Moja Crvena Zvezda
Архива

Пешић: „Рањени лав је најопаснији“

Кошаркаши Црвене звезде отпутовали су у главни град Хрватске где ће у суботу од 20 сати у мечу шестог кола АБА лиге играти против Загреба. Црвено-бели ће тренирати у Драженовом дому вечерас у време одигравања утакмице, а лакши шутерски тренинг заказан је и за сутра у преподневним сатима.

Актуелни шампион Хрватске није оправдао очекивања на старту ове сезоне, с обзиром да су популарни мрави у осам досадашњих утакмица претрпели чак седам пораза. Посебно убедљива била су последња два неуспеха. У прошлом колу АБА лиге Загрепчани су изгубили од Цедевите са 46 поена разлике (97:51), док су у минулом евролигашком дуелу са московским ЦСКА поражени са 42 поена разлике (47:89).

И поред те чињенице тренер Црвене звезде Светислав Пешић позива на опрез:

„Загреб је евидентно имао лош старт, али свима треба да буде јасно да је то тим који је правлајен за Топ 16 фазу Евролиге и фајнал-фор Јадранске лиге. Њихова екипа је састављена од веома искусних играча који су играли НБА, а већина њих има и значајно Евриолигашко искуство. Сви ти играчи нису били само чланови великих клубова него су били и носиоци игре“, почео је причу Пешић и додао:

„Овај тим Загреба заиста има велики потенцијал, али им је сигурно потребно време, тако да ће у наставку сезоне играти све боље. Јер, без сваке сумње поседују квалитет. За нас је неповољно то што играчи Загреба и те како имају понос и сигурно неће дозволити да им се понове порази које су до сада имали. Зато нас чека тешка утакмица, јер је рањени лав увек и најопаснији. Међутим, мислим да смо се добро припремили. Имали смо више времена него Загреб који је у Евролиги имао тешку утакмицу против ЦСКА. Отежавајућа околност за нас је и податак да се после две пропуштене утакмице због повреде у тим враћа Американац Меј, који је веома важан за игру Загреба и он ће свакако бити додатна брига за нас.“

О здравственом билтену у табору црвено-белих Пешић је рекао:

„Миле Илић неће играти, још је под терапијом, али очекујем да ће се прикључити екипи за следећу утакмицу. Бојан Радетић је такође ван тима, а он ће у понедељак урадити снимак магнетном резонанцом, па ћемо имати комплетан увид у стање његове повреде. Остали играчи су тренирали, неки мање неки више, али ће бити спремни за дуел са Загрепчанима“ закључио је Пешић.

Занимљиво је истаћи да је Црвена звезда најубедљивију победу у Јадранској лиги остварила управо у дуелу против Загреба. Било је то 13. новембра 2004. године када су црвено бели славили резултатом 113:71.

Повезане вести

6 comments

delija86 нов 4, 2011 at 19:23

Sve sto sad, hocemo je,da budes opet ona prava ZVEZDA kao nekad pre,
U nama i dalje, tece krv crveno bela sto se lila za tebe,
Ajmo sad glasnije,za ono zbog cega se zivi zbog cega se umire,
sve se najezim kad se setim atmosfere protiv bajerna 🙂
VOLIM TE ZVEZDO

Reply
veliki pravi Zvezdas нов 4, 2011 at 16:07

Napred Crvena Zvezdo na pobjedu protiv Zagreba

Reply
josif нов 4, 2011 at 15:49

Kari!Dosta vise price!Reci gospodi Risticu i Covicu koji su se busali u grudi da dovedu dva igraca koji ce praviti razliku,beka sutera i krilnog centra ili vam sledi borba za opstanak,sa ovim timom to je realnost.Pozz.MKD

Reply
silni 1346 нов 4, 2011 at 18:12

idi rani se…

Reply
Nikola нов 5, 2011 at 00:26

Ae bre josife ne se.i vise!!! Samo ti kenj.s nesto….Na sve imas negativan komentar….Nije ti mesto ovde!!

Reply
Cvija нов 4, 2011 at 14:56 Reply

Leave a Comment