Moja Crvena Zvezda
ВажноЗвездаши широм светаНајновијеФудбал

Нинковић: Ово је најтежи период у историји клуба, нама звездашима остало је само да се надамо

“Мозак“ Звездиног шампионског тима из сезоне 2013/14, некадашњи репрезентативац Србије и велики навијач нашег најтрофејнијег клуба, Милош Нинковић, као и све присталице клуба из Љутице Богдана тешко подноси немоћ на многим пољима некадашњег гиганта источноевропског фудбала.

Популарни Нине је у интервјуу за аустралијски државни радио СБС на српском језику говорио о свом новом клубу Сиднеју, Алесандру Дел Пјеру, коју је до скоро играо у Аустралији, али се осврнуо и на своју Звезду:

– Звезда ми је жива рана. Ово је најтежи период у историји клуба. Али, нама звездашима је остало само да се надамо – истакао је Нинковић, који је у освајању последње Звездине титуле постигао пет голова и забележио осам асистенција у шампионату Србије.

zzzzzzzzzzzzzz10419394_726665110727721_8391580723927793728_n

Члан нашег националног тима са последњег великог такмичења на коме је Србија играла (СП у Јужној Африци 2010. године) рекао је да прати и резултате осталих српских екипа:

– Пратим, наравно, и остале клубове и њихове игре у Европи. Војводина је направила огромно изненађење избацивши Сампдорију, Партизан има шансе да се пласира у Лигу шампиона. БАТЕ је прошле сезоне губио високим резултатом од Шахтјора.

Милош је недавно постао нови фудбалер екипе Сиднеја за коју је до скоро играо Никола Петковић, а ту је и Милош Димитријевић, који је прошле сезоне пружио одличне игре и добио признање за најбољег играча клуба:

– Искрено, годинама већ играм у Европи и некако ми је понестало мотивације. Тражио сам нови изазов. Гледао сам и породицу. Овде имају све услове за живот. Боље да ми деца овде одрастају, а не негде другде – истакао је Нинковић, а затим истакао и топлу добродошлицу у новој средини као ретко где у својој богатој каријери:

– Све је ново, али сви су ме одушевили, почев од тренера Арнолда. Играчи су врло љубазни. Када сам дошао, њих 15 ме је питало да ли ми је потребна нека помоћ. Играјући у Украјини и Француској нисам навикао на тако нешто. Имао сам прилике да погледам само Куп утакмицу коју је Сиднеј играо. Тешко је оценити квалитет тима, јер су играли против екипе која се бранила свих 90 минута.

zzzzzzzzzzzzzzz10348626_726655134062052_2259484965473213790_n

Сиднеј чека титулу од 2010. године, па се Нинковићу можда понови и ситуација да прекине дуг пост, као што је то било са београдским црвено-белима у претпрошлој сезони:

– Чуо сам да нису освојили првенство од 2010. године. Мислим да можемо то да урадимо ове сезоне. И Звезда је имала дугу паузу, шест година, па смо успели да вратимо пехар. Биће ово дуга сезона, чекају нас дуга путовања због азијске Лиге шампиона. Имамо добре играче и очекујем да освојимо титулу.

Легендарни Алесандро Дел Пјеро недавно је напустио екипу Сиднеја и преселио се у Индију, па је Нинковић и о свом идолу из детињства рекао пар речи:

– Жао ми је што га нисам упознао. Када сам почињао да играм фудбал, он је био један од мојих идола. Не осећам страх због тога што треба да га заменим. Доживљавам то као част и обавезу. Са друге стране сам срећан што је у клубу остао Милош Димитријевић – закључио је Нинковић.

Укључите се у дискусије и посетите наш форум!

Повезане вести

Leave a Comment