Moja Crvena Zvezda
Архива

Milutinović: „Znamo čiji grb nosimo“

Andreja Milutinović

Košarkaši Crvene zvezde Beograd od dolaska na Zlatibor počeli su sa radom punom parom. Ekipa je na planinu stigla u ponedeljak popodne, i već u večernjim satima odradila prvi trening.

Prve utiske sa Zlatibora preneo je Andreja Milutinović:

-Već nekoliko godina unazad dolazimo ovde. Uslovi su zaista odlični tako da maksimalno možemo da se koncetrišemo na rad. Hotelski kompleks  spojen je sa sportskim centrom gde imamo izvanrednu salu i teretanu. Potrebno je smo da se spustimo stepenicima iz hotela i već smo u dvorani. To nam mnogo znači jer ne gubimo vreme ni energiju u prevozu, tako da imamo više vremena za odmor i relaksaciju – naglašava Milutinović.

Talentovani bek uz izvanredne uslove hvali i pristup svih igrača obavezama:

-Svi su orni za rad i željni dokazivanja. Znamo čiji grb nosimo zato je voljni momenat dodatno izražen. Svi žele da se pokažu u najboljem svetlu i da zasluže poverenje trenera. Ono što je jako važno je da u timu vlada sjajna atmosfera, a kada takvi odnosi postoje u ekipi svi napori se mnogo lakše podnose.

Prema planu priprema igrači će trenirati po mikrociklusima od tri dana i to po dva puta dnevno.

-Prepodnevni trening danas je bio sastavljen je iz dva dela pošto smo prvo radili u teretani, a potom u sali. Ceo večernji trening odradićemo na parketu gde će akcenat biti na uigravanju tima i postavljanju taktike.

Posle manjih problema sa tetivama Milutinović se oseća odlično.

-Potpuno sam spreman došao na Zlatibor. Te manje probleme sa povredom sam uspešno prebrodio i trudiću se da na svakom treningu pružim maksimum. To će naravno pomoći meni da napredujem, ali i ekipi i siguran sam da takav pristup imaju svi moji saigrači. To je jedini recept za uspeh.

Milutinović je u hotelu Vaitai cimer sa Miletom Ilićem:

-Odlično se slažemo. Možda će mi Mile za ovo vreme preneti deo tajni centara pa ću u budućnosti znati kako bolje da ih napadam – uz osmeh kaže Milutinović, a o konkurenciji na njegovoj poziciji dodaje:

-Ima dosta dobrih igrača, a ta jaka konkurencija će nas sigurno učiniti boljim – konstatovao je Milutinović.

Повезане вести

Leave a Comment