Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноМоја Црвена звездаНајновијеОбавештењаФудбал

Звездина увертира за завршницу националног купа и нова аудиција за следећу сезону крећу од Чукаричког!!!

Након новог разочаравајућег издања у вечитом дербију и још једног нерешеног резултата који полако постаје константа уколико црвено-белима није мач над главом и победа није ,,под морање”, јер једино тада играју у складу са реномеом клуба који представљају и квалитетом који поседују, очекује нас нови мали градски дерби у којем ће шампион Црвена звезда у недељу од 17 часова, у оквиру трећег кола плеј-офа Моцарт Суперлиге Србије, на стадиону ,,Рајко Митић” угостити трећепласирану екипу Чукаричког.

Још један вечити дерби за заборав, још једно издање са много упитника, јер ако је ово била аудиција за Лигу Шампиона, која црвено-беле очекује на јесен, многи је нажалост нису прошли, почев од тренера, па све до оних који су ,,незамењиви”, као и оних који су поодавно били свесни да немају квалитет за Црвену звезду, али им нисмо веровали ни ми, а нажалост ни они који су их довели.
Стога ће фудбалери Црвене звезде ,,поправни” против трећепласиране екипе Чукаричког морати да схвате озбиљно не би ли се колико-толико искупили за кикс у вечитом дербију, јер како другачије описати реми против четверопласиране екипе нашег шампионата, коју су редом ,,учили фудбалу” Младост ГАТ, Радник из Сурдулице, Чукарички, Војводина….

Након завршене јесење полусезоне у којој су заузели четврто место, са четири бода мање од трећепласиране екипе ТСЦ-а из Бачке Тополе, млада екипа Чукаричког након припрема у анталијској регији, одрадила је наставак шампионата изнад свих очекивања.
Освојили су тридесет бодова од могућих тридесет и девет и ако би се рачунао само пролећни део првенства, били би раме уз раме са црвено-белима, чија би предност износила минималних три бода.
Редом су падали Спартак из Суботице (3:1), Раднички 1923 (3:2), Колубара (3:0), Младост Лучани (1:0), Радник (1:0), Вождовац (3:1), Раднички из Ниша (2:0), Јавор (2:1) и Партизан два пута у четири дана идентичним резултатом (1:0).
Док су овог пролећа уздигнутих руку након меча са младим ,,Брђанима” са стадиона излазили једино фудбалери Црвене звезде (3:0), Војводине (3:2) и ТСЦ-а (1:0).
А изборен је и пласман у четвртфинале националног купа где их очекује дуел против екипе Радника у Сурдулици, након што су били бољи од Металца из Горњег Милановца (2:0).
Након што су успели да савладају четверопласирану екипу Партизана чак два пута у само четири дана, млади ,,Брђани” након што су преузели другу позицију од ТСЦ-а који је поражен у првом колу плеј-офа од новог-старог шампиона Црвене звезде, упутили су се у Бачку Тополу, где их је чекао директни конкурент за другу позицију и место које води у квалификације за Лигу Шампиона.
У једном занимљивом и надасве квалитетном мечу, ТСЦ је био бољи за тај један гол, који је био дело капитена Немање Петровића.
Свесни су у редовима Чукаричког да их сутра очекује тежак и захтеван меч, пошто ће наспрам себе имати квалитетнијег противника, који ће желети да се пред својим навијачима искупи за лоше издање у вечитом дербију, али се ипак надају изненађењу о чему је говорио некадашњи првотимац црвено-белих Лука Аџић:

  • Верујем да су се и они мало физички и емотивно истрошили после периода који је иза њих. Али, Звезда је велики тим, који увек иде на победу. Знамо да ће бити тешко, али опет немамо шта да изгубимо, трудићемо се да направимо изненађење. И бод би био добар за нашу екипу.

Пет кола до краја шампионата, јасно је да ће се водити велика борба за друго место, по 65 бодова имају ТСЦ и Чукарички, по 58 Партизан и Војводина.

  • Кад сам одлучио да се вратим у Србију, знао сам да ће Супер лига бити јача, да ће многи клубови довести квалитетне играче, посебно због чињенице да ће чак пет екипа ићи у Европу, да ће три имати обезбеђену групну фазу европских такмичења. Никад није била тако занимљива борба за сва места, осим за прво, с обзиром на то да је Црвена звезда већ обезбедила титулу првака. За остале позиције, биће неизвесно до самог краја шампионата. За сада смо високо котирани, имамо велику предност, сматрам да смо то и заслужили.– закључио је Лука Аџић.

За очекивати је да Душан Керкез покуша да изненади црвено-беле, иако су шансе за то минималне, тако да треба очекивати најјачи расположиви састав Чукаричког у овом тренутку.
На голу треба очекивати искусног Немању Белића, мада неће бити изненађење уколико место међу стативама заузме дугогодишњи резервни голман Звезде, Зоран Поповић који наступа за ,,Брђане” као позајмљен фудбалер шампиона.
Последњом линијом Чукаричког командује још један позајмљени фудбалер Звезде, штопер Радован Панков, уз којег ће играти млади Урош Дрезгић.
Крај леве аут линије стандардан је Немања Тошић, док ће десно извесно бити млади Виктор Роган.
У везном реду уз искусног Марка Доцића биће Стефан Томовић и његов имењак Ковач.
Док је трио у нападу резервисан за некадашњег фудбалера Спартака из Суботице, Ђорђа Ивановића, још једног Звездиног фудбалера на позајмици у редовима екипе са Бановог Брда, младог Владимира Лучића, те најбољег стрелца екипе, Мохамеда Бадамосија.

