Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Звездаши на каљењу – Митуљикић поново „хируршки“ прецизан

У викенду за нама је укупно 11 фудбалера Звезде који се кале у другим клубовима, наступало за своје екипе, а најзапаженији је био Никола Митуљикић, са новим поготком.

Што се тиче Прве лиге Србије, били смо сведоци изузетно занимљиве утакмице у којој је Графичар савладао Младост ГАТ са 2:1 поготком у последњим тренуцима меча, а битну ролу је имао фудбалер који за наш развојни тим игра под двојном регистрацијом – Виктор Радојевић. Радојевић је представљао изузетно стабилну конекцију између одбране и везног реда што се у великој мери одразило на добар резултат Графоса. У 81. минуту је у игру ушао и Андрија Максимовић – један од најбољих играча кадетске репрезентације Србије, који је као изузетна претња по противнички гол резултату допринео квалитетним кретњама и продорима.

Никола Митуљикић је, упркос поразу ОФК Београда од Смедерева са 1:2, пружио сјајну партију, коју је у 45. минуту крунисао голом. Млади офанзивац се сјајно снашао у казненом простору, на ивици шеснаестерца наместио лопту на десну ногу и прецизно је пласирао у доњи леви угао за вођство тима са Карабурме. Док је Никола предводио десно крило, на левом се одлично снашао његов рођени брат Јован, а обојица су играли до 71. минута.

Кенеди Икпоро се нашао у саставу новобеоградског Радничког и ушао у игру на почетку другог полувремена и био је актер неколико акција, али добра партија коју је приказао није била довољна да спаси домаћи тим од пораза против Слободе из Ужица од 0:1.

За нама је и 27. коло Суперлиге Србије у ком смо видели сусрет два Звездина бисера – Милоша Гордића и Александра Кахвића, који су бранили боје ИМТ-а, односно Железничара. Талентовани чувар мреже је свих 90 минута стајао на голу београдског клуба и успео је да помогне тиму да обезбеди бод против гостију из Панчева с обзиром да је резултат био 1:1. Када је Кахвић у питању, снажни центарфор је ушао у игру у 72. минуту, а време које је провео на терену је искорстио да изазове праву ,,пометњу’’ у одбрамбеној линији домаћина, услед чега је Железничар врло брзо постигао и водећи гол.

Едмунд Адо је играо важну улогу у победи нишког Радничког на Чаиру над екипом Младости од 3:0, а на терену је био 84 минута током којих је представљао велику препреку за противничке офанзивне фудбалере и истакао се изузетном агилношћу.

Играчи који искуство стичу у иностранству су се такође имали одличан учинак. Андреј Ђурић је у дресу Спартака из Трнаве одиграо свих 90 минута и као стуб одбране предводио екипу до победе од 1:0 над Жилином, док је Цеље за које наступа Јегор Пруцев ремизирало са Алуминијем у веома занимљивој утакмици која је завршена резултатом 2:2. Руски офанзивац је играо 39 минута, а неколико сантиметара га је делило од једног од најлепших погодака у каријери када је са више од 16 метара послао прави ,,пројектил’’ који је снажно затресао пречку.

ЗВЕЗДАШИ НА КАЉЕЊУ:

Милош Гордић (ИМТ) – 90 минута у ремију са Железничаром (1:1)
Андреј Ђурић (Спартак Трнава) – 90 минута у победи над Жилином (1:0)
Виктор Радојевић (Графичар) – 90 минута у победи над Младости ГАТ (2:1)
Едмунд Адо (Раднички Ниш) – 84 минута у победи над Младости из Лучана (3:0)
Андрија Максимовић (Графичар) – 9 минута у победи над Младости ГАТ (2:1)
Никола Митуљикић (ОФК Београд) – 71 минут у поразу од Смедерева (1:2)
Јован Митуљикић (ОФК Београд) – 71 минут у поразу од Смедерева (1:2)
Јегор Пруцев (Цеље) – 39 минута у ремију са Алуминијем (2:2)
Кенеди Икпоро (Раднички НБГ) – 45 минута у поразу од Слободе (0:1)
Александар Кахвић (Железничар) – 18 минута у ремију са ИМТ-ом (1:1)

The post Звездаши на каљењу – Митуљикић поново „хируршки“ прецизан appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment