Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Звездин низ – 50

Фудбалери Црвене звезде су победом против Новог Пазара резултатом 5:1, на стадиону „Рајко Митић“ у оквиру 26. кола Суперлиге Србије, на феноменалан начин прославили 78. рођендан нашег клуба, али су и комплетирали низ од чак 50 везаних утакмица у домаћем првенству без пораза.

Невероватну партију пружио је Гелор Канга, који је постигао два гола и уписао две асистенције, поред њега двоструки стрелац био је Ракоњац, док је Катаи демонстрирао магију коју поседује у ногама. Недеља је била чаробна за све оне којима је црвено-бела боја у срцу, јер је поред плеса фудбалера нашег тима на травнатој подлози, атмосфера са трибина била незаборавна, пре свега због дирљиве кореографије, а онда и ватромета и бакљаде у 78. минуту поводом Звездиног рођендана.

Нису могли наши фудбалери на бољи начин да комплетирају невероватан низ у домаћем првенству, који износи 50 узастопних мечева на којима су црвено-бели непоражени. Наиме, од пораза против Радника у Сурдулици, 27. октобра 2021. године, Црвена звезда има невероватан скор у домаћем првенству, а то доказује и бодовна предност од чак +18 у односу на првог пратиоца, другопласираног вечитог ривала. Прва утакмица у низу без пораза, одиграна је 31. октобра у Крагујевцу, када смо били убедљиви против домаћег Радничког, а резултат је гласио 3:0. Погађали су Мирко Иванић, Милан Павков и Александар Катаи.

Од тада па до данашњег дана, наш тим је одиграо 50 мечева у оквиру Суперлиге Србије, славили смо на чак 45 дуела, док је пет утакмица завршено поделом бодова уз импозантну гол разлику која износи 135:21. Са вечитим ривалом смо у том периоду одиграли четири меча – два пута смо славили (2:0 и 1:0) и исто толико пута ремизирали (0:0 и 1:1). Најубедљивије победе остварене су против Радника из Сурдулице на Маракани, као и на крову тржног центра на Вождовцу, а на оба меча резултат је износио 6:0 у корист Црвене звезде уз шест различитих стрелаца, а најбољи стрелац на ових 50 узастопних мечева јесте Александар Катаи. Навикао нас је Магико на нестварне бројке, те је тако у овом периоду био прецизан 31 пут.

Сигурни смо да Звезда неће стати на бројци од 50 утакмица без пораза, а морамо истаћи да ово није једини низ који поседује наш клуб, с обзиром да је на цифри од 107 мечева без пораза на стадиону „Рајко Митић“ у домаћем шампионату. Последњи пораз наш клуб је доживео сада већ давног априла 2017. године.

The post Звездин низ – 50 appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment