Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Насиљу није место у спорту!

Кошаркашки клуб Црвена звезда Телеком се придружио иницијативи Евролиге да се утакмица против Галатасараја искористи како би се послала снажана порука да за насиље нема места у кошарци.

Меч против Галатасараја у трећем колу Е групе Евролиге, која је на програму 16. јануара, биће још једна прилика да се присетимо трагично настрадалог навијача Црвене звезде Марка Ивковића. Сећањем на Марка, који је убијен у Истанбулу 21. новембра 2014. године треба да пошаљемо снажну и заједничку поруку да се такав трагичан догађај више никад и нигде не понови у будућности.

Један од основних постулата спорта је да зближава и усрећује људе. Зато је спорт, а посебно кошарка, место за уживање које нуди и могућност да се у потпуности покаже страст према вољеном тиму. Ипак, сва та страст и љубав треба да се исказује уз максимално поштовање противничког тима и његових играча и навијача. Ривалитет би морао да остане само на терену, док навијачи треба да подржавају своје омиљене клубове и играче на такав начин да не вређају или на било који начин понижавају играче или навијаче противничког клуба.

За насиље нема места у спорту. Зато Црвена звезда Телеком осуђује сваки вид насиља, било да се ради о физичком или вербалном, и против тога ће се одлучно борити са жељом да се насиље заувек искорени из кошаркашких дворана и кошарке уопште.

Утакмица против Галатасараја је за све навијаче могућност да читавом свету покажу одговорност и докажу да су најбољи тиме што ће здушно подржавати свој вољени клуб песмом и длановима али и показујући поштовање према противничком клубу, играчима и навијачима у духу фер-плеја.

Из тог разлога КК Црвена звезда још једном апелује на све своје навијаче који буду присуствовали утакмици против Галатасараја да навијају фер и спортски, без убацивања било каквих предмета на терен, употребе ласера и пиротехничких средстава и без узвикивања било каквих увредљивих парола на верској или националној основи. Само на тај начин сваки појединац даће свој допринос у борби против насиља и учинити мали корак како би се трагични догађаји избегли у будућности.

Повезане вести

1 comment

ds јан 13, 2015 at 23:12

Bice ovo rizican mec i navijaci se stalno upozoravaju ali idalje ubacuju predmete na teren tako da ni ovo izuzetak nece biti.Sto se tice mnogih komentara po stranicama na fb ja sam zaista iznenadjen nekima,trener je pusten jer je klub to zahtjevao zasto? Jer bi Zvezda pretrpjela jos jednu kaznu mozda i vecu i stroziju nego do sada,dali smo 68 000 e mogli smo dovesti krstenog trenera na koga se zalimo.Bicemo u centru paznje sve su oci uprte u nas i da Covic nije otisao kod Vucica i vjerovatno trazio da Ataman dodje u Srbiju,tu bi bilo nesto vise od kosarkaske prestave,upletanje odnosa dve drzave krenuli bi i razni natpisi na nacionalnim osnovama itd. i to je sve samo ne utakmica.Znam da su neki navijaci ogorceni dok ima onih koji se slazu s mojim komentarom,ovo ima dve strane ali moramo biti pametni.Taj covjek je izjavio nesto sramno,slazem se sa tim, izvinjenje da li je bilo cisto reda radi ili se zaista pokajao ni to ne znam,tesko je preci preko ponosa jos kakvi smo mi Srbi i ne zaboravljamo i necemo zaboraviti ali neka nam u tom trenutku tim 90 min. to bude izuzetak radi Zvezde i niceg vise.Mislim da je jedino on problem i odnos navijaca prema njemu,jer ni nasi igraci a ni igraci Glate nisu krivi za to pa da se i oni gadjaju raznim predmetima,jer je taj dogadjaj izvan klubova.Vec smo pokazali da smo ogorceni ali sada to treba biti nesto sto ce poslati drugu sliku i bolju,gdje ce Arena da grmi a ne da bude onako lose navijanje kao do sada,ajde pokazite se u tome a ne u bacanju novca,upaljaca i boga pitaj cega jos.Glasna podrska,zvizdanje jace nego Budiveljnik i Uniks mislim da ce to biti dovoljno i sada se svi nadaju da cemo divljati i praviti nerede samo cekaju to,trebamo se uzdici da li ce tako biti,sumnjam ali u toj amosferi ce se i nasi igraci pogubiti…samo zbog Zvezde!

Reply

Leave a Comment