Moja Crvena Zvezda
Архива

Mezenga kandidat za levo krilo

Bruno Mezenga

Obzirom da se mnogo piše poslednja dva dana o prelasku Vladimira Volkova kod komšija, igraču sa kojim naša uprava, prema izjavama samog fudbalera – nije ni pregovarala, postavljalo se logično pitanje, koga onda naš klub vidi na kritičnom mestu levog krila?

Prema informacijama iz više izvora, fudbaler Flamenga Bruno Mezenga trenutno je glavni kandidat za ovu poziciju, a na predlog Dejana Ramba Petkovića. Reč je o igraču koji ima 22 godine, koji je igrao za mlađe selekcije Brazila, međutim koji kao senior nije svoj ogroman potencijal pretočio u kvalitet, odnosno nije ostvario sve ono što su mu stručnjaci predviđali.

Mezenga je važio za veliki talenat, međutim najviše vremena je proveo kao pozajmljivan igrač drugim klubovima, kako u Brazilu, tako i van njega. Najbolje partije pružio je u turskom Ordusporu, kada je bio prvi strelac Prve Lige sa 21 golom na 32 utakmice. Poslednju sezonu proveo je u varšavskoj Legiji, postigavši tri gola na 14 utakmica.

Mladi napadač važi za odličnog tehničara, brzog i lucidnog igrača, koji se najbolje služi levom nogom, te bi verovatno bio pravo rešenje za mesto u napadu uz levu aut liniju.

Mezengi ugovor ističe u junu, te bi bez plaćanja obeštećenja mogao na Marakanu.

Повезане вести

183 comments

Comments are closed.