Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

У сусрет противнику – Металац

Фудбалери Црвене звезде сутра од 15 часова и 55 минута гостују Металцу у оквиру 27. кола Суперлиге Србије. Изабраници Дејана Станковића настављају трку за титулу шампиона државе након што су у претходној рунди савладали Нови Пазар на Маракани са 5:0.

МЕЂУСОБНИ ДУЕЛИ

Против нашег сутрашњег ривала екипе Металца смо до сада у историји одиграли 13 дуела у којима смо забележили 11 победа, један реми и један пораз уз укупну гол разлику 33:6 у нашу корист. Прву утакмицу против Металца смо одиграли 12. септембра 2009. године на Маракани, а наш тим је славио головима Дејана Лекића, који је у два наврата погађао на том мечу, и Николе Лазетића са 3:0.

Последњи утакмицу против Металца одиграли смо 3. октобра 2021. године у оквиру 12. кола Суперлиге Србије на нашем највећем стадиону. На том сусрету Црвена звезда је славила са 3:1. У листу стрелаца на том сусрету су се уписали Филипо Фалко, Мирко Иванић и Гелор Канга (из једанаестерца).

БУДИТЕ УВЕК УЗ ЗВЕЗДУ

Сви навијачи који неће бити у прилици да уживо прате наше првотимце у Горњем Милановцу ће моћи да гледају директан пренос утакмице 27. кола, између Металца и Црвене звезде, на каналу Аренаспорт 1 Премиум, са почетком у 15 часова и 55 минута. Такође, имаћете јединствену прилику да меч наших првотимаца посматрате из више различитих углова преко студија на Звезда ТВ-у који ће трајати преко три сата. Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше момке и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на сваком мечу, из минута у минут, као и на званичном Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМЕ ЕКИПА

Црвена звезда се тренутно налази на другој позицији у домаћем шампионату са 69 освојених бодова, два мање од лидера табеле. Црвено-бели су славили на 22 сусрета, три пута су ремизирали, док су доживели само један пораз, уз гол разлику 62:14. Од старта пролећног дела шампионата Звезда је забележила шест победа и један пораз. У домаћем шампионату имамо максималан скор пет од пет добијених мечева. Редом су савладани Чукарички, Пролетер, Партизан, Вождовац и Нови Пазар. У Купу Србије смо елиминисали Раднички из Ниша, док су црвено-бели једини пораз доживели у осмини финала Лиге Европе на гостовању Ренџерсу.

Металац заузима 15 позицију у Суперлиги Србије са 23 освојена бода. Екипа из Горњег Милановца је славила на шест сусрета, пет пута су ремизирали, док су доживели чак 15 пораза уз гол разлику 30:46. У наставку сезоне победили су на две утакмице против Новог Пазара (1:0) и Колубаре (1:0). Одиграли су нерешено против нишког Радничког (1:1), а изгубили су од Војводине (3:2) и Радничког 1923 (1:0).

НАЈБОЉИ ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

Чак четворица фудбалера Металца деле прво место листе стрелаца са четири поготка, а међу њима су центарфор Филип Ступаревић, крилни нападач Стефан Цветковић и двојица везних играча Дамјан Крајишник и Немања Стојић. Најбољи асистент екипе из Горњег Милановца јесте леви бек Филип Антонијевић који је у четири наврата проиграо саиграче за гол. Екипу Металца чине изузетно млади фудбалери. Од истакнутијих у редовима тима које са тренерске позиције предводи Милија Жижић, некадашњи шеф стручног штаба нашег развојног тима, треба поменути чувара мреже Душана Марковића, нападаче Николу Фуртулу и Престижа, као и некадашњег ”златног орлића” Станишу Мандића. За Металац наступа и Ричард Одада, стамени везни фудбалер који је на позајмици из нашег клуба.

СУДИЈА МЕЧА

Главни арбитар на дуелу између Металца и Црвене звезде биће Новак Симовић, а крај аут линија његови помоћници биће Никола Ђоровић и Милош Симовић. Четврти судија биће Никола Петровић, док је делегат меча Велибор Нововић. У ВАР соби седеће Момчило Марковић и Слободан Павловић.

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ

Субота:

-14:30 Пролетер – Радник 0:2
-17:00 Раднички Ниш – Војводина 1:0
-19:00 Чукарички – ТСЦ 1:1

Недеља:

-13:00 Колубара – Раднички 1923
-14:30 Партизан – Напредак
-19:00 Вождовац – Спартак

Понедељак:

-14:00 Нови Пазар – Металац

The post У сусрет противнику – Металац appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

3 comments

окнрб мар 14, 2022 at 10:10

пЛАН ЗА ЈУНСКИ РОК МОРЕИЛОС ИЗ ГЛАЗГОВА,СИНЕСТРА ИЗ ФЕЈНОРДА,КАСТАЊЕДА (ОТИШАО ИЗ ШЕРИФА)ГРК КОЛОВОС,МИСЛИМ ДА БИ СЕ С ДРАГОВИЋЕМ НАЈБОЉЕ ДОПУЊАВАО ДУЛАНТО,ПОВРАТАК РАДОЊИЋА

Reply
krvavi zvezdas-DE мар 13, 2022 at 17:30

DA URAMIMO IGRAČE NAPRETKA IZ KRUŠEVCA

Reply
Veniciozo мар 13, 2022 at 19:09

Svaka im čast! Živeo Napredak iz Kruševca!!! Da se konačno vratimo na prvo mesto ,smučili su mi se više! Pa onda da izbacimo rendzers kao šlag na tortu!

Reply

Leave a Comment