Moja Crvena Zvezda
Архива

Poraz mladih košarkaša

Ivan Marinković

Juniori KK Crvena zvezda su poraženi u finalu „Rosa juniorske lige“ od domaćeg Hemofarma u Vršcu, rezultatom 87-73 (24-12, 22-29, 24-13, 17-19), pred oko 500 gledalaca.

Koliko su dobro odigrali naši momci drugu i četvrtu četvrtinu, toliko, pa i više, su bili loši u prvom i trećem delu igre. Međutim, reklo bi se da je ovo bio maksimum naših košarkaša, obzirom da na ovom susretu nije igrao verovatno najbolji junior Srbije, Aleksandar Cvetković, te je ekipa bila značajno oslabljena protiv Hemofarma.

Drugi, veoma bitan uzrok poraza, treba naći u premoru pojedinih košarkaša. Saičić i Marinković su već treću utakmicu odigrali gotovo svih 40 minuta na parketu, a ovaj put je svih 40 minuta odigrao i Čvorović, ali i Radonjić. Za Zvezdu su igrala samo dvojica rezervista, Čurović je odigrao sedam, a Lilić 25 minuta! Sa praktično svega pet-šest košarkaša odigran je ceo turnir, što je zaista premalo, jer je pobednik Hemofarm imao čak osmoricu koja su ravnopravno delila minute samo u finalu, a deveti Dangubić je jedini kod domaćih koji je igrao celu utakmicu.

„Duža“ klupa Vrščana je verovatno presudila utakmicu, kao i neigranje Cvetkovića, međutim prema prikazanom reklo bi se da Crvena zvezda ima više košarkaša koji bi jednoga dana mogli postati vrhunski igrači.

Najveći indeks uspešnosti imaju tri naša košarkaša – Saičić je postigao 26 poena i uhvatio 5 lopti, Marinković je uz 19 poena imao 12 skokova, dok je Čvorović uz 11 poena imao i 10 skokova.

U redovima Hemofarma Milošević je postigao 15 poena, do je Mitrović imao 10 poena i 13 skokova.

Повезане вести

3 comments

Comments are closed.