Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОдбојка

Вујко: Желимо да пришијемо и трећу звездицу за наш дрес

Одбојкашице Црвене звезде наставиле су тамо где су стале минуле сезоне, дуплој круни придодале су и трећи трофеј. Истина, Супер куп Србије први је у историји клуба, али је коначно стигао у Љутице Богдана.

Уз несебичну подршку руководства клуба на челу са потпредседником Миланом Вујком и директором Николом Росићем, другачије и није могло да буде у дуелу са Железничаром.

Ускоро ће витрине наше трофејне сале бити тесне за све пехаре који пристижу из сезоне у сезону, међутим спремни су у клубу да прошире капацитете.

Милан Вујко, чак и најављује оно што следи за две године.

Имамо велики мотив да пришијемо и трећу звездицу на наш дрес и тако се придружимо ФК Црвена звезда. Желимо да будемо раме уз раме са њима. Тренутно имамо 28 титула, надамо се да ћемо за две сезоне, заједно са нашим навијачима, Росић и ја бити сведоци освајању 30. До тада ћемо нас двојица начути да шијемо – уз осмех је најавио оно што следи Милан Вујко, потпредседник Црвене звезде.

Амбициозно улази Црвена звезда и у ову сезону, а када су трофеји у питању посебно место имаће управо овај последње освојени.

– Задовољни смо што је и овај трофеј стигао у нашу кућу. Употпунили смо колекцију, после прва два трофеја стигао је и овај трећи, ускоро ћемо га сместити негде поред њих. Када су у питању планови за нову сезону, надам се да ће нас одбојкашице обрадовати поново са три трофеја, а истом се надамо и у мушкој конкуренцији.

Са посебном емоцијом Вујко је говорио о пехару намењеном победнику Супер купа Србије.

– Ово је наш први трофеј Супер купа Србије у колекцији. Надам се да ће их бити још много у нашим витринама.

Сви ови резултати вратили су Црвену звезду на европску мапу, како женској, тако и у мушкој конкуренцији.

– Наши циљеви се испуњавају. Освојили смо ове предивне пехаре, “тризланце” како их зовемо, јер смо до пре неколико дана имали близанце. Звезда је велики клуб и основни циљ је био да играмо на међународној сцени, али и да тамо оставимо неки печат. Желимо да покажемо одмах да имамо квалитет како за домаће, тако и за европско такмичење. Из године у годину верујем да ћемо све више напредовати и подизати лествицу у Европи.

Осврнуо се потом потпредседник Црвене звезде и на рад у млађим категоријама, одакле наш клуб и црпи талентоване играче и играчице.

– Желимо да ширимо нашу црвено-белу породицу. Из подмлатка ћемо и правити основе клуба. Сада већ имамо преко 700 деце у нашој школи одбојке, а сваким даном их је све више. Драго ми је да деца и њихови родитељи препознају енергију Црвене звезде. Сви желе да буду део успеха овог клуба. Сигуран сам да ћемо до краја ове сезоне дуплирати број деце.

Без новца данас врхунски резултати нису могући, а управо је у том финансијском сегменту управа Црвене звезде одиграла кључну улогу.

-Ми смо ту да финансије буду стабилне. Показали смо прошле сезоне да тај део посла знамо да радимо. Немамо проблема са финансијама. Што се тиче Европе, не знам шта можемо да добијемо, то није фудбал да бисмо рачунали на нека додатна средства. Можемо да добијемо новац од Одбојкашког савеза Србије да покријемо неке трошкове, прилива из Европе у том смислу нема.

Обавеза је више и у организационом смислу, јер ће се обе селекције борити на три фронта.

– Жељно ишчекујемо додатне обавезе јер нам је то и био циљ. Европу дочекујемо са осмехом. Имамо додатни мотив како за међународну, тако и за домаћу сцену. Заокружио бих тиме да нам обавезе нису обавезе, већ задовољство.

Многи клубови муку муче са инфраструктуром, односно терминима и салама за тренирање.

-Звезда је велики клуб, имамо нашу халу. На Бањици термине, где и играмо утакмице, тако да немамо проблема са инфраструктуром.

С добрим резултатима репрезентативних селекција Србије, потврдио је Милан Вујко расте и број заинтересоване деце за одбојку.

– Када репрезентација прави добре резултате, онда је и жеља деце јача да се баве тим спортом. Лепо је видети да и у репрезентацији Србије на Светском првенству имамо и једну нашу играчицу (Бојана Дрча, дизач) из прошле сезоне. Похвалио бих је како је одиграла све утакмице до сада, посебно ову са Пољском. Звезда доминира да тако кажем и у репрезентативним дресовима. Верујем и да ће то утицати да се повећа број деце у нашим млађим категоријама.

Наши одбојкаши и одбојкашице управо од млађих селекција очекују и велику подршку са трибина, када су у питању европски мечеви.

Имали смо већ нашу децу на домаћим утакмицама и то је било фантастично. Мислим да на тај начин показујемо припадност, да смо сви једна породица. Свима је било лепо, како њима на трибинама, тако и играчима на терену. Што се тиче европских утакмица, деце ће сигурно бити у великом броју – закључио је Милан Вујко, потпредседник ОК Црвена звезда.

The post Вујко: Желимо да пришијемо и трећу звездицу за наш дрес appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment