Moja Crvena Zvezda http://www.mojacrvenazvezda.net СД Црвена звезда - Све о најпопуларнијем спортском друштву на Балкану на једном месту Mon, 22 Oct 2018 19:38:23 +0000 sr-RS hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.9.8 Кошаркашка клиника(атлетицизам) http://www.mojacrvenazvezda.net/182495/2018/10/22/kosarkaska-klinikaatleticizam/ http://www.mojacrvenazvezda.net/182495/2018/10/22/kosarkaska-klinikaatleticizam/#respond Mon, 22 Oct 2018 18:24:35 +0000 http://www.mojacrvenazvezda.net/?p=182495

Познато је да је кошарка један од најузбудљивијих и најдинамичнијих спортова. С’тим у вези покрећемо нову рубрику на нашем порталу, где ћемо покушати приближити све чари ове магичне игре под обручима. У првом издању овог серијала представљамо АТЛЕТИЦИЗАМ.  By Горан Новаковић!  Питали су ме неки моји другари у шали, шта ти је бре то, шта […]

The post Кошаркашка клиника(атлетицизам) appeared first on Moja Crvena Zvezda.

]]>

Познато је да је кошарка један од најузбудљивијих и најдинамичнијих спортова. С’тим у вези покрећемо нову рубрику на нашем порталу, где ћемо покушати приближити све чари ове магичне игре под обручима. У првом издању овог серијала представљамо АТЛЕТИЦИЗАМ. 

By Горан Новаковић! 

Питали су ме неки моји другари у шали, шта ти је бре то, шта се тачно подразумева ? Ја сам им поставио контра питање, а шта Ви под тим подразумевате?

И наравно гро одговора је био, ма то је способност брзог трчања и скочност, то је њихова дефиниција !

Е па није, то је много комплекснија област. Има разних појмова атлетицизма у многим спортовима, има рецимо и

пожељни атлетицизам какви регртути морају да поседују и у конкурсу за специјалне војне и полицијске јединице. У спортовима је доста слично,али ипак није исто.

Не преферирам да будем 100% у праву, ово је само моје персонално размишљање, за неке компоненте неких других се слажем,а за неке не.

Узмите мало са резервом, али ово је моја дефиниција кошаркашког атлетицизма, макар имам право на аутентичност.

1.Power – ја бих ово превео као енергију, која даје способност наглих реакција у кратком временском интервалу на малом простору као сто је кошаркашки терен.

2.Speed- брзина трчања преко целог терена, брзина трчања у разним правцима, са променом дирекције и интензитета трчања, са лоптом и без лопте, способност мењања брзине, преферира се способност наглог убрзавања.

3.Strenght – снага која је такође једна од компоненти надареног и успешног играча. Веома битна у савременој кошарци, јер се инсистира на чврстој игри са пуно контакта,способност да се изнесе контакт и поентира преко одбрамбеног играча. Веома битна у позиционирању, у протрчавању преко блокова, у борби под кошем за дефанзивне и офанзивне скокове.

4,Agility- окретност, спретност, ово је екстремно важна компонента, а многи кажу и кључна, јер захтева ацелерацију у латералним правцима у дефанзиви, у спречавању продора на кош, захтева способност да у пар секунди затворимо нападача, да га испратимо у променама праваца и брзине кретања у само пар секунди, пошто је кошарка постала екстремно брза и захтева одговарајуће играче да покрију ову компоненту. Такође је веома корисно у контрама и пресингу или у брзим шутевима у офанзиви.

5.Coordination – изузетно важан сегмент свакако. Бити координисан значи бити у сихронизацији са саиграчима, пратити шта они раде, постављати се у нападу и одбрани у таквој позицији да можеш да ефективно нападнеш кош, или да га ефективно одбраниш. Од пресудне важности је вид и ханд & еyес.

Значи веома су битне руке и њихова јачина, реакција и брзина деловања. Ја у животу код неког играча нисам видео бољу координацију него код Била Расела, невероватна антиципација, перцепција и брзина реаговања у његовим рукама, увек је био фокусиран,у станце(ставу),да је то невероватно.

6.Balance – Противник константно жели да Вас избаци из баланса, да вам поремети аутоматску навежбану флуидност покрета, да вас избаци из ритма и тиме из зоне комфора.По мом мишљењу најважније су четири области где мора да се буде на високом нивоу баланса, а то су Баллхандллинг, Схоот, Дриблинг и Скакање, јасно је да су у питању сегменти контакта где може противних да нас релативно лако избаци из ритма.

7.Endurance – издрзљивост,могућност да се игра на високом нивоу у дужем временском периоду,веома важан сегмент у врхунском спорту, често и пресудна цињеница која дели од победе до пораза. Ту се обухвата и кардио тренинг и кондициони тренинг, да би се добиле веома високе перфомансе које захтева професионални спорт, зато многе екипе имају обавезног кондиционог тренера коме је главни задатак а тиме и одговорност да припреми екипу за игру на највишем нивоу играња у најдужем могућем временском периоду.

8.Mental Toughness – ментална цврстина/отпорност/зилавост је опет једна од најважнијих области, то је особина која се детерминише као могућност да врхунски играчи играју под константним стресом и притиском где показују квалитет карактера и истрајности, не губећи фокус ка освајању трофеја, може да се додатно дефинише као притисак навијача, медија, управе која ставља пред њима циљ да се константно побеђује.

То су по мом мишљењу неки принципи дефиниције атлетицизма који захтева данашња игра. Квалитет који поседују надарени играчи. Свакако да постоје и принципи методике тренинг у смислу побољшања перфоманси код професионалних играча, али то је нека друга област…

 

The post Кошаркашка клиника(атлетицизам) appeared first on Moja Crvena Zvezda.

]]>
http://www.mojacrvenazvezda.net/182495/2018/10/22/kosarkaska-klinikaatleticizam/feed/ 0
МЦЗ анализа: Германи Бреша Леонесса http://www.mojacrvenazvezda.net/182445/2018/10/22/mcz-analiza-germani-bresa-leonessa/ http://www.mojacrvenazvezda.net/182445/2018/10/22/mcz-analiza-germani-bresa-leonessa/#respond Mon, 22 Oct 2018 15:33:21 +0000 http://www.mojacrvenazvezda.net/?p=182445

У оквиру четвртог кола Еврокупа Црвена звезда гостује у Италији екипи Бреше. Бреша је веома млад клуб који је основан 2009. године као наследник нешто раније угашеног Бреша Баскетa. Италијанске кошаркашке елите Бреша се домогла у сезони 2016/17. Прошлу сезону екипа је у лигашком делу завршила на трећем месту да би касније у полуфиналу плеј- […]

The post МЦЗ анализа: Германи Бреша Леонесса appeared first on Moja Crvena Zvezda.

]]>

У оквиру четвртог кола Еврокупа Црвена звезда гостује у Италији екипи Бреше.

Бреша је веома млад клуб који је основан 2009. године као наследник нешто раније угашеног Бреша Баскетa. Италијанске кошаркашке елите Бреша се домогла у сезони 2016/17. Прошлу сезону екипа је у лигашком делу завршила на трећем месту да би касније у полуфиналу плеј- офа била поражена од Милана резултатом 3:1. Бреша од септембра ове године игра у дворани Пала Леонеса капацитета 5200 места.

Први тренер Бреше већ четврту годину заредом је Андреа Диана. Тим је поприлично промењен током лета и нови играчи су Марко Ћерон, Ерик Мика, Брајон Ален, Авуду Абас, Џордан Хамилтон, Џералд Беверли, Андреа Зерини и Томасо Лакуинтана.

Игром Бреше диригује Лука Витали, 201цм високи плејмејкер који је већ три сезоне у клубу. Ален је први избор на позицији бека шутера и тренутно први стрелац са 16,7 поена по мечу. Ћерон и Лакуинтана су млади играчи са ограниченом улогом и они представљају будућност клуба. Авуду Абаса знамо из Милана где није добијао много простора. У Бреши је он играч са великом минутажом који на терен пре свега доноси  агресивност и атлетицизам. Просечно постиже 12 поена уз одличан проценат шута за два и мизеран за три поена. Тренер Диана често снизи петорку па зато обе крилне позиције покривају Брајан Сакети и Дејвид Мос. Сакети је већ две сезоне у клубу. Искусан кошаркаш и солидан шутер кога шут почетком сезоне не служи па га и не форсира. Дејвид Мос је искусан кошаркаш коме је ово већ четврта сезона у Бреши. Респектабилан дефанзивац на нивоу Евролиге док је играо за Сијену и Милан а данас ветеран који својим искуством много значи екипи Бреше.

