Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Немачки клубови на Маракани „миришу“ на успех

Историја говори да је Црвена звезда бележила сјајне резултате на Маракани када се сусретала са немачким клубовима на европској сцени, а прилику да упишу још један добар резултат црвено-бели ће имати у уторак од 21 час на утакмици четвртог кола групне фазе Лиге шампиона, када ће се састати са Лајпцигом.

Фудбалери Звезде су до сада одиграли укупно 36 утакмица са немачким представницима у европским такмичењима, од тога 18 на гостујућем терену, а исто толико и на популарној Маракани. Наш клуб се може похвалити изузетно позитивном статистиком, када је реч о дуелима на стадиону „Рајко Митић“. Црвено-бели су 10 пута славили, пет мечева је завршено нерешеним резултатом, а уз то су доживели само три пораза. Такође, када говоримо о сусретима на којима смо на домаћем терену угостили Немце, гол разлика гласи 37:23 у корист нашег клуба и показује да су црвено-бели осим победа, звездашку публику редовно радовали и головима.

Најупечатљивија и најдража утакмица у срцима свих звездаша је свакако реванш меч полуфинала Купа европских шампиона, када је изборен пласман у финале најквалитетнијег европског фудбалског клупског такмичења. Фудбалери Црвене звезде су тог 24. априла 1991. године угостили минхенски Бајерн и остварили снове целокупне црвено-беле јавности, али се уједно и златним словима уписали у историју клуба. Навијачи се и данас радо присећају чувене реченице „Небо се отворило, стадион је експлодирао“ и живе за нове Звездане моменте.

Звездине победе против немачких клубова на Маракани:

Црвена звезда – Форверц 3:2
Црвена звезда – Карл Цајс Јена 4:0
Црвена звезда – Динамо Берлин 4:1
Црвена звезда – Херта 1:0
Црвена звезда – Карл Цајс Јена 3:2
Црвена звезда – Бајерн Минхен 3:2
Црвена звезда – Келн 2:0
Црвена звезда – Динамо Дрезден 3:0
Црвена звезда – Кајзерслаутерн 4:0
Црвена звезда – Келн 1:0

The post Немачки клубови на Маракани „миришу“ на успех appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment