Moja Crvena Zvezda
Звездаши широм светаФудбал

Звезди „Варкос“, Палмеирасу „златна кока“

barkosСви се вероватно сећате високог Аргентинца, Ернана Баркоса, који је пре неких пет година папрено плаћен и са деветком на дресу промовисан као нови голгетер Црвене звезде и играч који ће донети разлику. Разлика на терену није била уочљива, било да је противник Бајерн или Телеоптик, а на званичним утакмицама навијачима је радост донео једино против Баната, када је Звезда његовим головима дошла до тријумфа у финишу меча (2:0). Убрзо је отишао из Београда, са нимало лепим надимком – „Варкос“.

Након Звезде, прошло је одређено време,  а о Аргентинцу нико ништа није знао. Ипак, веома брзо, корпулентни нападач наставио је тамо где је стао пре доласка у Звезду. Решетао је мреже у Кини и Еквадору, што није промакло великим клубовима из Јужне Америке, али и некима из Европе. Можда и под утиском онога што је прошао на Маракани, одлучио је да остане на свом континенту и потпише за Палмериас, за значајну суму новцу. Ни у зеленом дресу ствари се нису промениле, па је Ернан Баркос постао звезда тима, а врло брзо и репрезентативац Аргентине, у којој игра у нападу заједно са Месијем, Игуаином, Агуером, Лавецијем

Нови прелазни рок доноси и ново активирање приче о Аргентинцу. И то нимало наивне. Фиорентина и Јувентус прате Баркоса, а Бразилци траже за његов потпис 15 милиона евра! Колико је овај момак постао цењен потврђује и изјава Сабантина Дурантеа, познатог италијанског менаџера, коју преноси Моцарт Спорт:

BARKOS MESI“Фиорентини је неопходан центарфор, којег су желели још летос. Нису тада успели са Бербатовим, Бендтнером и Шамаком и сада су окренути Баркосу. Али, чуо сам да га је снимао и Антонио Конте. Проблем би могла да представља чињеница да Пламеирас тражи 15 милиона евра на име обештећења. Мислим да би Фиорентина ипак могла да “затвори” посао за неких 10 милиона. Реч је о моћном и искусном нападачу који је заиста топ класа. Играо је у Аргентини, Еквадору, Србији, Кини и увек решетао мреже!”

Заиста, невероватан фудбалски пут момка из Аргентине…

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

13 comments

Spartacus дец 20, 2012 at 03:44

U velikim klubovima kada se dovede stranac sa drugog kontinenta koji pre nije igrao u Evropi od njega se u prvoj godini ne ocekuje ama bas nista vec samo adaptacija na treninge, sistem igre i adaptacija na novu okolinu.

U Sahtjoru npr kad dovedu Brazilca on tek posle pola godine (do godinu) debituje za ekipu..

A mi srbi hocemo sve odmah…

Reply
Mladjen дец 19, 2012 at 22:51

Barkos, Salas, Molina, Castillo… 😥

Reply
Goran дец 19, 2012 at 22:22

Dao je Teleoptiku gol u kupu 🙂

Reply
DekSSSS дец 19, 2012 at 19:37

Da je bilo para svi bi oni pokazali kvalitet a drugo – novinari su ga prozvali Varkos kritikujuci ljde ou Zvezdi kako nemju pojma da odaberu igrace a sada to isto rade ali su okrenuli plocu pa pricaju – kako to da u Zvezdi nisu primetili takav potencijal !?!?

Reply
kid frankie дец 19, 2012 at 14:59

neka je ovo za nauk svima vama koji sada kritikujete saleta jankovica i pojedine igrace!
STRPLJENJE I KONTINUITET!

Reply
marko дец 19, 2012 at 16:51

Naravno, nisu igraci krivi sto nema ko da ih trenira, pa nazaduju!
Jednostavno Srbija ima 6.999.999 trenera + Sale Jankovic…
Jer Jankovic nije trener (za Zvezdu)…

Reply
jones дец 19, 2012 at 17:21

Jankovic mu je bio trener…

Reply
istina дец 19, 2012 at 13:52

znao je on i tada da igra, i ne samo on nego i molina i onaj ekvadorac cupavi, ali ovi nasi iz tima su ih sve redom bojkotovali… znao je Pixi sta radi, uzeli bi mi pare na njima, al ne moze kad je olos sa dve strane, pritisci na Pixija od ko zna sve koga + ovi iz ekipe kao nece igraju sa strancima

Reply
marko дец 19, 2012 at 16:54

Raskovic je imao prednost u odnosu na Molinu! :facepalm:
janKOSAN, je video da je Raskovic jednostavno bolji igrac i to je to!
:facepalm:

Reply
axl дец 19, 2012 at 19:26

Rašković je imao prednost u odnosu na Barkosa, oni su konkurisali za napad, a Molina se izborio za startnu poziciju na sredini terena, dok ga nisu pustili za nešto malo novca odmah na zimu.

Reply
CZHN дец 19, 2012 at 11:15

Koji tandem na slici…E sad možemo samo sestrica da mu dovedemo.

Reply
izvarao nas дец 19, 2012 at 11:57

Bolelo ga uvo da igra i da se cima, uzeo dečko lovu od budala i oterali ga…. E da ja tako uzimam toliku lovu negde…

Reply
izvarao nas дец 19, 2012 at 13:10

Nego mi je žao zbog ovog Moline…. I dalje tvrdim da je mogao da ostavi dubok trag u Zvezdi… Tipa kao Kastiljo….

Reply

Leave a Comment