Још један играч који игра на обе крилне позиције је Џордан Хамилтон. У Бреши игра на позицији четворке. Некадашњи НБА играч  је стигао летос из израелског Хапоел Холона. Са 16,3 поена по мечу други је стрелац екипе у Еврокупу. Шут за три га за сада слабо служи и тренутно је на мршавих 18,2% у том сегменту. Центарску линију Бреше чине Мика Ерик, Андреа Зерини и Џералд Беверли. Зерини (205) је искусан центар који је у Брешу стигао овога лета из екипе Авелина. Занимљиво је да до сада није ка кошу упутио ниједан шут за два поена иако игра скоро 24 минута просечно и то на позицији центра. Шутнуо је три тројке без успеха а једини поени које је до сада убацио су 2 слободна бацања. Беверли (203) долази из развојне лиге. Игра око девет минута просечно и убацује три поена. Мика (209) је стигао из Пезара. За 12 минута на терену убацује 4 поена.

После историјског пласмана у Еврокуп у Бреши су покушали да довођењем великог броја играча ојачају екипу за изазове који следе. Међутим нешто ту не штима. Још  увек су без победе у Еврокупу а у италијанској лиги имају учинак од једне победе и једног пораза. Јасно је да Звезда има предност на центарским позицијама. Напредна статистика каже да је Бреша што се дефанзивног скока тиче једна од лошијих екипа у такмичењу јер су на 22. месту су од 24. тима. Ни Звезда на 16. месту није сјајна у том сегменту. Са друге стране што се офанзиног скока тиче ту ствари стоје боље јер је Звезда 4. а Бреша 11. у тој категорији. Авуду Абас је први скакач екипе и одлично зна да икористи своју експлозивност и брзину у ситуацијама кад се докопа лопте те на њега треба обратити посебну пажњу.

Очигледан мисмеч који Бреша има на својој страни је висина њиховог плејмејкера у односу на Звездине играче на тој позицији.  Видећемо да ли ће се Томић одлучити да Виталија чува Регленд или ће бити неких померања у одбрани. Добра ствар је то што Регленд из својих сезона у Италији добро зна Виталија. Добра ствар је и што за сада Виталија не служи шут нарочито добро па увек постоји простор да се затвори продор
по цену неког шута споља. Генерално гледано Бреша је са 23,6% у шуту за три једна од најгорих екипа Еврокупа и то је нешто што ће стручни штаб Звезде сигурно имати у виду у припреми меча.

На основу свега виђеног у досадашњем току сезоне може се мирне душе рећи да је Звезда фаворит на готовању у Бреши. Премоћ у рекету, ширина ростера и искуство играња европских утакмица су нешто што Звезда може да искористи у своју корист. Победа у Бреши би донела неопходни мир пред гостовање Галатасараја и довела би клуб пред остварење почетног циља – пролазак у другу фазу Еврокупа.

The post МЦЗ анализа: Германи Бреша Леонесса appeared first on Moja Crvena Zvezda.

]]>
http://www.mojacrvenazvezda.net/182445/2018/10/22/mcz-analiza-germani-bresa-leonessa/feed/ 0
Из црно-белог у црвено-бели табор? http://www.mojacrvenazvezda.net/182489/2018/10/22/iz-crno-belog-u-crveno-beli-tabor/ http://www.mojacrvenazvezda.net/182489/2018/10/22/iz-crno-belog-u-crveno-beli-tabor/#respond Mon, 22 Oct 2018 15:14:30 +0000 http://www.mojacrvenazvezda.net/?p=182489

Како данас преносе бројни спортски портали предстојећи зимски прелазни рок поново ће узбуркати фудбалске страсти. Како се очекује један од великих талената Партизанове школе фудбала обући ће црвено-бели дрес. Талентовани Мартин Новаковић одбио је да потпише професионални уговор са матичним клубом, а пошто 5. јануара постаје пунолетан, као слободан играч постаће члан Црвене звезде која […]

The post Из црно-белог у црвено-бели табор? appeared first on Moja Crvena Zvezda.

]]>

Како данас преносе бројни спортски портали предстојећи зимски прелазни рок поново ће узбуркати фудбалске страсти. Како се очекује један од великих талената Партизанове школе фудбала обући ће црвено-бели дрес.

Талентовани Мартин Новаковић одбио је да потпише професионални уговор са матичним клубом, а пошто 5. јануара постаје пунолетан, као слободан играч постаће члан Црвене звезде која му је понудила знатно боље услове. Црвена звезда ће морати да плати само обештећење прописано правилима ФИФА сходно улагању у младог играча.

Мартин Новаковић игра на позицији централног везног играча, прошао је целокупну школу ФК ПАртизан, а наступао је и за У-17 и У-18 репрезентацију Србије. На недавном Купу пријатељства на Златибору проглашен је за најбољег играча турнира.

The post Из црно-белог у црвено-бели табор? appeared first on Moja Crvena Zvezda.

]]>
http://www.mojacrvenazvezda.net/182489/2018/10/22/iz-crno-belog-u-crveno-beli-tabor/feed/ 0
Познат састав Ливерпула за меч са Звездом? http://www.mojacrvenazvezda.net/182486/2018/10/22/poznat-sastav-liverpula-za-mec-sa-zvezdom/ http://www.mojacrvenazvezda.net/182486/2018/10/22/poznat-sastav-liverpula-za-mec-sa-zvezdom/#comments Mon, 22 Oct 2018 14:28:26 +0000 http://www.mojacrvenazvezda.net/?p=182486

Иако је до дуела између Ливерпула и Црвене звезде у оквиру 3. кола Лиге шампиона остало још пуна два дана, медији са острва већ најављују састав „Редса“ који ће тренер Клоп извести у предстојећем сусрету. Медији наводе да тренер Клоп има недоумица око састава јер су под знаком питања Садио Мане и Наби Кејта који […]

The post Познат састав Ливерпула за меч са Звездом? appeared first on Moja Crvena Zvezda.

]]>

Иако је до дуела између Ливерпула и Црвене звезде у оквиру 3. кола Лиге шампиона остало још пуна два дана, медији са острва већ најављују састав „Редса“ који ће тренер Клоп извести у предстојећем сусрету.

Медији наводе да тренер Клоп има недоумица око састава јер су под знаком питања Садио Мане и Наби Кејта који су доживели повреде током репрезентативне паузе, док се Џонатан Хендерсон повредио током сусрета са Хадерсфилдом.

Енглези најављују да ће гол Ливерпула чувати Алисон, дефанзивну линију чиниће Робертсон, ван Дајк, Гомез и Александер Арнолд. На позицији задњег везног биће Фабињо, а испред њега Милнер и Вијналдум. Најистуренији нападач биће Стариџ, а иза њега Фирмино и Салах.

Ливерпул је у досадашњим мечевима групе „Ц“ Лиге шампиона савладао код куће ПСЖ 3:2 и поражен је у Напуљу резултатом 0:1, док је наш клуб након ремија у Београду са Наполијем 0:0 претрпео тежак пораз у Паризу 1:6.

The post Познат састав Ливерпула за меч са Звездом? appeared first on Moja Crvena Zvezda.

]]>
http://www.mojacrvenazvezda.net/182486/2018/10/22/poznat-sastav-liverpula-za-mec-sa-zvezdom/feed/ 2
Српска кошарка и даље обитава у неком паралелном свету http://www.mojacrvenazvezda.net/182483/2018/10/22/srpska-kosarka-i-dalje-obitava-u-nekom-paralelnom-svetu/ http://www.mojacrvenazvezda.net/182483/2018/10/22/srpska-kosarka-i-dalje-obitava-u-nekom-paralelnom-svetu/#comments Mon, 22 Oct 2018 13:45:12 +0000 http://www.mojacrvenazvezda.net/?p=182483

Чврсто смо веровали да је црно време отимања у српској кошарци далеко иза нас. Одласком људи који су представљали персонификацију тог периода очекивало се да ће поново параметар успеха бити кошаркашки паркет, а да ће се трансфер политика водити једино у законски прописаним оквирима. Данашњи дан, као и догађаји који су му претходили још једном […]

The post Српска кошарка и даље обитава у неком паралелном свету appeared first on Moja Crvena Zvezda.

]]>

Чврсто смо веровали да је црно време отимања у српској кошарци далеко иза нас. Одласком људи који су представљали персонификацију тог периода очекивало се да ће поново параметар успеха бити кошаркашки паркет, а да ће се трансфер политика водити једино у законски прописаним оквирима. Данашњи дан, као и догађаји који су му претходили још једном су нас разуверили и показали свима нама да је српски кошаркашки муљ и даље веома активан.

