Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Омладинци савладали Вождовац на пролећној премијери

Јуниори Црвене звезде су победили екипу Вождовца у оквиру 17. кола Омладинске лиге Србије са 1:0, а гол вредан три бода за изабранике Ненада Милијаша је постигао Вељко Вукојевић. Наши бисери су одиграли изузетно дисциплиновано и на најбољи начин отворили пролећну полусезону.

Црвена звезда – Вождовац 1:0 (1:0)

Стадион: „Терени Омладинске школе ФК Црвена звезда“.

Судија: Мирослав Миленковић.

Стрелац: Вукојевић у 6. минуту.

Жути картони: Бубања, Лечић, Тегелтија (Црвена звезда), Лазаревић, Луковић, Исак, Јорговановић (Вождовац).

Црвена звезда: Драшкић, Тегелтија, Гудељ, Видојевић, Бубања, Лечић, Петровић (од 60. Кривокапић), Цветковић, Гојков (од 75. Тошић), Вукојевић, (од 85. Авдић), Маркочевић.

Резерве: Вишњић, Стојковић, Стојановић, Авдић, Теофиловић, Кривокапић, Тошић.

Вождовац: Дебељаковић, Луковић, Драгићевић, Недовић, Филиповић (од 61. Ковачевић), Јорговановић, Ђурић, Добрашиновић (од 69. Веселиновић), Пахомов (од 68. Исак), Лазаревић, Стевић.

Резерве: Беговић, Видић, Ковачевић, Веселиновић, Исак, Ју, Ђорђевић.

Црвено-бели омладинци су први пут запретили у петом минуту, али је шут Петровића на додавање Гојкова завршио тик преко пречке. Иницијатива наших играча се исплатила само 60 секунди касније. На прелеп центаршут Цветковића је добро одреаговао Видојевић, чији је ударац главом Дебељаковић одбио само до Вукојевића, а талентовани офанзивац је смирено послао лопту у небрањени део мреже. Изабраници Ненада Милијаша су предност покушали да повећају са дистанце преко Лечића у десетом и Цветковића у 16. минуту, али мрежа гостију је ипак остала мирна. Играо се 35. минут када је Вукојевић упослио Цветковића, који је сјајном финтом “преварио” штопера Вождовца и наместио се на ударац, међутим Дебељаковић је био добро постављен. За последње узбуђење пре одласка на паузу је заслужан Гојков који је одузео лопту и “повукао” контру, те упослио Маркочевића, а наш центарфор оставио лопту Лечићу, који је шутирао поред гола.

Прва озбиљнија шанса у другом полувремену је могла да припадне Вождовцу будући да је у 52. минуту Лазаревић истрчао сам пред гол Звезде, али му се фантастично “прикрао” Тегелтија и спречио ударац. Имао је и Драшкић прилику да се истакне четири минута касније када је био прибран и сјајном интервенцијом зауставио шут Стевића. Наши фудбалери су задржали чврстину све до последњег звиждука и нису дозволили тиму из Заплањске да озбиљније припрети, па су сва три бода на пролећној премијери остала на терену иза југа Маракане.

The post Омладинци савладали Вождовац на пролећној премијери appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment