбране трофеја и уживате у дербију Регионалне лиге.

10.коло ТРЛ, субота 13.децембар 20.15h

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – Јадран

базен: „11.април“

Повезане вести

1 comment

Zvezdaš дец 12, 2014 at 21:13

Naravno da očekujem sigurnu pobedu Zvezde! STAVILI ste grb Jadrana iz Splita u najavi ❗

Reply

Leave a Comment