ФИБА, организација која би требала и морала да штити кошаркашке законе, а која последњих година чини све не би ли кошарку свела на маргиналан ниво, успела је кроз „мала врата“, преко проверених и подобних кадрова који су у прошлости директно радили на штету Црвене звезде и српске кошарке, да омогући незаконит трансфер играча из једног у други клуб и то без икакве финансијске надокнаде и поред чињенице да дотични играч има валидан уговор са клубом у којем је због самовољног непоштовања радне дисциплине суспендован. Треба напоменути да је валидност уговора између клуба и играча још пре мање од месец дана потврдила и национална кошаркашка организација без чијег аминовања и није могуће обавити трансфер пословање. И поред свих непобитних чињеница, разним правним „акробацијама“ данас су по ко зна који пут у нашој кошарци озакоњени „послови испод жита“.

Жеља једног клуба (сви знамо о коме се ради) била је јасна, али је било јасно и да дотчни колектив не жели, неће и не може да фукционише у прописаним оквирима. Кошаркашка јавност прећутно је прелазила и преко прича да ће се искористити „пријатељство“ наведеног клуба са другим клубом из иностранства како би играч папиролошки постао члан „клуба пријатеља“, а затим великодушно прослеђен ономе који за пословни морал не зна. Потврду тих тадашњих нагађања добили смо данас, јер сви медији наводе да се не зна како је играч постао члан овдашњег клуба, а питање је и да ли српска кровна организација то зна. Биће веома интересантно видети и како ће КСС потврдити тај трансфер, с`обзиром на одлуку исте организације која датира од 1. октобра ове године. За очекивати је да првооктобарска одлука буде затурена у муљу, јер над Београдом пада киша, а тиме и летња прашина лако прелази у блато у којем сваки жељени документ врло брзо постаје нечитљив.

У целокупној причи подставља се и питање интереса страног куба у овом пословању. Међутим, о томе не желимо да полемишемо, јер дотични колектив има своју кровну организацију којој мора бити интресантно ово пословање.

На крају се мора истаћи, да флоскула коју је један назови новинар на једном не много утицајном медију пре већ сада доста година истакао „једна земља, један шампион, један клуб“, тада није прошла, па сигурно неће ни сада када ипак може и мора да се чује друга страна, а самом играчу који је предмет целе приче желимо сву срећу у новом клубу и нека им помогне да у актуелној сезони успеју да обезбеде финале националног шампионата јер ипак је слађе славити трофеје када су на другој страни терена управо они.

The post Српска кошарка и даље обитава у неком паралелном свету appeared first on Moja Crvena Zvezda.

]]>
http://www.mojacrvenazvezda.net/182483/2018/10/22/srpska-kosarka-i-dalje-obitava-u-nekom-paralelnom-svetu/feed/ 3
Звезда ТВ | Како је Ливерпул учио од Звезде http://www.mojacrvenazvezda.net/182480/2018/10/22/zvezda-tv-kako-je-liverpul-ucio-od-zvezde/ http://www.mojacrvenazvezda.net/182480/2018/10/22/zvezda-tv-kako-je-liverpul-ucio-od-zvezde/#respond Mon, 22 Oct 2018 12:33:33 +0000 http://moby.mojacrvenazvezda.net/?p=182480

Фудбалери Црвене звезде гостују Ливерпулу у среду од 21:00, у оквиру трећег кола Ц групе Лиге шампиона, а два клуба су одмерила снаге у култном дуелу 1973. године. Зато је нова епизода „Звезда ТВ“ управо посвећена тим чувеним утакмицама. Занимљиво, први сусрет бивших шампиона Европе био је такође 24. октобра, а у оба дуела славили […]

The post Звезда ТВ | Како је Ливерпул учио од Звезде appeared first on Moja Crvena Zvezda.

]]>

Фудбалери Црвене звезде гостују Ливерпулу у среду од 21:00, у оквиру трећег кола Ц групе Лиге шампиона, а два клуба су одмерила снаге у култном дуелу 1973. године. Зато је нова епизода „Звезда ТВ“ управо посвећена тим чувеним утакмицама.

Занимљиво, први сусрет бивших шампиона Европе био је такође 24. октобра, а у оба дуела славили су црвено-бели са по 2:1 и уједно нанели први пораз славном ривалу у 20. веку на Енфилду.

Звездине легенде присетиле су се култних утакмица на Маракани и у Енглеској, Слободан Цоле Јанковић је испричао за „Звезда ТВ“ како је постизао голове, Владимир Петровић Пижон се осврнуо на дуел са Кевином Кигеном, док је Станислав Караси открио и занимљиву опкладу.

