Moja Crvena Zvezda
Архива

Kufre – realnost ili novinarska „patka“?

Leandro Kufre

Od juče se kroz medije provlači priča o navodnom dolasku argentinskog štopera Leandra Kufrea na Marakanu, te nema medija koji o ovom (ne)mogućem transferu nije pisao.

Hajde da onda razgraničimo neke stvari, i stavimo činjenice na „sto“. Leandro Kufre je poslednje dve sezone bio član Dinama iz Zagreba, sa kojim mu ističe ugovor ovog leta. On je 2009. godine potpisao ugovor na čak milion evra po godini, te iako je kasnije uprava kluba pokušala da smanji ovaj iznos zbog svetske ekonomske krize, Leandro je uspeo da odoli tim iskušenjima i zadrži veliku platu.

U ovom trenutku, prema pisanju hrvatskih medija, Leandro je u pregovorima sa Dinamom oko produžetka ugovora, međutim sporna je jedino dužina – Zagrepčani nude jednogodišnji, Kufre bi višegodišnji ugovor. Potpuno razumljivo, kada je reč o fudbaleru koji puni 33 godine za nekoliko dana.

U sve ovo od juče je, htela to ili ne, umešana i Crvena zvezda. Prema pisanjima naših medija, Ivan Adžić se nalazi u Zagrebu (nakon proputovanja kroz Austriju gde je pregledao sportske centre u potrazi za adekvatnim za letnje pripreme), gde bi želeo ne samo da ispita mogućnost transfera Andreja Kramarića, nego i mogućnost da Zvezda preotme Dinamu Kufrea.

Realno ili ne, veliko je pitanje, međutim treba razmisliti, želi li naš klub da isplati Argentincu zasigurno više od pola miliona evra za godinu dana, i da nakon toga ponovo krene u potragu za štoperom, obzirom da će naredne godine Kufre imati pune 34? Iskreno, lično veoma sumnjam, jer na tržištu ima veliki broj fudbalera koji su mnogo mlađi, i na kojima bi klub kasnije mogao da zaradi, a ne da gubi novac. Ipak, nama preostaje da sačekamo još neko vreme pa da neko iz kluba sve ove priče potvrdi ili demantuje, kako bismo možda znali nešto više o tome, koliko je cela priča istinita.

Što se samog fudbalera tiče, jasno je da je imao lepu karijeru, branio je boje Gimnasie iz la Plate, Rome, Monaka, Sijene, Herte, i na kraju Dinama. Za reprezentaciju „gaučosa“ odigrao je četiri utakmice, a bio je član i mlade selekcije. Kufre igra na mestu levog beka i štopera, ali se, sada već u godinama, mnogo bolje snalazi kao centralni bek.

Nema nikakve sumnje da je reč o veoma kvalitetnom igraču, posebno za naše prostore, ali da li Crvenoj zvezdi treba skupi strani fudbaler na kojem ništa prilikom njegovog odlaska neće moći da se zaradi, veliko je pitanje.

Повезане вести

15 comments

Comments are closed.