Након тридесет и два одиграна кола фудбалери Чукаричког налазе се на трећој позицији са 65 освојених бодова колико има и другопласирана екипа ТСЦ-а, али због бољег међусобног дуела, предност имају фудбалери из Бачке Тополе.
,,Брђани” су ове сезоне остварили чак двадесет победа, пет ремија и седам пораза уз гол разлику од 57 датих голова и 32 примљена.
Екипу предводе Мохамед Бадамоси са једанаест голова и три асистенције.
Ђорђе Ивановић је додао девет, колико и и Марко Доцић, који је поред голова уписао и десет асистенција и који је на прагу ,,дабл-дабл” учинка ове сезоне.

Фудбалери Црвене звезде и Чукаричког до сада су одграли 64 меча у свим такмичењима.
Звезда је славила на 51 мечу, четири пута меч је завршен нерешним резултатом, док су ,,Брђани” забележили девет победа, уз гол разлику 153:48 у корист црвено-белих. Најубедљивију победу у националном шампионату и једну од највећих у историји црвено-бели су забележили управо против екипе Чукаричког.
Било је то у сезони 1996/97. када је Црвена звезда славила резултатом 8:1 головима Јовичића (3), Вулевића (2), Анића, Мићића и Мариновића.
Последњи сусрет ова два тима одигран је на ,,Маракани” 18. фебруара ове године, а победила је Црвена звезда са убедљивих 3:0. Голове су тада постигли Александар Катаи и двоструки стрелац Осман Букари.

Са друге стране, у сезони рекорда, померања граница, остаје горак укус због бледих издања у вечитом дербију, што је требао бити својеврстан украс на успешну сезону и пласман у Лигу Шампиона.
Меч против екипе Чукаричког биће идеална прилика за тренера Милојевића да се са својим изабраницима искупи верној звездашкој популацији за лоше издање на терену стадиона ,,Југословенске Народне Армије”, али и прилика да пружи шансу још неким фудбалерима који ће покушати да до краја сезоне убеде одговорне у Љутице Богдана, да заслужују још једну шансу да бране боје клуба у сезони изазова који су пред нама.

Пред дуел са екипом Чукаричког, тренер фудбалера Црвене звезде, Милош Милојевић, изнео је своја очекивања:

  • Могу да се очекују промене екипи, зато што смо имали две утакмице у четири дана, тако да нам треба мало свеже крви и енергије, биће ротација – истакао је Милош Милојевић. 

Испратио је стратег црвено-белих дуеле Чукаричког са вечитим ривалом и екипом ТСЦ. 

  • Били су то другачији мечеви. Две утакмице против Партизана фудбалери Чукаричког  су играли на контранапад, док су против екипе ТСЦ пробали да реше питање тог другог места, мало се више отворили и онда су имали више проблема. Имају добру игру, наступају квалитетно, мислим да су после нас прикупили највише бодова овог пролећа. Улазимо са пуним поштовањем према противнику у утакмицу сутра, међутим верујемо у свој ради и квалитет, надам се да пред добро попуњеном Мараканом можемо да добијемо и Чукарички. 

Говорио је Милош Милојевић и о играчима Црвене звезде који се налазе на позајмицама у Чукаричком.

  • Свакако да су сва тројица квалитетни играчи, знамо да су Панков и Поповић имали искуство са Звездом и у Европи, не треба говорити о њима као изненађењима, то су играчи који су на високом суперлигашком нивоу. Што се тиче Лучића он је доста сазрео, ради се о добром играчу, више пута сам то нагласио. На спортском је сектору и то је питање за њих каквих ће судбина бити, нисам упућен у детаље уговора са Чукаричким. 

 Наговестио је млади стручњак и одређене ротације у екипи Црвена звезде на сутрашњем мечу.

  • Неке играче који су под великим оптерећењем ћемо одморити. Све остале не, мислим да нам је потребно да и играчи који су нешто више уморни одиграју, како би држали неки такмичарски ритам. 

Прилику до краја сезоне добиће млади Јован Мијатовић, као и Стефан Лековић, који су имали малих проблема са повредама у претходном периоду.

  • Добиће минутажу, нажалост су обојица имали проблеме са неким мањим повредама. Морамо да схватимо да су то млади играчи са којима треба пажљиво радити, из разлога што када смо ми на неком репрезентативном одмору они играју за своје репрезентације. Поред тога што их доведете из омладинаца или кадета и ставите на један виши ниво тренинга, интензитета и оптерећења, они имају и већи број утакмица и тренинга. Задесили су их и неки пехови, ништа озбиљно, али им то донекле поремети ритам, надам се да ће до краја моћи да добију пристојну минутажу – закључио је Милош Милојевић.

Главни судија меча биће Андрија Стојановић. Помагаће му Драган Богићевић и Бојан Бановић.
Четврти судија је Иван Стаменковић.
У ВАР соби седеће Момчило Марковић и Милош Караџић.

Директан пренос утакмице са стадиона ,,Рајко Митић” између фудбалера Црвене звезде и Чукаричког можете да пратите на програму телевизије Аренаспорт Премиум 1, са почетком у 17 часова.

Улаз је бесплатан на свим капијама Маракане за децу узраста до 12 година у пратњи једне одрасле особе која поседује улазницу.

 

Повезане вести

Leave a Comment