Такође, говорио је и бивши играч Ливерпула Крис Ловлер, уз посебан осврт на атмосферу и како је то Звезда утицала на промену игре тима са Енфилда, односно какав ефекат и данас имају ти дуели.

Текст на сајту СД

The post Звезда ТВ | Како је Ливерпул учио од Звезде appeared first on Moja Crvena Zvezda.

]]>
http://www.mojacrvenazvezda.net/182480/2018/10/22/zvezda-tv-kako-je-liverpul-ucio-od-zvezde/feed/ 0
Јовица Рус: „Велика тимска победа“ http://www.mojacrvenazvezda.net/182468/2018/10/22/jovica-rus-velika-timska-pobeda/ http://www.mojacrvenazvezda.net/182468/2018/10/22/jovica-rus-velika-timska-pobeda/#respond Mon, 22 Oct 2018 05:04:00 +0000 http://www.mojacrvenazvezda.net/?p=182468

Хокејаши Црвене звезде завршили су учешће у „Б“ групи Континентал купа. У оквиру последњег 3. кола остварен је велики успех победом над словеначким Јесеницама, а након сусрета тренер црвено-белих оклопника Јовица Рус прокоментарисао је историјску победу путем портала „czbgtv.com“: – „Велика тимска победа. Момци су показали да могу да победе сваког противника када дају свој […]

The post Јовица Рус: „Велика тимска победа“ appeared first on Moja Crvena Zvezda.

]]>

Хокејаши Црвене звезде завршили су учешће у „Б“ групи Континентал купа. У оквиру последњег 3. кола остварен је велики успех победом над словеначким Јесеницама, а након сусрета тренер црвено-белих оклопника Јовица Рус прокоментарисао је историјску победу путем портала „czbgtv.com“:

– „Велика тимска победа. Момци су показали да могу да победе сваког противника када дају свој максимум. Стручни штаб је презадовољан залагањем сваког појединца. Захваљујемо се свима који нас подржавају и поклањамо им ову историјску победу.“

Резултати Хокејашког клуба Црвена звезда на Континентал купу:
-1. коло: МАЦ Ујдуба Будимпешта – Црвена звезда 8:0 (1:0, 6:0, 1:0)
-2. коло: Ритен – Црвена звезда 6:4 (2:1, 0:2, 4:1)
-3. коло: Акрони Јесенице – Црвена звезда 1:2 (0:0, 0:0, 1:1, 0:1)

Табела:
1. Ритен (ИТА) 9
2. Акрони Јесенице (СЛО) 4
3. МАЦ Ујдуба Будимпешта (МАЂ) 3
4. Црвена звезда (СРБ) 2

The post Јовица Рус: „Велика тимска победа“ appeared first on Moja Crvena Zvezda.

]]>
http://www.mojacrvenazvezda.net/182468/2018/10/22/jovica-rus-velika-timska-pobeda/feed/ 0
Јовић: „Надам се да ће Савез имати слуха, јер можемо направити нешто велико“ http://www.mojacrvenazvezda.net/182465/2018/10/21/jovic-nadam-se-da-ce-savez-imati-sluha-jer-mozemo-napraviti-nesto-veliko/ http://www.mojacrvenazvezda.net/182465/2018/10/21/jovic-nadam-se-da-ce-savez-imati-sluha-jer-mozemo-napraviti-nesto-veliko/#respond Sun, 21 Oct 2018 17:28:30 +0000 http://www.mojacrvenazvezda.net/?p=182465

Поникао је у нашем клубу и наговестио да за њега границе не постоје. На жалост, сплетом разноразних околности није сав свој таленат могао да покаже у дресу омиљених боја, али сви ми смо срећни што и у печалби имамо играча о коме фудбалска Европа прича. Оно што је Лука Јовић пре неко вече учинио у […]

The post Јовић: „Надам се да ће Савез имати слуха, јер можемо направити нешто велико“ appeared first on Moja Crvena Zvezda.

]]>

Поникао је у нашем клубу и наговестио да за њега границе не постоје. На жалост, сплетом разноразних околности није сав свој таленат могао да покаже у дресу омиљених боја, али сви ми смо срећни што и у печалби имамо играча о коме фудбалска Европа прича. Оно што је Лука Јовић пре неко вече учинио у дресу Ајнтрахта ушло је у историју и једног таквог такмичења као што је Бундеслига.

