Moja Crvena Zvezda
ПрипремеФудбал

Крв, повраћање, али тренинг одрађен

imageЈутрошњи тренинг, тачније 19. јануар 2013. године могао би да буде датум који ће многи фудбалери Црвене звезде дуго памтити и препричавати.

Од доласка у Анталију црвено-бели у раним јутарњим сатима наишли су на до сада најтеже искушење. Трчало се 20 минута са променом ритма на сваких 30 секунди. Одмор је био активан, тако да стајања ни у једном тренутку није било. Над Милијашем и друговима, коначно се и небо „смиловало“, тако да су после јучерашње целодневне провале облака, данас тренирали по лаганој киши. Иако на ивици снаге, неки и свести, сви играчи су успели да издрже тренинг, односно нико није одустао. Милан Јовановић се после Јанковићевог звиждука који је означио крај тренинга исповраћао, док је Вукану Савићевићу ишла крв на нос. Због приказаног професионализма и односа према раду и обавезама, сви првотимци од стране „ шефа“ награђени су слободним поподневом, што би у преводу требало да значи дужим спавањем. За карактер и показану вољу, заслужили су и много више, али то „више“ ако овако наставе вратиће им се на терену. До краја припремног периода овакав тренинг биће поновљен још три пута.

Међутим, у свакој групи има изузетака, па је тако рецимо Срђан Мијаиловић, и након оваквог дрила, тренинг завршио са осмехом. Можда му је било мало „непријатно“, па се брзо уозбиљио и рекао:

– Много се трчи, и премда многи мисле да је мени најлакше, није. Свима нам је тешко. Јутарњи тренинзи су вишеструко тежи него поподневни на којима радимо са лоптом и који нам у неку руку дођу као релаксација после тешког трчања. Међутим у овој фази припрема, много је важније да се физички беспрекорно спремимо – истакао је популарни Мићко.

Често наглашене изјаве од стране играча „Ово је за наше добро“, „тако мора да буде“, „како се спремимо тако ћемо и играти“ вероватно им у најтежим тренуцима напорних тренинга помажу да се пробије граница издржљивост и да се истраје до краја. Најполсе сви очекују да им се уложено врати.

– У пролећну полусезону ући ћемо са шест бодова заостатка, што сматрам достижном предношћу. Игра се и један дерби чија је тежина три бода, односно пола укупног минуса који имамо. Петнаест утакмица није мало, има простора за изненађења и киксеве, тако да сматрам да ће првенство до самог краја бити неизвесно и занимљиво. Сви се надамо да ћемо на крају ми бити ти, који ће се радовати – рекао је Срђан Мијаиловић.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

10 comments

Spasoje јан 20, 2013 at 17:35

ja 5 sezona plačem za Evropom i za titulom u prvenstvu!I treba svaki trening takav da bude pa da se baletani koji igraju za pare a ne iz ljubavi opamete!Nemam reči!

Reply
VESICU ODLAZI! јан 20, 2013 at 01:49

Ovi prognozeri kazu da ce Zvezda biti sampion!!! 😀 http://zivizid.blogspot.be/

Reply
marko јан 20, 2013 at 02:02

uuuuu 😀

Reply
shomi јан 20, 2013 at 00:04

i meni se povraca od njihove igre u proteklih 6 sezona, pa nikom o tome ne pise

Reply
Moris Almond јан 20, 2013 at 01:41

bravo majstore

Reply
baba simana јан 19, 2013 at 21:06

ovaj jankovic pijan dosao na trening.. izbaljezgao se ko pekovic onomad u zagrebu 😎

Reply
baba simana јан 19, 2013 at 21:06

*jovanovic

Reply
heroes јан 19, 2013 at 20:43

te nas price ne zanimaju, samo bodovi i pobede. Sve smo mi to vec culi!!!!!

Reply
pepe јан 19, 2013 at 20:35

podhitno da smanje cigare i masnocu,ja pre neki dan igrao fudbal,hteo sam dusu povratiti od cigara! E babe jedne,kako bi da ste bili na Kosarama vi bi povracali! Bas sam se nesto sazalio,posto vas vidimo na terenu! Zali Boze putnih troskova u Antaliju,mogli ste ovde negde za dzabaka da se igrate,a pare da ste pustili vaterpolistima ali sta ces kad se ima viska, ima se-moze se!

Reply
n јан 19, 2013 at 20:29

E Jovanovicu,sta ti radi alkohol…. 😀

Reply

Leave a Comment