Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Милер: Публика је најбоља на свету, тренер ми је рекао – погађај када је најбитније

Квинси Милер је тројком преломио меч против Бајерна и одвео Звезду до недостижне предности. На крају је био најефикаснији актер утакмице са 21 поеном и уз 10 скокова стигао до дабл-дабл учинка поред незаобилазне две блокаде. Може се већ сада слободно рећи да је у црвено-белом дресу препородио своју каријеру.

– Имао сам доста осцилација током меча, али ми је и тренер рекао, погађај када је најбитније. Погодио сам неке шутеве, негде нисам добио фаул, али се не жалим. На крају је најбитније да славимо, а не колико поена имамо.

Милер није губио наду да ће екипа стићи до најважније победе у досадашњем току сезоне и поред заостатка од 11 поена у једном тренутку.

– Никада не размишљам на тај начин, никада не губим веру у своју екипу, која је просто сјајна. Публика је без конкуренције најбоља на свету. Најбитнија је победа. Много сам грешио, али су моји саиграчи одлично обавили посао.

Марко Гудурић је довео екипу у ситуацију да може да јури победу, а Милер је пресудио Баварцима и направио последњи корак ка Топ 16 фази Евролиге.

– Био је то велики шут, један од одлучујућих. Када сам кренуо да шутнем знао сам да ћу погодити. Марко је играо сјајно, биће један од најбољих европских кошаркаша у наредним годинама.

Познати су и ривали Црвене звезде у Топ 16 фази, али се Квинси на њих много не обазире.

– Играћемо снажно, верујем у свој тим и не бринем о следећим противницима – истакао је Милер након утакмице.

Квинси је феноменалним партијама од доласка у клуб успео да се вине у сам врх када су у питању евролигашки играчи, тако да је тренутно четврти стрелац елитног такмичења са просеком од 16,1 поена по утакмици, четврти скакач са 7,5 ухваћених лопти у просеку и најбољи блокер Евролиге са две рампе по утакмици.

Повезане вести

Leave a Comment