И два дана након спектакуларних пет погодака на једном бундеслигашком сусрету, Лука Јовић није полетео и поред свих хвалоспева који стижу са свих страна:

– „Заиста невероватан осећај, захвалан сам Богу за све што се догодило. Понео сам лопту кући, тата и мама добијају поклон. Сви у клубу су одушевљени и нико не може да верује да сам успео да урадим тако нешто са само 20 година. Дичим се чињеницом да сам најмлађи стрелац пет погодака на једном бундеслигашком мечу. Много ме питају да ли ћу дочи до 20 голова у сезони. Мислим да могу то да урадим, али је мени тим најбитнији. Надам се добрим резултатима, а голови ће доћи као награда.“

Колико је и клуб из Франкфурта очаран издањем младог српског репрезентативца говори и чињеница да је његов дрес изложен и у музеју Ајнтрахта.

– „Почаствован сам. Велика ми је част што сам успео да уђем у историју овог клуба са само 20 година и да ћу по нечему остати упамћен у Ајнтрахту.“

Лука Јовић се осврнуо и на репрезентативне обавезе. Иако је већ дебитовао за „А“ селекцију сложио се са недавном изјавом Немање Радоњића да млада репрезентација Србије уколико буде комплетна може на Европском првенству за младе које се игра наредне године у Италији чак и до златне медаље.

– „Слажем се са Немањом и надам се да ће људи из Савеза схватити да имамо шансу да направимо нешто велико и да ћемо сви добити прилику да наступимо на том Европском првенству.“

Сасвим је јасно да ће врло скоро и „А“ селекција нашег националног тима у Луки Јовићу добити играча који ће равноправно конкурисати за најбољу поставу и да са њим, Митровићем и Пријовићем Србија неће имати проблема када је постизање голова у питању.

The post Јовић: „Надам се да ће Савез имати слуха, јер можемо направити нешто велико“ appeared first on Moja Crvena Zvezda.

]]>
http://www.mojacrvenazvezda.net/182465/2018/10/21/jovic-nadam-se-da-ce-savez-imati-sluha-jer-mozemo-napraviti-nesto-veliko/feed/ 0
Звезда савладала Јесенице у Континентал Купу! http://www.mojacrvenazvezda.net/182461/2018/10/21/zvezda-savladala-jesenice-u-kontinental-kupu/ http://www.mojacrvenazvezda.net/182461/2018/10/21/zvezda-savladala-jesenice-u-kontinental-kupu/#respond Sun, 21 Oct 2018 16:12:32 +0000 http://www.mojacrvenazvezda.net/?p=182461

Хокејаши Црвене звезде остварили су победу у последњем мечу 2. кола Континентал Купа које се одржавало у Ритену у Италији. Наши хокејаши су после продужетка савладали Акрони Јесенице резултатом 2:1. Црвено-бели су у последњем мечу турнира у Ритену пружили најбољу партију у Континентал Купу и забележили су сензационалну победу над апсолутним фаворитом у овом дуелу. […]

The post Звезда савладала Јесенице у Континентал Купу! appeared first on Moja Crvena Zvezda.

]]>

Хокејаши Црвене звезде остварили су победу у последњем мечу 2. кола Континентал Купа које се одржавало у Ритену у Италији. Наши хокејаши су после продужетка савладали Акрони Јесенице резултатом 2:1.

Црвено-бели су у последњем мечу турнира у Ритену пружили најбољу партију у Континентал Купу и забележили су сензационалну победу над апсолутним фаворитом у овом дуелу.

Током читавог меча водила се беспоштедна борба. У прве две трећине није било голова, а до вођства долазе Словенци који су у 46. минуту искористили два играча више. Звезда је успела да искористи „пауер плеј“ у 55. минуту и голом Угљеше Новаковића дође до изједнаења и продужетка.

Звездини „оклопници“ дали су свој максимум на овом мечу, а у 63. минуту то им се исплатило пошто је гол постигао Богдан Гаидаш и донео велико славље нашим хокејашима.

