Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Црвена звезда – Јавор 3:2 (1:0)

Славили су фудбалери Црвене звезде против Јавора у оквиру 12. кола Суперлиге Србије резултатом 3:2. Мрежа ривала је начета аутоголом Скока, да би затим Питер Олањинка, а потом и Јован Мијатовић после центаршута Мирка Иванића решили питање победника и донели три бода тиму Барака Бахара.

Црвена звезда – Јавор 3:2 (1:0)

Стадион: „Рајко Митић“.

Гледалаца: 7022.

Судија: Ненад Минаковић.

Стрелци: Скоко (аутогол) у 16, Олањинка у 56. и Мијатовић у 79. минуту за Црвену звезду, а Ђига (аутогол) у 53. и Босић у 65. минуту за Јавор.

Жути картони: Илић, Милошевић, Т. Петровић (Јавор).

Црвена звезда: Глазер, Ђига, Мијаиловић, Драговић, Недељковић, Стаменић (од 66. Катаи), Канга (од 77. Хванг), Лучић (од 72. Красо), Иванић, Олањинка, Ендиаје (од 72. Мијатовић).

Резерве: Васиљевић, Николић, Дегенек, Спајић, Кангва, Хванг, Катаи, Кабић, Митровић, Красо, Мијатовић.

Јавор: Манојловић, Скоко, Тојчић, Копитовић, Милетић, Дукуре (од 77. Обрадовић), Т. Петровић (од 66. Милошевић), Елиомар (од 54. Босић), Долмагић (од 77. Илић), Гојковић, Бајер (од 77. Амузу).

Резерве: Раичевић, Адамовић, Амузу, Босић, Танко, Илић, Милошевић, Обрадовић, З. Петровић, Радоњић, Селенић.

Као да је предуго трајала репрезентативна пауза, па су се фудбалери Звезде на крилима убедљиве победе против Трајала у шеснаестини финала Купа Србије, ужелели игре, али и Маракане. Кренуло се офанзивно, све са циљем да се брзо пронађе пут до мреже коју чува Манојловић, а прва конкретна прилика виђена је у 11. минуту када је Канга проиграо Олањинку, а нападач из Нигерије главом затресао пречку. Није тада, али јесте пет минута касније начета мрежа Јавора, када је Иванић прошао по левој страни и упутио оштру лопту у петерац која је ударила Скока у ногу и завршила у мрежи гола који чува Манојловић. Након пречке, затресла се и статива када је у 24. минуту Иванић центрирао за Ендиајеа, а он погодио оквир гола, иако му је Манојловић засметао при ударцу.

Манојловићев гол није мировао ни у 28. минуту када је поново погођена пречка од стране Звездиних фудбалера, конкретно Иванића, који је потом у наредном нападу имао и добру шансу, међутим нереализовану услед доброг читања игре голмана Јавора. Контролисала је Звезда игру, у једном тренутку имала посед лопте од 80 посто, али су се дисциплиновано бранили фудбалери Јавора и отежавали офанзивцима нашег клуба да удвоструче предност пред одлазак на одмор. Предњачио је Иванић креацијом, али је фалило мало више смирености у завршници, не само њему, већ свима у црвено-белим редовима.

Наставила је Звезда у другом полувремену тамо где је стала, па су прописно намучили Манојловића ударцима са дистанце и Лучић и Канга, али је практично ни из чега Јавор дошао до изједначења. Малтене на идентичан начин на који смо постигли гол, примили смо у 53. минуту када је Долмагић послао оштар пас у петерац, а тамо Ђига послао лопту у сопствену мрежу. Но, одмах је Звезда консолидовала редове и после гужве у петерцу након корнера који је извео Канга, на правом месту је био Питер Олањинка те у 56. минуту поново довео наш тим до предности. Ипак, након нешто мирније игре на обе стране, Босић је изненадио Глазера и погодио у 65. минуту искоса са леве стране.

Мењао је Бахар, па су се на терену нашли Катаи, Красо и Мијатовић, све са жељом да се појачава офанзива и што пре дође до гола. Пошло је то за ногом фудбалерима нашег тима јер је Јован Мијатовић у 79. минуту одлично скочио после центаршута Иванића и савладао Манојловића. Прилику је добио још и Хванг а Звезда је упркос теренској иницијативи и жељи да дође до још голова, ипак стала на котри три, што је било сасвим довољно да се укњижи победа пред РБ Лајпциг.

The post Црвена звезда – Јавор 3:2 (1:0) appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

3 comments

krvavi zvezdas-DE окт 21, 2023 at 23:08

OVO JE SRAMOTA DA VISE IGRAJU OLAJINKA I ENDIAJ..DA SMO KAO STO NISMO PRAVI KLUB TO TREBA ODMAH ZABRANITI DA PRIDJU STADIONU A NE DA TRENIRAJU..A MAGISTAR DA VRATI 5 MIL ZA OVU TARABU

Reply
krvavi zvezdas-DE окт 21, 2023 at 23:07

BAHAR OTKAZ I NEKA SE VRATI U IZRAEL DA TAMO RATUJE

Reply
krvavi zvezdas-DE окт 21, 2023 at 23:06

OVO JE NEZNANJE,NEMOĆ I DNO DNA..SVIMA HEBEM MAMU A TITULA JE IZGUBLJENA I SRAMOTA BI ME BILO DA BUDEMO PRVI

Reply

Leave a Comment