Moja Crvena Zvezda
ОсталоЏудо

Повреда јача од Бунчића

Наш Страхиња Бунчић, освајач шампионске титуле на Европском купу за кадете у Кијеву и сребрне медаље на Европском купу у Загребу, није имао довољно спортске среће минулог викенда у Русији.

На Европском купу за кадете у руском граду Тверу, узданица репрезентације Србије и ЏК Црвена звезда у категорији до 66 килограма, задобио је повреду која га је онемогућила да још једном оствари резултат вредан сваке пажње.

Страхиња Бунчић је убедљиво како смо и навикли почео учешће на Европском купу у Тверу. У првом колу био је неприкосновен у мечу са одлични репрезентативцем Турске, Бураком Калциоглуом. Бунчић је пласирао бацање које је оцењено вазаријем а затим је наставио у истом темпу, чиме меч решава ипоном- максималним резултатом 10:0.

У другом колу са домаћим такмичаром Yевгениyем Долгополyием, Бунчић задобија повреду ноге која га онемогућава да пружи максимум на татамију. Иако повређен Долгополy није имао решење за трофејну младу српску јудоку. Ипак акција коју је Рус пласирао оцењена је са јукоом што му је донело пролаз у даљи ток такмичења. Повреда је нашег Страхињу Бунчића омела и у првој борби репасажа са Естонцем Максимом Ластоцхкином.

-Ово је завршетак такмичења који ни један спортиста не воли. Када вас неко победи онда знате где сте погрешили. Овога пута повреда је та која је била јача. Ипак сада је најважније да се добро опоравим и наставим са припремама за Првенство Европе – истакао је Страхиња Бунчић.

Повезане вести

Leave a Comment