Црвена звезда је и поред тријумфа над Словенцима заузела 4. место у групи са једном победом и два пораза, уз два освојена бода. О победнику турнира и пласману у 3. коло одлучиваће Ритен Спорт и МАЦ Будимпешта у међусобном дуелу.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – АКРОНИ ЈЕСЕНИЦЕ 2:1 (0:0, 0:0, 1:1, 1:0)

Ритен (Италија) – Дворана: Арена Ритен. Судије: Рошчин, Цирциганис, Ђакомоци, Пирас. Казне: Црвена звезда 10 минута, Јесенице 8 минута.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Ранковић, Васић, Новаковић 1, Подунавац, Керезовић (1ас), Бркушанин, Чегринцев, Гаидаш 1, Анић, Сабадош, Араи, Цвик (1ас), Шпањевић, Кулешов (1ас), Вукичевић (1ас), Даниел, Анђелковић, Јововић, Марковић, Машић, Јанковић. Тренер: Јовица Рус.

ЈЕСЕНИЦЕ: Коговшек, Саундерс, Тавжељ, Пем, Главич, Башич, Чимжар, Урукало, Стојан (1ас), Калан, Брус, Томажевич (1ас), Црнович, Корошец, Светина, У. Сођа 1, Ј. Сођа, Брун Раух, Сершен, Авсенек, Штурм, Рајсар. Тренер: Габер Главич.

Текст на сајту СД

The post Звезда савладала Јесенице у Континентал Купу! appeared first on Moja Crvena Zvezda.

]]>
http://www.mojacrvenazvezda.net/182461/2018/10/21/zvezda-savladala-jesenice-u-kontinental-kupu/feed/ 0
Јовичић: Тимски дух је наша предност http://www.mojacrvenazvezda.net/182462/2018/10/21/jovicic-timski-duh-je-nasa-prednost/ http://www.mojacrvenazvezda.net/182462/2018/10/21/jovicic-timski-duh-je-nasa-prednost/#respond Sun, 21 Oct 2018 15:10:18 +0000 http://www.mojacrvenazvezda.net/?p=182462

Борбу на три фронта наши фудбалери настављају утакмицом у оквиру групе Ц Лиге шампиона против Ливерпула наредне среде, 24. октобра. Црвено-бели су од краја репрезентативне паузе диграли већ два меча и забележили су две победе. – Од када је тренер Милојевић преузео ову екипу сви се водимо филозофијом да је прва наредна утакмица најбитнија. До […]

The post Јовичић: Тимски дух је наша предност appeared first on Moja Crvena Zvezda.

]]>

Борбу на три фронта наши фудбалери настављају утакмицом у оквиру групе Ц Лиге шампиона против Ливерпула наредне среде, 24. октобра. Црвено-бели су од краја репрезентативне паузе диграли већ два меча и забележили су две победе.

Од када је тренер Милојевић преузео ову екипу сви се водимо филозофијом да је прва наредна утакмица најбитнија. До сада смо били перокупирани домаћим првенством и Купом, тако да смо сада потпуно фокусирани на утакмицу са Ливерпулом. Не треба много да причамо о том мечу, сви знамо о каквој се екипи ради и какве резултате они бележе у последње време у Премијер лиги. Играти у Лиги шампиона је изузетна част за сваког фудбалера, трудићемо се да се представимо у што бољем светлу – рекао је Јовичић.

Звездин везиста верује да заједништво и тимски дух могу да одведу његову екипу до доброг резултата.

Ливерпул сигурно има одличне индивидуалце, њихови фудбалери вреде по сто милион евра, али наша снага лежи у заједништву, морамо као тим добро да одиграмо. Сви знамо да је фудбал колективни спорт и ако екипно одиграмо добро и компактно као што умемо верујем да неће бити много проблема. Ми живимо за овакве утакмице и, од када смо се окупили прошле сезоне, причамо о Лиги шампиона. Не треба нам посебан мотив пред ову утакмицу, све ово време радимо вредно и напорно како бисмо дошли до нивоу где се такмичимо са најбољима. Сањали смо Лигу шампиона и сада када нам се тај сан остварио мотивација нам је на највишем могућем нивоу.

У прелепом амбијенту наши навијачи на крају утакмице поздравили су фудбалере пред пут у Ливепул.

Већ се понављамо, али навијачи су заиста наш дванаести играч, они су невероватна подршка. Сада већ традиционално, на прелеп начин су нас испратили на пут који нас очекује у уторак. То нам заиста много значи. Север је на свакој утакмици испуњен, бодре нас, а ми им враћамо победама – поручио је Јовичић.

Текст на сајту СД

The post Јовичић: Тимски дух је наша предност appeared first on Moja Crvena Zvezda.

]]>
http://www.mojacrvenazvezda.net/182462/2018/10/21/jovicic-timski-duh-je-nasa-prednost/feed/ 0