Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Звезда обрадовала кориснике Дневног боравка у Шекспировој

Фудбалски клуб Црвена звезда је данас посетио Центар за смештај и дневни боравак деце и омладине ометене у развоју у Шекспировој улици. Највеће одушевљење су изазвали првотимци Александар Драговић и Стефан Митровић, који су поред дружења са корисницима искористили прилику да их додатно обрадују и уруче им црвено-беле поклоне.

Обиласком установе која води бригу о млађим члановима наше популације Црвена звезда је наставила са друштвено-одговорним акцијама које су одавно постављене као један од приоритета у функционисању клуба. У складу са тим смо донирали Звездине поклоне Центру за смештај и дневни боравак деце ометене у развоју, који се налази у Шекспировој улици. Годинама у назад наш клуб посебну пажњу посвећује млађим навијачима, што представља ситницу у односу на љубав коју звездаши имају према црвено-белим бојама.

Велико задовољство да обрадују кориснике установе су имали стамени дефанзивац Александар Драговић и брзоного крило Стефан Митровић, који су се са осмехом на лицу дружили, играли фудбал и фотографисали, што је и потврдио председник нашег клуба Светозар Мијаиловић.

Посета коју смо организовали је значајна из простог разлога што у овој популацији имамо доста звездаша којима је овај сусрет причинио велику радост. У комшилуку смо, добро је да и на овакав начин сарађујемо. Радост је видети на лицима људи то осећање, среће и радости што су имали прилику да се друже са нашим истакнутим играчима Драговићем и Митровићем. Такође видим и по њима да им је овај сусрет значио, јер су обрадовали децу, као и одрасле људе који у овој установи проводе своје време, едукују се и раде послове који су корисни за њихов живот. Звездини играчи су и овом приликом показали одговорност према нашим људима, звездашима и другима који су се овде затекли, а дошли су да поздраве првотимце Црвене звезде. Очигледно је да сви они који бораве у овој установи редовно прате Звезду, има доста звездаша и код запослених, а поједини су показали и завидно фудбалско умеће. Није искључено да ће на неким такмичењима које они организују имати прилику да примене оно што су научили данас од наших првотимаца и да искористе то искуство – закључио је Светозар Мијаиловић.

Сјајне утиске поводом обиласка Дневног боравка у Шекспировој је истакао и талентовани првотимац Стефан Митровић.

Прелеп је осећај доћи и посетити дечицу којој је потребна помоћ. Одмах при уласку у установу, заједно са Александром Драговићем, приметио сам осмехе на лицима најмлађих звездаша. Једноставно су били срећни што нас виде, а мени је то аутоматски дало разлог за још већи осмех. Када сам био мали уживао сам у томе да видим фудбалере, то ме је нарочито радовало. Сигурно смо посетом омогућили деци да добију велику и лепу успомену. Имали смо опасног противника испред себе, али смо уживали да играмо фудбал са малишанима. Видели смо доста лепих голова, потеза и жонглирања са лоптом – закључио је Стефан Митровић.

Колико је посета Звездиних фудбалера значила корисницима, али и шта је на њих оставило највећи утисак открила нам је помоћница директора Центра за смештај и дневни боравак деце и омладине ометене у развоју Јелена Гајић.

Дружење изузетно значи нашим корисницима, јер се остварује интеракција, нарочито у овој ситуацији где су познати спортисти у питању. Као што сте и видели, корисници су веома узбуђени и посета им много значи управо због те интеракције и инклузије у друштвену средину, што нам и јесте један од циљева услуге дневног боравка. Видели сте колико су се радовали прилици да одиграју фудбалску утакмицу, сваком голу и интеракцији, а нарочито што су са нама познати фудбалери, управо то је њима причинило велику радост. Спортска активност је једна од значајних активности на којој радимо, овакви догађаји доприносе да се она додатно појача. Деца се изузетно радују позиву да посете Маракану и сви заједно радо прихватамо позив, а поклони којим сте нас обрадовали, нарочито значе корисницима, с обзиром да су симболични и означавају Црвену звезду. Такође ће се у раду користити дидактички материјал, који сте овом приликом донирали. За све људе добре воље позив је увек отворен, ко је колико у могућности да помогне, нарочито за овакве активности, а Фудбалски клуб Црвена звезда је увек добродошао – истакла је Јелена Гајић.

The post Звезда обрадовала кориснике Дневног боравка у Шекспировој appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment